torstaina, tammikuuta 25, 2007

Pakinaperjantaissa aiheena aikuisten satu: Mielikuvamurhailua


Blogitapaaminen osa 3: Viimeinen avanto

Allyalias oli jo valinnut seuraavan uhrinsa, Jussin. Kaikki oli suunniteltu viimeistä, kammottavaa piirtoa myöten ja lastenrattaiden asevarasto oli huolella tarkistettu ja öljytty. Sitten hän sai tietoonsa asioita joita ei voinut sivuuttaa. Hänen oli pakko lykätä Jussin nautinnollisen pirullista murhaa muutamalla päivällä. Tällä kertaa hän murhaisi kaksi yhdellä iskulla.
(Katso myös Blogitapaaminen 1 ja 2)

Saunan piipusta tuprahteli paksua, puun tuoksuista savua pimeään iltaan. Susupetalin päässä jumputti Dingon Autiotalon intro yhä uudestaan ja uudestaan. Sitä oli jatkunut jo useamman päivän ajan ja vaikka välillä ääni oli hiljentynyt, se oli tullut aina takaisin yhtä itsepintaisesti. Susu oli yrittänyt laulaa kappaleen läpi viimeksi aamulla, sillä hän oli kuullut että se saattaisi auttaa. Hän oli mennyt jopa niin pitkälle että oli yrittänyt ajatella mitä laulu yritti kertoa hänelle, vaikka normaalisti ei alentunut moiseen psykologiseen hapatukseen. Nytkään melodia ei suostunut kaikkoamaan vaikka hänellä oli taatusti muutakin mietittävää. Reiska oli ollut tosi kiltti kun oli laittanut kaiken valmiiksi ihan häntä varten. Kukapa tietää, hän ajatteli. Kenties selviämme yhden illan ilman sarkasmia.

Susu laittautui saunan puolelle. Lauteilla oli puoleksi tyhjennetty olutpullo, kylki vielä kylmän huurtamana ja lauteilla erottui himmeänä sydämenmuotoinen takapuolen jälki. No minne se Reiska nyt ehti jo mennä? Susu ihmetteli, mutta istui kuitenkin pullon ja nopeasti katoavan painauman viereen. Sauna oli aika viileä ja Susu sihautti lisää löylyä. Ei kai se ehtinyt jo avantoon näin pian?
- Reiska! Susu huusi. Vastausta ei kuulunut. Susu nousi ylös ja meni saunan ovelta kurkistamaan. Avanto erottui tummana lumen keskeltä, eikä koko alueella näkynyt merkkiäkään Reiskasta.
- Reiska hei! Susu huusi uudelleen. Ei vastausta. Susu huokasi ja alkoi jo vetää saunan ovea kiinni kun näki avannossa sittenkin jotain vaaleaa. Hän katsoi tarkemmin. Kyllä, aivan kuin avannossa näkyisi ihmisen selkäpuolta. Susu lähti menemään avantoa kohden sipsuttaen yhä nopeammin liukkaalla pihalla.
- Reiska, älä pelleile! hän huusi vaikka tiesi ettei Reiska voisi enää vastata. Susu huohotti kauhusta kun hän kumartui avannon ylle ja kosketti Reiskan liikkumatonta selkää.

Samassa sukelluspukuinen hahmo nousi ison loiskahduksen saattelemana ruumiin alta piilosta ja veti hänet jäisen veden alle. Hän ehti vain toivoa että olisi ottanut kovemmat löylyt. Kylmiltään veteen meneminen ei tuntunut yhtään kivalle. Sitten maailmassa oli enää kiivaasti pamppaileva Autiotalon jytke, yhä uudestaan ja uudestaan intro soi hänen päässään, kunnes hän rukoili että mitä tahansa, mitä tahansa että ääni taukoaa.

Allyalias istahti lauteelle olutpullon viereen ja heitti kuumenneelle kiukaalle kunnon löylyt. Siitä oli aikaa kun hän oli kylpenyt oikeassa puusaunassa. Harmi vaan että avanto oli varattu... Hän katsoi himoiten lämmennyttä olutpulloa, mutta tarttui sitten omaan punaviiniinsä ja kulautti suullisen suoraan pullon suusta. Saakelin vähähiilihydraattinen ruokavalio. Ei voi ottaa edes saunaolutta.

Hän oli hyvillään sillä ruumiita ei löydettäisi ennen kevättä, jos silloinkaan. Luonto oli armollinen ja peitti hänen verityönsä jäljet. Kiitos kuului Alastalolle. Ilman tämän vinkkiään ei tästä herkullisesta murhasta olisi tullut mitään. Nyt hänen mielessään kangasteli jo seuraava murha, jonka pahaa-aavistamaton uhri oli juuri tunkemassa punaista sukkaa valkopyykin sekaan.
Pakinaperjantai
Jaa

34 kommenttia:

Isopeikko kirjoitti...

Sää alat olla ihan mahoton... :)

Leelia kirjoitti...

Kiits Ally!
Tämän ehdin linkitttää ennen töihinmenoa.

allyalias kirjoitti...

Isopeikko, mää tiedän, mutta kun en voi auttaa itseäni :(

Leelia, hyvä juttu ja hyvää työpäivää!

SusuPetal kirjoitti...

Sinä pahenet koko ajan, Ally. Nyt jo kaksi yhdellä iskulla.
Mutta...tämähän tietää netitöntä elämää tästä lähtien! Ihanaa!

Laitan mainoksen blogiini.

allyalias kirjoitti...

Susu, sinä olet ollut niin aktiivinen bloggaaja että sinä pääset ehdottomasti blogitaivaaseen=superhypernopea nettiyhteys, ajatuksen voimalla toimiva näppis, eikä kerta kaikkiaan mitään häiritsemässä bloggaamista ja komentsointia :)

Jussi kirjoitti...

Vaihdan reittiä... hankin aseen ... Kopioin nämä kirjoituksen rompulle ja talletan pankkilokeroon, avaimen lähetän maailmanympäri kirjeessä, niin että se palaa poliisilaitokselle kahden vuoden kuluttua ... aloitan judokurssin ...

Muikku kirjoitti...

Pitäisikö sinulle varata aika paikalliseen MTT:hen? Alan jo huolestua henkisestä hyvinvoinnistasi : )

allyalias kirjoitti...

Jussi, olen valmistellut murhasi huolella. Mutta mistä sen tietää... Ehkä sinä olet se, joka pääsee karkuun.

Muikku, ai siksikö että huvitukseni vuoksi murhailen joskus blogituttavia? Sinä tiedät yhtä hyvin kuin minäkin että täällä liikkuu paljon hullumpiakin tapauksia vailla mitään hoitoa :)

M.A. Lindroos kirjoitti...

Öö...Pitäisikö kohta huolestua:)
Sun juonikuviosi alkaa olla jo kohdallaan. Mutta otitko huomioon sen siellä jäällä nököttäneen pilkkimiehen, joka kuvasi kaikki tapahtumat pienellä pimeänäkölaitteella varustetulla videokameralla, ja julkaisi nauhan youtubessa. Sie saatat jäädä kiinni, sillä poliisit tunnetusti tappavat aikaansa katselemalla videoita youtubessa!

Alma kirjoitti...

Ovela veto tuo sukelluspukuinen hahmo, ei jää jälkiä!

Muikku kirjoitti...

Sinulla alkaa olla jo suoranainen murhanhimo! Se menee sen Rajan yli! ; )

Hansu kirjoitti...

No, huh huh. Kukakohan on seuraava uhri ja mikä on murhatapa. Taidat tosiaan seurata C.S.I:tä!

allyalias kirjoitti...

Linruusi, älä suotta huolestu. En minä sitä juonikuviota tule koskaan saamaan ihan kohdalleen ;) Hyvä juttu tuo pilkkijä. Se on vaan reilua että poliisit saavat katsella minua, kyllähän minäkin joskus kiikaroin poliiseja.

Alma, kiitos. Reiskan ruumis tarjosi myös hyvän näkösuojan. Kaikki meni nappiin.

Muikku, rajat on tehty ylitettäväksi. Ja kun minä pääsin siitä tupakastakin... Eikö minulle sallita edes yhtä pahetta!

Hansu, ainakin yksi uhri on vielä tulossa. Ja katson tosiaan CSI:tä. Ei taida olla vaan virtuaalikuolinsyyntutkijoita täällä blogistaniassa?

Muikku kirjoitti...

Mää voisin alkaa virtuaalikuolinsyyntutkijaksi.Seuraan tiiviisti csi:tä ja vastaavia. Sinä teet sen kyllä nyt helpoksi, kun kerrot toimistasi.

allyalias kirjoitti...

Mikäpä siinä, Muikku. Virtuaalimaailmassa ei diplomeja tarvita. Sitä paitsi kaikkihan ne oikeastikin oppivat CSI:n avulla, luulisin.

Mutta nyt on pakko korjata oma mokani. Eihän se mikään kuolinsyyntutkija ole vaan kraimiskenentutkija, eli rikospaikkatutkija suomeksi. Vähänkö nyt hävettää :)

Polgara kirjoitti...

Kaikki muu oli just niinku melkeen, mutta tuo punkkupullo oli mullekin liikaa. Jäks. Juoda nyt punkkua hyvän murhan päälle. EI, ei, sanon minä. Susulle toivotan kyllä sitä lokitaivasta, jossa ei kommenteerata suoraan, ajatuksen voimalla ja teholla toimiva näppis jne. Eli - lisää murhia, vaatii Welhotar...

allyalias kirjoitti...

Polgara, onpa kiva nähdä sinua täällä :) Yleensä tirkistelen sinua siellä omalla puolellasi (murhanhimoisesti vaanien).

Saunapunkku ei ole feivörittiä mutta se sopii parhaiten ala-karppipalan painikkeeksi (Susu ja Reiska kyllä tyydyttivät proteiinintarpeeni).

Saapas nähdä... Murhaan uudelleen jos en jää sitä ennen kiinni...

Alastalo kirjoitti...

Sun murhan himosi alkaa hirvittää. Ja sekoitit mutkin vielä tähän. Mihinkähän blogi maailma onkaan menossa?? ;)

Tää oli hyvä!!

allyalias kirjoitti...

Alastalo, kannattaa olla varovainen mitä tietoja antaa internetissä. Sitä ei koskaan tiedä millaista porukkaa täällä liikkuu ;)

Kiitoksia vaan infosta ja kaikki joukolla lukemaan Alastalon eroottisesti sävyttynyttä kuvausta!

Paju kirjoitti...

Jos olisin Elisabeth Rehn, sanoisin, ai kuinka hurjhjaa, mutta kun olen tavallinen avantouimari, katson vauhkona ympärilleni ennen kuin hyppään reikään. Ai juu, meinasin unohtaa: enhän ole olemassakaan ;)

allyalias kirjoitti...

Paju, älä pelkää! Salama ei iske kahta kertaa samaan paikkaan.

Mutta nyt alkoi hirvittämään. Sinäkö menet vapaaehtoisesti avantoon? Hrrrrr....

Liisa kirjoitti...

Tämähän menee vallan mahdottomaksi. Aina jää jälki kun käy edes lukemassa. Saati kommentoimassa. Pitäisikö delettää kertaklikkauksella kaikki bloginsa turvallisuussyistä?

Sulfidi kirjoitti...

Tahti kiihtyy.. Hmm, Luulenpa kuitenkin että tämä viekas kettu Ally osaa luikkia krimesceeniltä livohkaan.. ;) Tarinasi ovat kyllä tod mukaansa imaiseviä hyisine käänteineen! Bravo!!!

Salka kirjoitti...

Heii! Haloo!! Mä oon edelleen täällä pimeässä...Onko siellä ketään? Mikä paikka tämä on?

allyalias kirjoitti...

Liisa, sittenhän blogihahmosi lakkaisi olemasta. Blogi-itsemurha siis. Mieti vielä ennen kuin teet mitään äkkinäistä :)

Sulfidi, toivotaan että tästä vielä selvitään jalat kuivana.

Salka, avaa silmät ja kävele valoon. Blogitaivas odottaa ikuisen nettielämän jälkeisen elämän riemuihin :)

Salka kirjoitti...

*avaa hämmentyneenä silmänsä* Ai joo! Tuolla onkin jätskipaari, meenpä syömään;)

allyalias kirjoitti...

Hienoa, Salka. Nyt sinäkin olet päässyt sieltä pimeydestä vaeltamasta. Mutta mitä minä teen tälle Pajulle, joka säikähdyksissään hyppäsi sisääni ja yrittää tyrkyttää minulle kummitätinsä perintöä.

Vaikka eipä sillä. Meillä menee oikein hyvin, eikä tarvitse kärsiä yksinäisyydestä.

Muikku kirjoitti...

Silmukka kiristyy..

Paju kirjoitti...

Kummitädin ennakkoperintö ei tiennyt mihin päätyy: sidetarpeita vuodeksi, mutta eipä olisi kummitäti eikä perijätär arvanneet millaisen vuodon tyrehdyttämiseen niitä tarvitaan.

opetus:

Kannattaa ottaa vastaan mitä ilmaiseksi saa. Minkä taakseen jättää sen edestään löytää, sano.

tuntomerkki:

Vanha nainen jolla on Klorofylli-niminen kuukautisside vuodelta 1966 käsivarressa, on paju tai joku muu. Höpisee traumoistaan. Ei tarvitse ottaa kiinni. On vauhdissa villi. Karttaa rollaattoria, vaikka sitä tarttee. Polkee pyörällä ja on menopelinsä kanssa riski itselle ja muille. Menköön kun on mennäkseen, siteineen...

allyalias kirjoitti...

Muikku, siltä vaikuttaa, mutta luulen että Saara Siltanen ei tiedä mikä hänellä on vastassa.

Paju, älä tule tuolla tavalla horisemaan varoittamatta! Meinasin tehdä Salkat ja kaataa juomat päälleni. Kun minulla ääliöllä ei ole sitä nokkamukia tietokonekäytössä. Voi itkut ja valtavat naurut! :D

SusuPetal kirjoitti...

Heh, vähänkö nauratti, kun tämän päiväisessä lööpissä oli "miten hienostorouvasta tuli murhaaja"...

Pikku matkan jälkeen jälleen linjoilla ja näköjään Saara Siltanen ei aio antaa periksi...

allyalias kirjoitti...

Jaa, ai minäkö hienostorouva? Nooh... ainakin omasta mielestäni :)

Saapas nähdä mihin epätoivoisiin tekoihin minut vielä ahdistetaan. Mutta elävänä minua ei tulla saamaan!

Salka kirjoitti...

*ojentaa uutuuttaan kiiltelevää nokkamukia ja kiskoo toisella kädellä Pajun Klorofyllejä pois Allyn päästä*

allyalias kirjoitti...

Kiitokset Salka. Tämä on niin kovaa hommaa että nokkamuki tulee tarpeeseen. Ettei tarvitse joka päivä kuljeskella märkä läikkä etumuksessa.