lauantaina, helmikuuta 10, 2007

Mielikuvamurhailua

Blogitapaaminen osa 7/1: Maljannosto kuolemalle

Allyalias oli kärsinyt kammottavista painajaisista jo pitkään. Hänen järkyttävät tekonsa vainosivat häntä päivin ja öin. Kumeasti ulvova Jussi kalisteli näkymättömiä ketjujaan, Salka rymisteli komerossa, Paju kertoi samoja juttuja hänen päässään yhä uudestaan, eikä tietenkään ollut huomaavinaankaan kun hän yritti vaivihkaa nostaa sormeaan kuullun tarinan merkiksi. Jokin utelias, pörröinen seurasi häntä kaikkialle niin että pusikot kahisivat, Susupetal kirjoitti blogitaivaasta tarinoita, joissa jokaisessa oli selvä piikki juuri hänelle, Allyaliakselle. Heidihahmo oli passitettu murhattujen blogihahmojen AA-klinikalle valkaisemaan nenäänsä, kun hänen arkiminälleen oli paljastunut millainen kaappijuokale hänen hahmonsa oli.

Allyalias oli jopa aikansa kuluksi murhannut Saara Siltasen, blogihahmon keksimän mielikuvitusolennon. Kukaan ei enää tykännyt Allyaliaksesta. Kaikki vain tahtoivat häätää hänet blogimaailmasta ja hänen blogitaivaaseen pääsynsäkin oli iäksi evätty. Allyalias halusi olla sittenkin kiltti. Hän sai ajatuksen: Hän kutsuisi kaikki kivat blogiystävänsä suuriin juhliin ja näyttäisi kuinka kiltti hän osasi olla! Kunpa hän olisi muistanut ettei tiikeri pääse koskaan raidoistaan... (Katso myös blogitapaaminen 1, 2, 3, 4, 5, ja 6, sekä tämän blogitapaamisen inspiraationa toimiva Kohtalon Teema)

Allyalias katseli tornimaista rakennusta jonka oli tullut vuokranneeksi juhlapaikaksi. Uskomatonta että vuokra oli ollut vain 100 euroa koko viikonlopulta. Noin viihtyisä talo, ja tuolla tavalla syrjässä rauta-aidan takana. Pihassa oli suuria kuusia ja ilma tuoksui ihanalle. Upea goottilainen torni tuntui ulottuvan suoraan alhaalla riippuviin pilviin asti.
- Mitäs sanot? hän kysyi Pajulta.
- Kyllä tämä minulle kelpaa, jos minä saan sitten päättää mitä puemme illalla päällemme.
- No hyvä on, Allyalias sanoi ja pyöräytti silmiään. Oli tosi ärsyttävää olla Pajun yhdistetty kampaus- ja meikkipää, sekä vaateripustin.
- Mitä ajattelit tarjota juhlilla? kuului jostain Allyaliaksen pään yläpuolelta.
- Viinaa tietenkin, mitäpä muutakaan.
- Sovitaan sitten aselepo tälle illalle niin minä tulen mukaan, Jussi sanoi ja kalautti kahleitaan pelottavasti.
- Pakko siellä on olla jotain syötävääkin. Pelkkä juottaminen on niin mautonta, Salka huudahti ja pudisteli hämähäkinseittejä päältään.
- Mistä sinä siihen tupsahdit? Allyalias ihmetteli.
- Haloo! Kaapista tietenkin.
- No mitä minä sitten tarjoaisin?
- Miten olisi vaikka pallokalaa ja sienisalaattia? Minä voin käydä poimimassa sieniä. Niitä kasvoi tuolla komerossa vaikka kuinka paljon.
- Mutta entä jos ketään ei tulekaan? Allyalias sanoi huolestuneena.
- Kyllä he tulevat. Hehän eivät tee muuta kuin istuvat koneen ääressä. Eivät he jätä tällaista tilaisuutta väliin, Paju lohdutti. - Mutta lupaa nyt että et sitten murhaa ketään.
- Minä lupaan. Olen saanut tästä lainsuojattoman elämästäni tarpeeksi.

Allyalias, Paju, Salka ja Jussi käyttivät sen iltapäivän sähköpostikutsujen lähettämiseen, ruuan valmistukseen ja juhlapaikan siivoamiseen. Kun ilta alkoi hämärtyä, he olivat saaneet kaiken valmiiksi. Ovikello jyrähti soimaan Beethovenin tahtiin.
- Apua! Siellä on jo ensimmäinen vieras! Allyalias huudahti vaaleanpunaisessa, puhvihihaisessa satiinimekossaan, jossa oli röyhelökaulus ja helmassa paljetteja.

Jatkoa on luvassa myöhemmin... Jaa

30 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Pallokalaa ja sieniä! Grand menyy siis luvassa...

Miten niin piikkejä sinulle, juuri sinulle, niin juuri sinulle!!!!!!

Onko tämä sellainen "väki vähenee ja pidot paranee"-juhla, "eikä yksikään heistä pelastunut"?

Joo, luottamus on vähän heikoissa kantimissa...

Jussi kirjoitti...

Viinaa ... se on hyvää, mutta onhan sitä riittävästi?

Sulfidi kirjoitti...

Blowfish and mushroom's.. Niin kaloja ja sieniähän kuulostaa olevan moneen makuun!

Tästähän voi sukeutua melkoinen kalakeitto ja sienisalaatti!

Jännityksen kihelmöidessä odotan miten kokkareet onnistuvat... vai joko lähtökellot kalkkaa taas!?!

Polgara kirjoitti...

Tämä tuntuisi kuuluvan sarjaan 10 pientä maahanmuuttajaa ,D Ruokalistahan on hieno, minä voin tuoda mausteita kalakeittoon ja teen hirveän hyvää sienisalaattia
*katkeraa hohotusta*! Lisäksi voidaan Salkan kanssa noutaa ne yhteisvoimin! Ai niiiiiiiiiiiiiiin, minä EN OLE SAANUT KUTSUA! Welhottarena on nyt ikävä sanoa, mutta minun on pakko tehdä asialle jotakin.

allyalias kirjoitti...

Susu, saapas nähdä lähteekö joltain henki. Minä aloitan uuden elämän hernenenäbloggarina ja hernenenä haistaa piikin sieltäkin missä sitä ei ole.

Jussi, viinaa on niin paljon että herra Hammajaisenkin sopii laskeutua meidän vielä kuolevaisten bloggaajien bileiden tasalle :)

Sulfidi, jää nähtäväksi kuka on saalis ja kuka se ateria. Sienet ja kala on hyvää, tosin vähän epäilen niitä Salkan komerosta perkaamia yksilöitä.

Polgara, et ole vissiin käynyt katsastamassa Vincentin postilaatikkoa. Sinut on tietty kutsuttu Vincentin avecina, sillä tokihan tämä blogisöpöläinen osaa arvostaa kunnon kala-ateriaa vähän keskimääräistä enemmän ;)

Muikku kirjoitti...

Minä tuon karvasmantelin tuoksuisia leivonnaisia!

(A.Christien kirjoissa karvasmantelin tuoksu viittaa..?jos oikein muistan, kun lapsena niitä luin)

allyalias kirjoitti...

A.Christie on minullekin tuttu menneiltä vuosilta. Karvasmantelin tuoksuiset leivokset kuulostavat hyvältä. Juuri sellaisia tarvitsemmekin... Tervetuloa juhlille siis!

paju kirjoitti...

Ally, kuiskaan korvaasi:

aa
bee
cee
dee
ee
äffä
gee
hoo
ii
jii
koo
ällä
ämmä
ännä
oo
pee
quu
ärrä
äks
zet
yy
åå
ää
öö


aa
bee
cee
dee
ee
äffä
gee
hoo
ii
jii
koo
ällä
ämmä
ännä
oo
pee
quu
ärrä
äks
zet
yy
åå
ää
öö


aa
bee
cee
dee
ee
äffä
gee
hoo
ii
jii
koo
ällä
ämmä
ännä
oo
pee
quu
ärrä
äks
zet
yy
åå
ää
öö


aa
bee
cee
dee
ee
äffä
gee
hoo
ii
jii
koo
ällä
ämmä
ännä
oo
pee
quu
ärrä
äks
zet
yy
åå
ää
öö


aa
bee
cee
dee
ee
äffä
gee
hoo
ii
jii
koo
ällä
ämmä
ännä
oo
pee
quu
ärrä
äks
zet
yy
åå
ää
öö


hei tää on kivaa


aa
bee
cee
dee
ee
äffä
gee
hoo
ii
jii
koo
ällä
ämmä
ännä
oo
pee
quu
ärrä
äks
zet
yy
åå
ää
öö

näillä voi tehdä vaikka mitä


aa
bee
cee
dee
ee
äffä
gee
hoo
ii
jii
koo
ällä
ämmä
ännä
oo
pee
quu
ärrä
äks
zet
yy
åå
ää
öö

aaaaaaaa

paju kirjoitti...

tee ja vee ja ässä ja uu ja mitä vielä unhottui, kun niin innostuin... innostuin

allyalias kirjoitti...

Ou nou, Paju :D :D :D Se sormi on hei pystyssä! Ai niin... Olenhan minä vähän nuori siihen tammakerhoon, mutta minä ajattelin että olisin päässyt mukaan... vähän niin kuin kannatusjäseneksi... kun kerran tämä meikäläisen kroppakin jaetaan.

paju kirjoitti...

Kauhia sentään, mitä tapahtuu, kun painaa paste-nappulaa monta kertaa. Oli niin näpsäkkää toistaa, kun vertaa kalkkeeripaperiaikaan.

Mut saa poistaa tästä päästä ettei taivas täyty asiattomista kirjainpötkälöistä, joista puuttuu yhä vaikka mitä, äksäkin.

Anteeks nyt kauhiasti.

paju kirjoitti...

Tammakerhon jäsenet ovat muuten ruvenneet kuvaamaan mekkosiaan ja kolttujaan. Tietää mitä vaatekaapissa on ja valinnan voi tehdä koneelta käsin, ei tartte enää komeroita koluta. Käviskös sinulleminulle näihin juhliin harmaa villaleninki. Vähän se kutiaa, muttei kovin paljon. On se minusta ihan kaunis, ellen sanoisi viehko.

Paju kirjoitti...

Jokos minä söin? Jokos minä lupasin vaieta? Jokos minulla on nukkuma-aika?

Offset kirjoitti...

Iltaa, pitkästä aikaa.

Olin hetken pois virtuaaliympyröistä ja täällä on sillä aikaa alettu murhaamaan.

Ally, miksi sinä murhaat ihmisiä?

allyalias kirjoitti...

Paju, tuo kirjainrivi on varmaan hassuin jonka olen koskaan saanut. Kiitokset copy/pastelle! :D

Tuo vaatteiden kuvaaminen on varmaan aika hyvä idea. Ei tällä menetelmällä (siis päättömällä kaapin penkomisella) ainakaan löydä koskaan mitään.

Villaleninki kuulostaa hyvältä, mutta olen jo pukeutunut valitsemaasi vaaleanpunaiseen satiinimekkoon jossa on puhvihihat, röyhelökaulus ja paljetteja Yääh...

Ja ei kun nukkumaan ihan molemmat ;)

allyalias kirjoitti...

Hei Offset (olit tässä kanssani yhtä aikaa). Minä olen jo poistanut sinut listoilta, kun luulin ettei sinua enää ole. Pitää panna takaisin...

Ai miksikö murhaan? Ehkä varhaisina bloggausaikoina saamieni traumojen takia? Enhän minä tietenkään murhaa ihmisiä vaan BLOGIHAHMOJA!

Alastalo kirjoitti...

HERRAJUMALA SENTÄÄN!!!... Nyt täytyy tapahtua kauheita... Tai sitten on tiedossa kaikkien aikojen mukavimmat pileet.:)))

Mulla olisi vielä tuo köysi solmuineen tallella.
http://alastalo.vuodatus.net/blog/304140
Jos niinkuin rekvisiitaksi toisin...

Alastalo uudestaan kirjoitti...

Ai niin, unohtui. Viinaksi tietenkin absinttia komissaario Palmun tapaan. ;)

allyalias kirjoitti...

Alastalo, tuo ihmeessä köysi muassasi... Ihan vaan rekvisiitaksi toki...

Absintti olisi varmaan ollut hyvää, mutta Jussi kävi hakemassa jotain hämärää viinaa TOSI halvalla. Joku tyyppi halusi isosta määrästä eroon tosi vikkelästi. Ihme juttu, eikö totta?

Offset kirjoitti...

Suo anteeksi maalaisuuteni. Blogihahmoja, tottakai. Niin kuin elokuvissa ei tapeta ihmisiä vaan roolihahmoja.

Hauskaa juhlaa blogihahmoille.

Hmm... tää rajapinta virtuaalitodellisuuden ja aidon välillä on mielenkiintoinen.

allyalias kirjoitti...

Olen samaa mieltä, Offset. Ja sitä rajapintaa tässä pikkuisen kartoitetaan. Näköjään tällä pystyy leikkimään melkein miten mielii. Ja entistä jännempää kun tässä on ollut muitakin bloggaajia mukana.

Polgara kirjoitti...

Ihan vaan by the way eli ostahan tuosta tie.... mmmmiten niin mmmuita bloggaajia mukana *katselee pälyillen ympäriinsä*. Kuule, mä en nyt ehdi tehdä mitää, joku tuijottelee tuolta naapurtalon nurkalta meidän partsille...hrrrrrrrrrr. Pakko mennäääähhhhhhhhhhhhhhhhhh......iiiiiiiiiiiiiiiiik!

allyalias kirjoitti...

Polgara, kaikki muut bloggaajat ovat sinun perässäsi. Juuri SINUN... Hahhahhahhahhah buuahhahhahhahhahhah...

Hansu kirjoitti...

wautsivau nämä seikkailut senkun jatkuvat. Mitenköhän äijän käy, kun viinaa aletaan maistaa...

allyalias kirjoitti...

Hansu, joko tästä tulee tosi hauskaa tai sitten kammottavin verilöyly koko blogistanian historiassa. Tule bileisiin niin näet... :)

Hansu kirjoitti...

Oukkidoukki, pitänee tulla katteleen mitä siellä tapahtuu.

Polgara kirjoitti...

EIIIIIIIPÄS ollut Vincentinkään laatikossa, eikä minun. Pelkään pahoin, että minun on eliminoitava sinut lähitulevaisuudessa jollain maukkaalla tavalla, koska olet unohtanut minut *nyyhkii*!

Salka kirjoitti...

*perkaa sieniä lisää* Miten niin nää ei kelpaa? *hihittää kolkosti* Tuo mekko on muuten söpö sun/teitin päällä;)

allyalias kirjoitti...

Sienisalaatti taitaa olla herkullista ja kaikki syövät sitä oikein urakalla. Minkähän lajikkeen sieniä lie ovatkaan...

Salka kirjoitti...

Sitä en kerro mutta nämä ovat kyllä ihan turvallisia ja maukkaita! *pitää sormia ristissä selän takana*