sunnuntaina, maaliskuuta 18, 2007

Lämpötyyny Ferrarin väreissä


Minä olen yleensä tarttunut ennakkoäänestysmahdollisuuteen, ihan siksikin, että mielestäni äänestyspäivänä uurnilla leijuu aivan liian paksu juhlallisuuden tuntu. Ihmisillä on vakavat katseet ja itsekin pitäisi sitä myöten osata käyttäytyä. Osaanhan toki, mutta se, että pitää on se rasittava juttu.

Tällä kertaa erityisen hyvä juttu ennakkoon äänestämisessä oli se, että nyt olen kipeänä. Tarkemmin ottaen kylkeni on jotenkin "mennyt". Epäilen että kyseessä on joku hyvin erikoinen ja kieroutunut hiirivaurio, sillä kipu aktivoituu entistä sietämättömämmäksi kun käyttelen hiirtä.

Tänään on toistaiseksi viimeinen yhteinen päiväni Hän jota ei ole-antologian kanssa. Kirja on vähän myöhässä palautuspäivästä. Kirjasto on muuttanut käytäntöään nopean palauttajan eduksi. Ennen myöhästymismaksu oli 0.40 snt/viikko/kirja, nykyään 10 snt/päivä/kirja... Hmm.. Eli siis 70 senttiä viikossa. Olisivat voineet suoraan myöntää että kyse on hinnankorotuksesta.

Tämän päivän vietän siis lämpötyynyn ja kirjan kanssa. Kansalaisvelvollisuudet on hoidettu!Perhonen

Siitä ei kulje tarinoita.
Se on jakautunut kahtia kuin sekunti.
Se kääntyy itsensä varassa, sarana.

Sillä ei ole tulevaisuutta.
Sitä ei ole kiinnitetty menneisyyteen.
Se pilailee tällä hetkellä.

Se on pieni keltainen perhonen.
Se on ottanut nämä viheliäiset kukkulat
siipiensä suojaan.

Vain hyppysellinen keltaista,
se avautuu ennen sulkeutumistaan
ja sulkeutuu ennen kuin oi

missä se on

(Arun Kolatkar: Intian enlanninkielisen nykyrunouden antologia Hän jota ei ole)
Jaa

25 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Poikkeuksellisesti en tällä kertaa äänestänyt ennakkoon, ei vaan ehtinyt, joten olen menossa ihan ulos, juhlallisesti:))

Paranemisia kyljelle!

allyalias kirjoitti...

Voi, kuinka juhlallista, Susupetal. Muistathan sonnustautua liikkeelle räiköin ja ylioppilaslakkia imitoivin merkimieslakein. Sano stveteraaneille tergut!

SusuPetal kirjoitti...

Jessus, ei sentään räikkiä, liian räikeää!

Hmm, näyttää ihan siltä, että alkaa sataa....jaksaakohan sitä sittenkään...

Genoveeva kirjoitti...

Minäkin äänestin ennakkoon, olen usein tehnyt nin varmuudeksi, ettei vaan jää äänestämättä. Minusta on kiva käydä varsinaisella päivänä tipauttamassa lippu uurnaan, poikien ollessa pieniä he olivat mukana. Opipvat samalla, jos nyt enää muistavat. Toivottavasti kipeys parantuu.

Alastalo kirjoitti...

Tänään äänestetty ja juhlallisesti tottakai. Auringon paistaessa päiväkävelyn yhteydessä. Jonojakaan ei ollut. Kansalaisoikeus(velvollisuus) siis suoritettu. Hyvä minä!

allyalias kirjoitti...

Susu, hassu punainen nenäkin riittänee äänestysrekvisiitaksi, jos haluaa esiintyä hillitymmin ;) Täällä veti auringoksi. Eivät anna kelinkään vaikuttaa äänestysintoon.

Genoveeva, minä olen muutenkin juhlavien tilanteiden välttelijä. Tulen moisissa paikoissa aina hikikainaloiseksi ja muutenkin vaikean oloiseksi.

Alastalo, sinäpä se oletkin sitten ollut reipas! Minä kävin ostosten yhteydessä Limingantullin Prismassa, levottoman tyttäreni roikkuessa isänsä kädessä.

Leonoora kirjoitti...

Olen juuri lähdössä äänestämään. Lunta sataa täällä harvakseen.
Jännittävää iltaa kaikille ja tervehtymisiä!

Kiitos runosta!

allyalias kirjoitti...

Leonoora, äänestysonnea! Toivotaan ettet liukastu ja ehdokkaasi pääsee läpi!

Sulfidi kirjoitti...

Kiskuri hinnat nykyään tuolla lainaamossa mutta itseäänhän sitä syyttää saa jos ei sitten ajoissa palauttele..

Räikköjä ja rupelilakkeja! JEE!!!

allyalias kirjoitti...

Sulfi, hieno naama sinulla! Itseään saa syyttää tosiaan, jos ei ole täsmällinen. Hyvä vaan kun pistävät minut, kurittoman, maksamaan!

varsuli kirjoitti...

*räkäinen niiskaus*
kyllä on hienoa, kun on ennakkoon äänestys. :D
*taidan tulla kipeäksi :/*

allyalias kirjoitti...

Varsuli, voihan nenä! Et kai ole ollut kevään hullaannuttamana liian vähissä vaatteissa ulkona? Paranemisia :)

Elegia kirjoitti...

Minä tulin hetki sitten äänestämästä. Meinasi jäädä koko homma hoitamatta, kun meni päivä hukkaan muualla. Mutta onnistuinpas silti antamaan ääneni :)

Toivottavasti paranet pian! Onko tuo muuten sitä hienhajuista suklaakakkua? ;))) Näyttää niin hyvältä, että voisin sitä itsekin maistella.

Elegia taas kirjoitti...

Hmm, vai onko se mokkapala? Tarkastelin sitä suurempana ja olin tunnistavinani sen (mokkapala on suosikkileivokseni, slurps) :)

allyalias kirjoitti...

Elegia, tämä on se suklaakakku. Se maistuu aika paljon samalle kuin mokkapalat. Muuten, minusta mokkapalatkin haisevat hielle :)

Kutuharju kirjoitti...

Voi kylkiparkaa. Parantukaa pian, sinä ja kylkesi! (Kun ei vain vaikuttaisi kangistavasti sormiin.)
Ettet vain katkonut kylkiluita -- kuten eräs tuntemani henkilö -- kurottaessaan hiirtä nojatuolin käsinojan yli lattialta, tai toinen tuntemani henkilö joka onnistui yskimään niin voimallisesti että kylkiluu sanoi: naps!

Maittavia hikikakku-hetkiä :)

Isopeikko kirjoitti...

Ribsit on hyviä grillattuna. Tosin ne pitää ensin hauduttaa kypsiksi. Jollet tarvi niitä kylkiluita niin peikolla on niille käyttöä :)

Muikku kirjoitti...

En ole ikinä tainnut äänestää ennakkoon. Me mennään vaalipäivänä uurnille. On siinä vähän niinku juhlan tuntua, vaikkei kyllä pyhäpuvuissa mennäkään paikalle. Katsos, sitä täytyy sitä väriä tunnustaa myös siten, ettei liikaa tälläydy ; )

Muikku kirjoitti...

Niin ja vaalitunnelma..

allyalias kirjoitti...

Kutuharju, sinullapa on onnettomuusalttiita ystäviä. Onneksi minulla sentään kylkiluut ovat kunnossa, vaikka muuten onkin vähän inva olo...

Isopeikko, en tasan tarvitse näitä kylkkäreitä. Ole hyvä ja käytä kuten parhaaksi näet!

Muikku, kannattaahan se odottaa siihen viimeiseen päivään ja katsoa ettei pääse oma ehdokas esim. kuolemaan. Minä vaan olen tällainen optimisti höntti ja otan riskin... Ja se juhlatunnelma... Sekin vielä ja se se vasta!

Lilith kirjoitti...

Pikaista paranemista!
Minä törttöilin äänestyspaikalla. Siis ihan sillä virallisella. Elämäni mies käveli siinä edellä ja minä tietysti lähes kannoilla. Yhtäkkiä siinä oli se pöytä jossa henkilöllisyyksiä tarkastetaan. Aiemmin on muistaakseni ollut useampikin ajokortinplaraaja. Nyt oli vain yksi.

Kaksi tyttöä oli jonossa heti takanani. Äänestyshenkilö sitten kertomaan että tuolla olis tuo viiva (tässä välissä alkoi häntä köhittää, kun tajusi ettei mitään viivaa ole, vaan kuvitteellinen raja minkä ovat keksineet kynnyksen kohdalle). Pyytelin anteeksi ja peräännyin. Selitteli sitten kohdallani että kun tässä näitä henkilötunnuksia katsellaan.
Äänestyskopissa tuli mieleeni että jos piirtäisinkin väärän kuvan äänestyskorttiin. Että ison metelin kanssa pitäisi lähteä uutta hakemaan.

allyalias kirjoitti...

Lilith, tuota se juhlatunnelma justiinsa teettää! Sitä on pakko yrittää niin keskittyä siihen ettei rituaali mene pilalle, että tietty se sitten menee.

Mutta kyllä he varmaan antavat sinulle anteeksi :)

Paju kirjoitti...

Tulin maalta ja voi sentään, löysin sinut kylki kipeänä. Jaksatko kuitenkin vastata haasteeseen... ;) etenkin kun kerron, että minulla on myös kylki kipeä. Taidan kertoa blogissa koko viikonlopputarinan, jospa se lohduttaisi.

Perhonen. Kuin räpsyttävät silmät. Kevyttä kevättä toivokaamme!

allyalias kirjoitti...

Pajuseni, elokuvaillan jälkeen olen vielä tähän aikaan hereillä. Kipeänä mutta virein mielin. Otanpahan taatusti haasteesi vastaan!

sumea kirjoitti...

Kaunis tuo perhonen...