maanantaina, maaliskuuta 19, 2007

Tarinamaanantai kuva-aihe

Riekale

Arska heittää vielä kauhallisen verran vaikka tuntuu että selän nahka halkeaa ja kuoriutuu rullalle, niin kuin nakin kylki. Hetken aikaa kyyrittyään hän huomaa lämmön tasaantuneen sen verran että kärsii jo oikaista seinää vasten. Hän nostaa Bilteman katalogin ja selaa varovasti kostuneita sivuja. Hänen ei tekisi mielensä myöntää, että oli huono idea tulla lehden kanssa löylyihin. Toisaalta, mitäpä yhdestä kuvastosta, mainosroskaahan se vain oli. Kuvaston sivu läpsähtää tarttuma-alttiina hänen reittään vasten ja häntä inhottaa vetää se hitaasti irti. Sivu ei haluaisi päästää hänen nahastaan vaan liimautuu hikistä jalkaa vasten vaativasti. Senkin alistuva, nöyristelevä paskiainen, hän kiroaa lehteä mielessään. Roikkuu ja roikkuu, saatanan takiainen.

Arska nykäisee sivun raivossa irti lehdestä. Se ei päästä normaalia ääntä, niin märkä se on.
- Vitunvitunpaskapaskapaska, Arska huutaa ja repii kuvaston palasiksi välittämättä siitä kuinka kämmensyrjiin sattuu. - Saatanan paska! Etkö ymmärrä jo mennä palasiksi!
Itkukin alkaa ihan väen vängällä tunkea silmänurkista ilmoille vaikka hän oli päättänyt että eilen sai olla se viimeinen kerta kun hän märisee kuin itkijäeukko. Hän on mies, saatana, eikä mikään riippakivi itkupilli!

Hän heittää Bilteman riekaleet kiukaan kiville. Nauru ja itku tekevät patoa hänen rintalastansa alapuolelle. Hän tietää, että vaimo saisi helpulin jos näkisi jonkun laittavan kiukaalle syttyvää. Riekaleet tummuvat, savuavat. On melko selvää ettei niistä ole edes sytyttämään tulipaloa. Arska huokaisee ja nousee lauteilta vääntämään kiuasta pois päältä. Luuleeko hän, surkea paska edelleen, että vaimo katuisi lähtöään jos hän kuolisi? Paskat! Edes hautajaisiin se ei tulisi yksin, eikä yksikään kyynel olisi katumuksesta vuodatettu.


Tarinamaanantai Jaa

24 kommenttia:

Hansu kirjoitti...

Itsetuhoiset ajatukset voivat kyllä käydä mielessä ihmissuhteen päättyessä. Avioliiton loputtua tuskin toinen osapuoli toivoisi toisen kuolevan, ellei kyseessä ollut erittäin väkivaltainen liitto... En suosittelisi Bilteman kuvasto poltettavaksi, liikaa väriä, käryää vain.

Obeesia kirjoitti...

Ally alias, kyllä sinä olet kirjoittaja. Ihan viimeisen päälle! Täällä on mukava käydä nautiskelemassa sanaisen arkkusi tuotoksista.

varsuli kirjoitti...

Jo on Arskalla mietteet.
Kyllä se näin on että ala vaan kirjoittaan jotain romaania siinä sivulla ja eiku julkasuun vaan niin hyvä tulee. :D

Uukka kirjoitti...

Uteliaana taas lukemassa tuotoksiasi!

Eipä ole edes tullut mieleen ottaa luettavaa mukaan saunaan.

Elegia kirjoitti...

Sinä se, Ally, osaat! Miehen tuska on toisenlainen kuin naisen. Arska oli tosi mies - tosin murtunut sellainen. Tämä oli surumielisyydessään juuri minun makuuni, kiitos että jaoit sen kanssamme :)

hopola kirjoitti...

Voi että osaat kirjoittaa. Arska oli totisesti mies. Bilteman kuvasto melkein korvaa vaimon, ettei vaan olisi parempikin, voi heittää kiukaallekin..

allyalias kirjoitti...

Hansu, en ole koskaan yrittänyt polttaa Bilteman kuvastoa, mutta luulen että se ei tosiaan ole se paras vaihtoehto.

Obeesia, kiitokset kehuista ja mukavaa jos pikku tarinani suovat sinulle viihdytystä. Minä käynkin sitten nautiskelemassa sinun viisaista jutuistasi :)

Varsuli, luulen että olen tavannut aika moniakin tällaisia "arskoja" elämäni varrella.

Uukka, eipä ole ollut luettavaa minullakaan koskaan mukana. Mutta kerran otin lehden mukaan kylpyammeeseen. Se oli kyllä kaikkea muuta kuin rentouttava kokemus :)

Elegia, miehen tapa surra ja iloita, vihata ja rakastaa, ovat minulle aina olleet aika vieraita ja mystisiä, mutta samalla kiehtovia juttuja. Niitä mielelläni pohdiskelen näissä tarinoissanikin.

allyalias kirjoitti...

Hopola, olimme yhtä aikaa liikkeellä. Ai miten niin vaimoa ei voi heittää kiukaalle? (Voi ei! Nyt minulla taitaa taas mennä nämä jutut liian epämiellyttäviksi... Pitänee poistua takavasemmalle ennen kuin ehtii laukoa jotain vieläkin typerämpää)

SusuPetal kirjoitti...

Voi näitä Arskoja. Ehkä suhdetta olisi pitänyt lämmitellä vähän aikaisemmin kuin suhteen raunioita yrittää sytytellä Biltemalla.
Ei ole helppoa, ei.

allyalias kirjoitti...

Ei ole helppoa kellään, Susu. Jälkeenpäin on niin helppo nähdä mitä olisi pitänyt ja mitä olisi voinut... Mutta myöhäistä mikä myöhäistä!

Paju kirjoitti...

Tuttavaperhe lukee joulusaunassa lauteilla maaten Seitsemää veljeksestä. Niillä on oikein saunapainos tätä perinnettä varten. Kirja on kastunut, nokeentunut ja kärventynyt, mutta perinteestä eivät luovu.


Arskalla on kova tuska, kun rakastaan noin revittelee. Biltema on monen miehen salarakas tai pois sala-, onhan tuo omin silmin nähty ;)

Isopeikko kirjoitti...

Eikös sitä sanota, että mies viestii teoillaan ja nainen sanoillaan. Siitä ne erimielisyydet saattavat helposti lähteä. Erilaisista viestintätavoista.

Tiedätkös, Ally. Tykkään tarinoistasi.

Alastalo kirjoitti...

Arska parka! Ei vielä ole ressukka oppinut, että ei naisen takia kannata itkeä. Mutta kyllä se vielä sen oppii. Jokainen mies sen kerran oppii!

Elävästi kirjoitettu juttu.

Elegia kirjoitti...

Pakko vielä tulla kertomaan, että tuo Bilteman nimeäminen teki vaikutuksen ja teki tarinasta vielä elävämmän makuisen.

Olisi ihan eri asia, jos Arskalla olisi vain ollut joku kuvasto. Mutta se oli Biltema - hyvin miehinen kuvasto.

Itse lehteilen yleensä kaikki mainokset ja kuvastot läpi ihan huvin vuoksi, mutta Biltemaan en suostu edes koskemaan ;D

Offset kirjoitti...

Tämä on hyvä. Tasoja kuin konsanaan ja näkemystä että melkein hirvittää.

Genoveeva kirjoitti...

Mie sit aina ihailen teitä tarninakertojia. Multa ei oikein onnistu.

Alma kirjoitti...

Tunnistan itkuraivarin, paikat lähtevät parkumisen voimalla hampaista ja suusta tulee mölinällä kirosanoja joita ei tiennyt osaavansakaan. Helpottavaa ja nöyryyttävää.
Mutta että polttaisin Bilteman kuvaston! Siinä kulkee kyllä raja.

allyalias kirjoitti...

Paju, upea perinne tuo Seitsemän veljeksen lukeminen. Parempi toki se kuin bilteman kuvasto :)

Isopeikko, totta puhut ja huomattukin tämä on. Käytännössä ja yleensä liian myöhään tosin. Kiva kun tykkäät :))

Alastalo, eikö naisen takia muka kannata itkeä? Miksi sitten kannattaa?

Elegia, oikeastaan meillä lojui bilteman katalogi tuossa tietokonepöydällä ja siitä se juttu sitten lähti... Enpä moiseen lehdykkään ole jaksanut itsekään paneutua.

Offset, kiitos. Tässähän jo menee ihan vaikeeksi...

Genoveeva, olisipa kumma jos sinulta ei joku onnistuisi! Ehkäpä et ole löytänyt sisäistä tarinankertojaasi vielä?

Alma, raivareissa kyllä tulee tehtyä yhtä ja toista. Minusta bilteman kuvaston polttaminen ei ole edes kovin paha...

Sulfidi kirjoitti...

Tässähän oli niin sanotusti kitkerän savuiset löylyt.. tais vaan olla jo jälki sellaiset.

Kovat oli löylyt ja ei savua ilman tulta tässä tapauksessa.

Joku oli kyllä vauhdissaan jälleen! ;D

allyalias kirjoitti...

Joo, Sulfidi. Kyllähän se luonnolle ottaa kun tulee ero ja kaikkea...

Oh-show-tah hoi-ne-ne kirjoitti...

...ja sitten vielä pitäs rakastaa niin vasta- kuin myötäleessäkin. Vaikkei saa miesten raamattua lukea enää muualla kuin saunassa.
Kyllä marttojen vapauksissa ollaan menty nyt jo liian pitkälle.
Kohta varmaan miehenpuutekkin on miehen syytä.
Menetin uskoni huomiseen vaikka on kevättä rinnassa ja toisessa tahdistin.
O tempora! O more!

allyalias kirjoitti...

Mitä, Oh-show-tah hoi-ne-ne? Eikö miehenpuute muka ole miehen syytä? Mietipä jos sitä raamattuanne ette saisi lukea edes saunassa? Sepä se vasta olisi...

tanssiva harmaa pantteri kirjoitti...

Voi surku sentään. Aika yllättävä käänne saunateemassasi on ja erittäin hyvin sinä sen puet sanoiksi. Bilteman lehti - tosi ärsyttävän paksu.
Ei ole helppoa miehelläkään - ei.

allyalias kirjoitti...

Tanssiva harmaa pantteri, meillä pyörii aina joku bilteman lehti pöydillä, mutta koskaan en ole tullut tutustuneeksi sisältöön.

Helppoa ei ole tosiaan miehilläkään. Valitettavasti juuri näin ikävässä asiassa tasa-arvo toteutuu täydellisesti.