maanantaina, maaliskuuta 12, 2007

Mielikuvamurhailua

Blogitapaaminen osa 7/5: Maljannosto kuolemalle.

(Lue myös blogitapaaminen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7/1, 7/2, 7/3, 7/4. Lisäksi kannattaa lukaista Offsetin mietteet, sekä edellisen Maljannoston kommenttiosiosta Isopeikon näkökulmaa)

Kaikki kokoontuivat Susupetalin ympärille kuuntelemaan kitarasooloa. Paju, Salka, Jussi ja Heidihahmo liittyivät blogihaamujen ilmakitaraesitykseen ja ilmassa leijui makean tuoksuista usvaa. Välillä nuo hahmot näyttivät melkein läpikuultavilta kohotessaan katon rajaan ja laskeutuessaan taas takaisin. Liisa liittyi muiden mukaan päästellen kumeita huudahduksia, jotka kuulostivat huvittavasti norsun törähdyksiltä. Vähitellen ihmiset alkoivat hiljetä ja blogihaamut laskivat ilmakitaransa lattialle. Kaikkien katseet kääntyivät tuijottamaan Liisaa.
- Mitä? Liisa sanoi kun huomasi olevansa huomion keskipisteenä. Hän katsoi ihmeissään ympärilleen.
- Mitä sinulle tapahtui? Heidihahmo kysyi.
- Miten niin? Ei minulle ole mitään tapahtunut.
- Mutta kun sinä olet... Siis ei millään pahalla, mutta sinä olet haamu.
Liisa katsoi ihmeissään kättään jonka reunat olivat muuttuneet hieman epäselviksi.
- Mitä tämä tarkoittaa? Liisa kysyi. - Olenko minä kuollut?
- Siltä vaikuttaisi, Offset puuttui puheeseen. - Meidän on etsittävä sinun ruumiisi ja otettava selvää mitä tapahtui.
Kaikki lähtivät seuraamaan Offsetia pelokkaan näköisinä, toisiinsa painautuen.
- Odottakaa minuakin, Kukkis kirkaisi ja kannatteli nolon näköisen hamettaan joka repsotti kuminauha katkenneena hänen ympärillään. Kukkis on repäissyt hameen kasvoilleen ilmakitaroinnin aiheuttamassa hurmiossa, mutta nyt tunnelma oli laskenut niin matalalle että risainen hameenreuhkakin alkoi nolottaa. Maskuliiniset blogihahmot jättäytyivät mielihyvin Kukkiksen taakse yrittäen nähdä vilahduksen hänen takapuolestaan.

Allyalias jäi huomaamatta muiden taakse. Hän nojasi raskaasti aulan peilipöytään. Minä en tehnyt sitä, hän ajatteli epätoivoissaan. Näissä juhlissa on joku toinenkin murhaaja. Hän tiesi että kaikki syyttäisivät rikoksesta häntä ja hänen olisi paettava ennen kuin vihaiset blogihahmot laittaisivat hänet tilille rikoksesta, jota hän ei ollut edes tehnyt. Hän katsoi peiliin jonka pinta näytti ihmeellisen elävältä. Yhtäkkiä hän ei tiennyt kuka oli, tai mikä hänen tarkoituksensa oli. Peili sekoitti hänen ajatuksensa. Hän ei ollutkaan enää Allyalias vaan Heidi, 30-vuotias kirjoittamista harrastava kotiäiti, joka laittoi kymmeneltä nukkumaan ja saattoi unohtaa ajaa toisen kainalonsa tai säärensä suihkureissullaan.
- Katso syvemmälle, sanoi vaimea tuskin kuuluva ääni hänen ja peilin välistä pöydältä.
Hän katsoi pidemmälle ja Allyalias palasi peiliin takaisin.
- Vielä syvemmälle, ääni sanoi.
Silloin Allyalias näki jotain sellaista, että hän kavahti kauemmas ja painatui ihan kiinni peiliä vastapäätä olevaa seinää. Hän yritti tekeytyä ihan pieneksi ja odotti, että muut blogihahmot palaisivat. Hän ei välittänyt mitä ne hänelle tekisivät. Hän ei vain halunnut olla yksin. Ei nyt.

Jatkoa on taas luvassa joskus tulevaisuudessa... Jaa

36 kommenttia:

HeidiHahmo kirjoitti...

Hmmm... Nyt olet piilottanut tuohon tarinaasi meheviä juttuja ja vihjeitä. ;)

Kylmät väreet kävivät päänahassa kun huomasin sinutn käyneen lähettämässä kalmaterveisiä blogissani...

Jussi kirjoitti...

Häh häh .... Tuosta sinua ei pelasta muu kuin hyvä tarjoilu!!

SusuPetal kirjoitti...

Et kai sinä, Allyalias yritä livetä vastuusta??? Höh, muka joku Heidi... ei meitä petetä. Murhaaja on murhaaja, vaikka kotiäidin kaavun päälleen pukisi!

Sulfidi kirjoitti...

Vai makean tuoksuista usvaa?? Taitaa olla joku pössytellyt muutakin kuin norttia..??

Vai onkos täällä joku kolmannen asteen kontakti menossa?

Vai olisiko kuitenkin niin että paha saa palkkansa?

Mielenkiinnolla odotan seuraavaa osaa, tässä alkaa olla jo melko kimurantteja käänteitä ja väänteitä..

Tämähän on kuin jokin jännitys romaani konsanaan, napannut minut kyllä ratkaisemattomiin hyviin pauloihinsa todellakin! :D

allyalias kirjoitti...

Hahaa, siinä sulle sitten kylmiä väreitä, Heidihahmo.

Jussi, onneksi, sillä tarjoilu on ensiluokkainen :)

Susu, Enhän minä sentään vastuusta lipeäisi... enhän ;) Sitäpaitsi kotiäidit ovat niitä pahimpia (tai parhaimpia) murhaajia.

Sulfi, sitäpä ei tiedä kuka on pössytellyt ja mitä. Toivotaan että tällä kertaa paha ei saisi palkkaansa.

Liisa kirjoitti...

Jotenkin on ollutkin eriskummallinen olo viime päivinä. Päiväni ovat siis päättyneet. Ilmakitarabändin solistiksi viitosen laulunumerolla! Vähemmästäkin haamujengi mykistyy.

Ovelaa taktiikkaa Allyltä ujuttautua muka Heidiksi. Peili näyttää totuuden aina, vaikka välillä vääristääkin.

allyalias kirjoitti...

Ilmakitaraa voikin soittaa ilman musikaalisuutta. Mutta tervetuloa blogihaamujen joukkoon ja toivottavasti ruumiisi löytyy ynnä kohtalosi ratkeaa...

Paju kirjoitti...

Minua, huonokuuloista musiikkia rakastavaa mummoa, joka on lihaa ja verta (huom. koen eläväni yhä) viehätti murhatarinassa kohta, jossa blogiahahmot leijaavat ilmaan ja laskeutuvat pehmeästi kuin taivaan enkelit alaspäin. Musiikilla on ihmeellinen taikavoima. Liisaa suren, sillä haluan hänen elävän ja kirjoittavan yhä tarinoitansa.

Jassooåå. Että peilistä katsoisi kirjoittamista harrastava kotiäiti nimeltänsä Heidi. Kaikkea sitä kuuleekin! Ei millään pahalla (opin tämän kauniin sanonnan juuri murhatarinasta).

allyalias kirjoitti...

Paju, onneksi mielikuvamurhailu ei näytä vaikuttavan blogihahmojen kirjoittajantaitoihin millään tavalla, korkeintaan parantavan niitä kuten olen ollut lukevinani.

Niin, kaikkea sitä todella kuulee...

Hansu kirjoitti...

Mitäköhän peilissä näkyy? Taisi boolissa olla jotain liuottavaa ainetta kun haamuiksi muuttuivat.

Isopeikko kirjoitti...

Peikko raottaa munan kuorta ja kurkistaa Allya. Se hyppää ulos ja käy ottamassa selvän Offsetistä. Offset jää hortoilemaan aivan sekaisin juhlahuoneistoon peikon viedessä ottamaansa selvää Allylle. Matkalla eteiseen peikko ottaa kuvan Liisan haamusta, minkä jälkeen Liisaan ei jää enää yhtään kuvaa. Peikko sujauttaa Offsetista ottamaansa selvän Allyyn ja Liisan haamukuvan peiliin. Allyn mieli selkeytyy ja hän näkee suoraan peilistä Liisan haamukuvan takaa häämöttävän totuuden. Peikko lähtee katsomaan saisiko se selvän pois muistakin juhlijoista. Mennessäään peikko laittaa eteisen pöydällä olevan munan taskuunsa.

allyalias kirjoitti...

Hansu, booli on ollut aika liuottavaa, jopa haamuittavaa. Eli ei kun lisää vielä yksi drinkki ennen kuin lasi sulaa.

Isopeikko, näissä juhlissa piilee melkoisia yllätyksiä ja salaisuuksia. Kuinkahan lie kaikki päättyykään?

Offset kirjoitti...

Kirjoitin yönkähmässä pikarinkulan.

Elegia kirjoitti...

Tämähän alkaa käydä jännittäväksi. Ruumis on jo, mutta sekin on kadonnut. Eikä ruumis nähtävästi tiennyt itsekään olevansa kuollut, mutta onneksi asiasta hänelle ystävällisesti kerrottiin ;-)

Mutta kuka on kotiäiti, joka unohtaa sheivata toisen säären. Aika pelottavaa :o

Kiitos Ally aamunavauksesta :)

tanssiva harmaa pantteri kirjoitti...

Taitaa olla myrkkypullo särkynyt ja myrkyt levinneet huoneeseen. hik Meditatiivista leijailuakin on havaittaviss.....

allyalias kirjoitti...

Offset, pitääpä lähteä ottamaan asiasta selvää...

Elegia, minuakin kiinnostaa mitä Liisalle on tapahtunut, sillä luulen että tällä kertaa Allylla ei ole osuutta asiaan.

On tosiaan olemassa jotain pelottavampaa kuin mielikuvamurhailu: Se on puolisäärikarvaiset kotiäidit!

Pantteri, luulen ettei ihan kuka tahansa voi huoletta nuuhkia pullostasi.

Paju kirjoitti...

Täytyy täksi päiväksi hankkia alibiseuraa, jottei joudu syyttömänä hankaluuksiin, etenkin kun Kalmantien porukka on käynyt kovin eteeriseksi. Liikkuvat läpi seinien ja leijuvat katossa, huh. Ja ruumis hakoteillä. Ties mitä keksivät. Ei ole tapanani juosta karkuun ja väistellä vastuuta, mutta sovittu mitä sovittu.

Siispä meikäläisellä ainakin on vankka alibi täksi 13. päiväksi: tammakerhoilua kolmen vanhan naisen kanssa iltapäivällä.

Onkos muilla juhlijoilla alibia, minä vaan kysyn.

Alastalo kirjoitti...

Vai vielä alibia haetaan. Eihän sitä kesken tanssin kravatti hikinauhana voi mitään tehdä. Ja vielä aineiden vaikutuksen alaisena. HIK'IK

allyalias kirjoitti...

Hauskaa Tammakerhoilu-päivää Paju. Kuulostaa oikein hyvältä alibilta :)

Ahaa, Alastalokin täällä julistamassa syyttömyyttään... Miksihän on noin kova hinku puolustella itseään?

varsuli kirjoitti...

Pitää alkaa lukemaan noita muitakin juttuja. Todellakin tämä on jotain hyvin arvokasta. :D Pidän tästä.

allyalias kirjoitti...

Varsuli, kiva kun pidät. Muistathan lueskella myös muiden mielikuvamurhatarinoiden rakentajien kirjoituksiin :) Saapa nähdä ilmestyykö Varsuli Kalmantie 1:n murhajuhlille...

kukkis kirjoitti...

Sori viivästys, käväisin tuolla sivuhuoneessa korjaamassa hamettani. Neulaa ja lankaa ei sattunut mukaan, mutta sieltähän löytyi aika kiva kokoelma erilaisia teräaseita. Osa niistä oli vähän epäsiistejä, niihin oli tarttunut jotain tahmeaa, punaista ainetta. Ei täällä selvästikään mitään kotiäitejä majaile, muutenhan kaikki olisi puts plank.

Mutta hei, eihän täällä olekaan ketään! Hei, haloo, missä kaikki on? Olenko eksynyt tänne goottilinnan käytäville? Ja kenen jalat pilkottavat tuolta rappusten alta? Onneksi nappasin tämän vesurin mukaan ...

allyalias kirjoitti...

Kukkis, vai pilkottavat sieltä rappusten alta jalat... Hmmm... tämän täytyy merkitä jotain. Ja onko Salkakummajainen taas mennyt reijittämään siirappipurkkeja veitsillä! Montakohan kertaa sitä pitää kieltää? Vai onko se siirappi edes noin punaista?

Salka kirjoitti...

En mää mittään oo teheny...*piilottaa mukavanterävän leipäveitsen selkänsä taakse*

allyalias kirjoitti...

Salka, etpä tietenkään :) Oikein viattomuuden perikuva...

kukkis kirjoitti...

Niin, muuten voisin kyllä maistaa sitä punaista, mutta äiti on kieltänyt. Sen verilettuepisodin jälkeen tapahtui kaikkea noloa, kulmahampaat alkoivat kasvaa ja sen sellaista ... En mielelläni muistele sitä.

allyalias kirjoitti...

Kukkis, ymmärrän. Olen kuullut että joskus pelkkä kalmanhaju ja murhanhimoinen ilmapiiri saattaa saada latentin Veren vangin kulmahampaat venymään... Ettei vaan olisi tapahtunut jonkinasteista vahinkoa? Varsinkin kun pihveistä osa oli tarjolla vain pintavärillä varustettuina ja verta tihkuvina.

kukkis kirjoitti...

Vahinkoja! Niistähän tässä vain on kyse! Rapatessa roiskuu jne.

Obeesia kirjoitti...

Mitähän niissä bileissä on oikein nautittu?

allyalias kirjoitti...

Kukkis, elämä on yhtä vahinkojen ketjua!

Obeesia, jollakin tavalla kaikki ovat saaneet tajuntansa laajennettua. Jotkun menee sekaisin rokkenrollmusiikista jne...

varsuli kirjoitti...

*Pienen psykopaatin vallassa*
Tämähän kuulostaa kivalta, siis sitä punasita mitä äiti kielsi maistaa. Voi voi on ollut ankeeta, kun äitikin kieltää kaiken kivan.
Allyalias, saa nähdä jos varsuli pääsee kärryille, mutta ei mennä asioiden edelle. Vaan antaa asioiden mennä edemmäs. :D

allyalias kirjoitti...

Varsuli, perin hullua porukkaa nämä blogihahmot. Se on tullut huomattua moneen kertaan ;)

Isopeikko kirjoitti...

Peikko hiipii hiljaa sisään. Se kaataa kourastaan olohuoneen pöydällä olevaan tyhjentyneeseen kuppiin kourallisen mustia pähkinöitä.

Poistuessaan se huomaa huoneen nurkassa kyyristelevän nimettömän kotiäidin. Se menee liki ja nyppii kaikki kotiäidin nenän alapuolella kasvavat karvat irti - yksi kerrallaan - aina jalkapohjiin saakka. Välillä peikko rauhoittaa kotiäitiä karheilla puheilla ja taputuksilla.

allyalias kirjoitti...

IIK, Isopeikko, siis parrankin ja kaikki? No, eipä ole enää eriparikainaloita sentään :)

Sulfidi kirjoitti...

Täällähän on kerrassaan kummalliset kokkareet! On mustia kummallisia pähkinöitä, munat katoilee pöydiltä, porukka leijuu, jalat törröttävät portaitten alta ym ym...

Hrr!!! Pitääpäs pitää varansa, jossei ole jo myöhäistä.. ?

allyalias kirjoitti...

Sulfi, aina kannattaa pitää varansa. Näissä bileissä on paljon porukkaa, joiden perimmäiset motiivit eivät ole selvillä.