lauantaina, maaliskuuta 03, 2007

Vessanpönttöä on jo halattu


Olisi tehnyt mieli mielikuvamurhailla tänään, mutta arkielämän henkilöni, jonka armollisuuden tai armottomuuden varassa blogihahmoni joutuu elämään, meni ja sekoitti päänsä laillisilla huumeilla sen verran pahasti, että päässä liikkuu vain mielikuvaitsemurhailu, jos sekään.

Taas pään vasen puoli on kipeä niskalihaksista poskionteloon, eikä lääke tunnu kunnolla tehoavan. Mistähän moinenkin kummallisuus johtuu? Erikoista että se on aina tuo vasen puoli.

Aamu alkoi nolosti pahoinvoinnilla. Olisin syyttänyt noro-virusta, mutta tiesin ettei se menisi kuitenkaan läpi.

Laitan tähän iloksenne hyvin tunnelmaan sopivan Gieve Patelin runon, jonka löysin Intian englanninkielisen nykyrunouden antologiasta Hän jota ei ole.

Miten kestät, ruumis

Miten kestät, ruumis,
kaiken hävityksen joka sinuun
jatkuvasti suunnataan? Minuutit,
sekunnit kuin kiväärinrätinä
rummuttavat sinuun reikiä.
Parin neliön alasi
ei riitä nyrkiniskuille.
Joka veistä, pistintä ja naulaa
syyhyttää tehdä siili
nahkastasi. Kurja narttu,
kohtalosi on astua myöntyväisenä
sankarien eteen! Rakastat
tuhossasi järjettömästi, annat
sanattomat, sinistyneet,
murjotut paikkasi, lihasuusi
hirviöille nuoltavaksi. Jaa

12 kommenttia:

Uutisakka kirjoitti...

Vinkkejä poskiontelovaivoihin:

-Nenähuuhtelukannu (huuhdellaan siis suolavedellä, helppoa ja pitää poskarit kondiksessa)

-Öljyt, esim seesamöljynenätipat. Saa apteekista, pitävät nenän ja poskionteloiden limakalvot vähemmän kuivina

- Silmien kostutustipat (auttavat nekin joskus, ainakin seulalokerovaivoissa)

- Höyrykylpy (siis pää höyryävän astian päälle pyyhkeen sisällä)

- Lääkkeelliset nenäsuihkeet, reseptittömät otrivinit ja reseptilliset nasonexit yms.

- Allergialääkkeet duactit yms.

- Antibiootit (kuin oikein pahaksi menee)

- Antiwir-tabletit luontaistuotekaupasta (oliivinlehtiuutetta yms) jolla pitäisi olla virusta tappavaa vaikutusta. Mutta siis tämä on luontaislääke, että sillä varauksella.

Marko F kirjoitti...

Lauantaita Allyalias :)
hyvän runon laitoit esille.
Paranemisia.

SusuPetal kirjoitti...

Vai ei ole noro-virusta syyttäminen:(

Paranemisia!

allyalias kirjoitti...

Uutisakka, kiitoksia neuvoista. Tuo nenähuuhtelukannu on mielestäni vähän pelottava. Olen moisen kapistuksen kertaalleen nähnyt. Välillä tuntuu että vika on niskassa, välillä epäilen silmää ja toisinaan poskionteloa.

Marko, tuo kokoelma, josta tämäkin runo on, on mielestäni oikein mielenkiintoinen. Intialaista nykyrunoutta en ole aiemmin lukenut lainkaan.

Susu, olen miehelle kuittaillut kun se tuppaa yrjöilemään juokaleiltojen jälkeen. Nyt sitten kostautui. Onneksi mies ei lähtenyt lainkaan vastakuittailuun.

vintti kirjoitti...

Oih. vasen puoli minullakin oireilee. Joka krapulassa, tahi ihan jumina, kun niska on suuttunut yön aikana tyynylle. vasen puoli. Aina.

Välillä elämä menee tuolla tavalla, ja on tarpeen elimistöä putsailla syleilemällä posliinia :-)

Jussi kirjoitti...

Kankkusen hoitaa parhaiten aika. Pari kaljaa voi olla mukavaksi avuksi, mutta tunnetusti konstin käyttäminen voi johtaa paljon ikävämpään vaivaan.

Uutisakka kirjoitti...

Nenähuuhtelukannu voi näyttää kaamealta, mutta on oikeasti aika kiltti. Elämys ei ole ikävä, vaan lempeän mukava. Suolavettähän meissä kaikissa on, että aine ei ole vierasta. Veden tulee olla lämmintä - mutta ei kuumaa, sellaista kädenlämpöistä. Rohkeasti vain, kannustaa Uutisakka.

Nyt moniin flunssiin on liittynyt sellaista silmä/poskiontelo/niska/päänsärkyä.
Minulla auttoi tosi paljon viscotears geeli, jota sain apteekista ja pari duactia, jotka laskivat limakalvoturvotusta.

Niskajomoon suosittelen kylmä tai kuumageeliä. Kylmää tai kuumaa kaurapussia. Riippuen siitä onko pelkkää lihaskireyttä (kuuma) vai tulehdusta (kylmä).

Muikku kirjoitti...

Joo..minäkin alan tokenemaan vasta nyt, vaikkei ole tarvinnutkaan norjaksi runoilla wc:ssä. Tulihan tuota alkohoolia juotua taas omiksi tarpeiksi. Ei onneksi tarvitse kuin sitten seuraavalla kerralla taas.

sahrami kirjoitti...

Minäkin liputan nenähuuhtelukannun puolesta. :) Itselläni on parhaillaan tutkitusti poskiontelotulehdus päällä. Sain antibioottikuurin keskiviikkona, mutta en hakenut sitä apteekista ja nyt tuntuu, että tulehdus on menossa ilman ohi.

allyalias kirjoitti...

Vintti, sinullakin. Kyllä minä vaan ihmettelen tuota vasenta puoltani. Jotenkin tulehdusherkkä puolisko se on.

Jussi, en ole juuri koskaan harrastanut krapularyyppyjä, eikä minulla ole niistä kovin hyviä kokemuksia. Nyt jo ihmisenä, karjalanpiirakatkin tuli leivottua.

Uutisakka, minulla on onneksi kaurapussi. Se kyllä todella auttaa jumituksiin ja kipuihin. Ja on aivan sietämättömän miellyttävä muutenkin. Kuukautiskipuihinkin se auttaa kun laittaa sen vatsalle.

Muikku, joo, onneksi sitten vasta ensi kerralla... Yö meni taas krapulaisissa pelkotiloissa, mutta sehän tietää vain sitä että ensi yönä uni maittaa...

Sahrami, olette Uutisakan kanssa saaneet kiinnostukseni heräämään. Pitää varmaan kokeilla itsekin tuota kannua...

Kutuharju kirjoitti...

Harvoillapa on molemmat kasvon- tai aivonpuoliskot (hah) symmetriset, oma vasen kasvonpuoliskoni esim. vanhenee nopeammin. Voin siis aina kääntää toisen kasvonpuoliskon esiin ja ilmoittaa iäkseni viisi vuotta enemmän tai vähemmän ;)

Ehkä vasen poskiontelosi on ahtaampi, herkemmälle kipuilulle on usein rakenteelinen syy. Se että pää tai vatsa ei kestä viinaa taas on niin väärin. Kuka keksi mokoman härnärin.

allyalias kirjoitti...

Kutuharju, tosiaan, onhan näissä puoliskoissa eroja ja vasureilla vielä jonkun tukimuksen mukaan enemmän kuin oikeakätisillä. Olen siis itse vasuri.

Ehkäpä pitää hommata se nenähuuhtelukannu...