lauantaina, maaliskuuta 24, 2007

Mikä se on jolla on harmaa naama ja punainen nenä?

Ikkunan takana ei asu ketään

No sehän olen minä tietenkin! Eikä eilen ole tullut edes otettua, ei suinkaan! Sairaus on kaatanut minun näppäimistön äärelle jälleen kerran. Harmi että tähän aikaan vuodesta ei tarvita joulutonttuja, sillä minä olisin partaa vaille valmis moiseen urakkaan.

Ulkona paistaa aurinko, ja ihmiset ovat pihalla niin reippaan näköisinä että tunnen ärtymystä ja syyllisyyttä ja ärtymystä syyllisyydestäni. Meillä istutaan taas kotona pölyisen television ääressä koko ilta... Huoh! Onneksi Lilith toi eilen Trainspottingin lainaan ja voimme katsella sitä iltamme ratoksi.

Unettomuus on taas tulossa takaisin. Se alkaa käydä jo tosi vanhaksi ja pitkästyttäväksi jutuksi. Nyt kun saisi kuumaa teetä hunajalla, lämpimän viltin ja ristisanatehtäviä, sekä nukkua parin tunnin päiväunet ilman huolen häivää, luulen että olisin taas illalla inhimillisessä unikunnossa. Jaa

16 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

No voi, paranemisia!

Minulla ei ole mitään syytä olla menemättä ulos...pitää vaan skarpata ja tsempata.

Nimetön kirjoitti...

no voi sun. Leppää hyvä ihiminen ja kato sitä elokuvvaa. Joutaa sitä uloski ku eessä on piiiitkä lääämmin ja aaaurinkoinen kesä!
Ja unettomuus on kyllä kettumainen juttu, siihen täytynee itte keksiä keinot, mulla onkin kaikki -lääkkeettömät- käytössä ja silti unta vain 4-5 tuntia, jos sitäkään.

Allyalias kirjoitti...

Kiitti, Susu. Sepä se onkin.. Joko ei pääse ulos tai sitten sinne on pakko mennä. Hyvin ei ole koskaan :)

Hopola, kyllä sitä tosiaan kokeilisi vaikka päällään seisomista jos sillä tulisi uni. Lääkkeitä en ole minäkään vielä hankkinut, mutta jokaisen unettomuusjakson yhteydessä päätän kokeilla niitäkin. Ilmeisesti tilanne ei ole sitten koskaan mennyt ihan niin pahaksi että olisin sinne lääkäriin eksynyt.

Salka kirjoitti...

Harmi että olet sairaana! Toivottavasti tauti hellittää pian ja saat sen hunajallamaustetun teemukillisesi sinne huovan alle tarjoiltuna.

Tuossa unettomuusasiassa surkuttelen vielä enemmän kun olen siitä itsekin kärsinyt nyt jotain parikymmentä vuotta. Se on aina paska juttu! Toivottavasti saat nukuttua ensi yönä!

SusuPetal kirjoitti...

Itse sain aikanani apua unettomuuteen akupunktiosta. Olin vähän skeptinen akun tehoon, mutta en enää.

(joo, en ole vielä päässyt ulos...)

Allyalias kirjoitti...

Salka, monesti tuo unettomuus on sellainen juttu että se uusiutuu, jos on altis unensa menettämään. Yhdenlainen ressi sekin :)

Susu, pitäisi varmaan kokeilla tuota akupunktiotakin. Tuskin siitä ainakaan haittaa on. Monet väittävät ihan vakavalla naamalla saaneensa siitä hyötyä, joten pakkohan se on uskoa (tai ei ainakaan tyrmätä ennen kuin on itse kokeillut). Minulla vaan on pieni ongelma sen kanssa, että päästäisin vieraan ihmisen niin lähelle... Ehkä sen kynnyksen saisi taas ylitettyä kun tsemppaisi oikein.

Nimetön kirjoitti...

No, voi sinnuu! Kun olisi nyt niin ihanat kelitkin ja kaikki.

Unettomuudestahan oomme paljon puhuneetkin. Siihen kun yleensä on jokaisella siitä kärsineellä tullut kokeiltua kaikki mahdollinen. Koita pärjäillä!

Allyalias kirjoitti...

Muikku, ja onhan ne nukahtamislääkkeet vielä kokeilematta jos ei mikään auta. Sentään joku takaportti vielä...

Rita A kirjoitti...

Pyyhi pölyt siitä TV:stä niin ohjelmat näkyy paremmin.

Luin tänään terveyskaupan mainoksesta jostain tuotteesta joka auttoi nukkumisvaikeuksiin... Ootas kun sukellan jätepaperipinoon. (poistuvien askelien kopinaa)

Joo, Unihiekka Valeriaana-niminen tuote auttoi erästä henkilöä joka oli kärsinyt unihäiriöistä 10 vuotta. Kaksi tablettia ennen nukkumaanmenoa, ja krooh :)

Allyalias kirjoitti...

Rita, pari kertaa olen kokeillut jotain terveyskaupan tuotetta (voi kun jaksaisi lähteä kaivamaan sen esiin). Kyllä siitä tuli vähän raukea olo, mutta se ei silti auttanut nukahtamaan. Mutta jos tämä ei tästä lähde talttumaan niin jotain konstejahan sitä on taas kokeiltava.

Nimetön kirjoitti...

Teetä ja sympatiaa - hunajaa unohtamatta. Onpa ilkeää, kun sairaus kiusaa :(

Minulla on muuten ollut nukahtamislääkkeitä. Minua eivät auttaneet. Valvoin toisinaan koko yön, vaikka olin ottanut "yliannoksen". Nykyään nukahdan tosi helposti illalla, mutta herään aina aamuyöllä.

Heitän unihiekkaa sinulle =)

Allyalias kirjoitti...

Elegia, toivotaan että unihiekkasi auttaa... Nyt pitäisi lähteä taas kokeilemaan. Pitäisi yrittää selvittää mistä tuo unettomuus juontaa. Jotain henkistähän se yleensä (ainakin minulla) on. Ahdistusta ja huolia.

Teemu kirjoitti...

Ota troppia flunssaan. Unettomuus on kyl vaikeampi juttu.
Mutta totta on että teemuki vaikuttaa yllättävänki monella tavalla. Ei kannata aliarvioida missään nimessä.
:)

Allyalias kirjoitti...

Offset, kyllä minulla oli teemuki kainalossa illalla, ja olo on jo paljon parempi. Kiitos Elegian unihiekan. Se auttoi!

Nimetön kirjoitti...

Toivottavasti olosi tuntuu aamulla jo paremmalta. Joskus tekee ihan hyvää viettää välipäiviä reilusti sohvalla, nenä punaisena ei ei edes omatunto kolkuta.
Hyvää päivää!

Allyalias kirjoitti...

Kiitos Katariina. Vielä vähän sairastuttaa, mutta ulos jo venosen mieli (ei vesille sentään). Siellä on ihana ilma ja KEVÄT!