lauantaina, joulukuuta 30, 2006

Surullinen joulutursas

Työleskeyteni on nyt virallisesti ohi, enkä tunne sitä kireyttä jota tunnen usein silloin kun tapahtuu jotain jota olen odottanut kovasti. Mikään ei ole kovin juhlavaa, söimme roskaruokaa ja minä vastailen tekstiviesteihin. On tarkoitus katsoa elokuvaa. M oli välttelevä isäänsä kohtaan aluksi. Se on aika varma ikävän merkki, hän on sellainen aina kun minä olen jossakin vähän pidempään. Hän ei ole tottunut olemaan juuri yhtään erossa minusta.

Hiukseni ovat likaista liittahamppua ja laseihini ilmestyy jostain pieniä pisaroita. Ei kai minusta? Kokeilin tässä yhtenä päivänä yhden näppärän ja näsäviisaan nuoren naisen pikkuista pelimasiinaa ja hän joutui heti puhdistamaan kuvaruudun sen jälkeen kun olin käyttänyt laitetta. Irtoaako minusta sotkua?

Olen lihonut pari kiloa, ihoni on rasvainen ja minulla on hurjan runsaat kuukautiset, kiitos hormonaalisen ehkäisyn lopettamisen. Ilmeisesti samasta syystä minulla on jo toista kertaa kahden kuukauden sisällä kipeä ja suurentunut imusolmuke kainalossa ja aristamaton patti rinnassa. Se ei varmasti ole mitään vakavaa, mutta naiset ainakin tietävät kuinka ylimääräiset möhkyrät tisseissä tuppaavat harmittamaan. Ja varsinkin kun on joutunut kahdesti tutustumaan mammografian ja ohutneulanäytteiden epämääräisesti pelottavaan ja selkeästi nöyryyttävään maailmaan. Ei ole mitään herkkua roikkua tissit lytyssä jossain futuristisen näköisessä masiinassa. Minussa heräsi silloin eläin, olisin halunnut riuhtoa itseni vapauteen ja jättää kaikki vangitut ulokkeet jälkeeni. Mutta tietenkin tyydyin jälleen kerran vain sietämään. Ehkä se teki kokemuksesta niin nöyryyttävän.

Onneksi sairaus on parantunut. Jaa

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Inhoan mammografiaa, vaikka tiedänkin sen tarpeellisuuden. Olen miettinyt, että jos pyörtyisin, jäisinkö roikkumaan rinnastani vai irtoaisiko se kokonaan ruhoni mätkähtäessä lattialle.

allyalias kirjoitti...

Iltaa ano. Enpä ole tullut ajatelleeksi tuota mammografiassa ollessani. Mutta se on varmaa että ensi kerralla ajattelen :) Nauru tuli, vaikka vakavasta aiheesta on kyse, ei voi mitään. Toisaalta on se niin paha paikka että siinä on todellinen pyörtymisen riski. Olisiko taas kansalaisaloitteen paikka (pyörtymiturvavyöt mammografiaan)?

Lilith kirjoitti...

Se yksi näppärä ja näsäviisas nuori nainen putsaa sitä pikkuruista pelimasiinaansa aina.
Eli tokko susta mitään irtoo.
Ainakaan sotkua siis.
Tissiasiasta osanotot. Ja Japanin liputuspäivistä.

Pantteri kirjoitti...

Parempaa huomista ja Uutta Vuotta toivottaa Pantteri.

allyalias kirjoitti...

Lilith, uskon kyllä sinua. Nyt on vielä selvitettävä pisaroituvien kakkuloiden mysteeri.

Kiitokset myös sinulle pantteri. Tämä päivä on jo varmasti parempi, kunhan saan saunan lämpimäksi. Ja kiitokset uuden vuoden toivotuksistakin. Tämä vuosi oli jo paljon edellistä parempi, mitähän ensi vuonna seuraa?

Paju kirjoitti...

Aina vain parempaa uutta vuotta! Sieltä se kömpii, otetaan vastaan ;)

allyalias kirjoitti...

Kiitos paju. Kyllä tässä vielä parantamisen varaa on, joten kömmähdähän tänne, huippuhuisinkiva vuosi!