tiistaina, joulukuuta 12, 2006

Kaksoisolemista

Pariin kertaan olen saanut kuulla että minulla on täällä Oulussa kaksoisolento. Tosin viimeisimmästä kerrasta on melkoisen monta vuotta. Erään kerran raportoijana on toiminut paras ystäväni, jonka luulisi tuntevan minut, olemmehan olleet ystäviä lapsista asti. Huvittavinta oli että tämän toisen ihmisen liikehdintäkin oli muistuttanut minun könkkäämistäni. Mitähän minun kaksoisolennolleni nykyään kuuluu? Onkohan hän enää minun näköiseni ja onko hän joutunut kärsimään kaksoisolentonsa toimista?

Ennen kuin menin naimisiin minulla oli kaksi kokonimikaimaa samassa kaupungissa. Nämä kaksi kaimaa sattuivat olemaan vielä serkuksia keskenään. Oli huvittavaa kun toinen näistä kaimoista soitti minulle, esitteli itsensä minun nimelläni ja kysyi henkilöä jolla oli sama nimi, mutta joka en kuitenkaan ollut minä. Hetken aikaa luulin että soittaja on hullu, sitten luulin pidempään että kyseessä on vitsi (jos se oli, nyt on korkea aika ilmoittautua).

Onkohan minulla täällä blogimaailmassa kaksoisolentoa? Kirjoittaako kukaan samalla tavalla? Toivottavasti ei, sillä tuntuu omituiselle ja vähän pelottavallekin huomata ettei olekaan aivan niin ainutlaatuinen kuin on kuvitellut.

Aivan yhtä pelottavaa on huomata että onkin itselleen melkein yhtä vieras kuin kuka tahansa vastaantulija. Jaa

12 kommenttia:

Obeesia kirjoitti...

Minullakin on kuulemma kaksoisolento, oikeastaan kaksikin. Toinen on sairaalalääkäri ja toinen kerjäläinen Lontoossa.

Itse sijoitun siihen puoliväliin statukseltani.

tanssiva harmaa pantteri kirjoitti...

Melkoista sekamelskaa... varsinkin noiden nimien kanssa.

sivuaskel kirjoitti...

En tiedä onko minulla kaksoisolentoa, mutta usein eräs ystäväni kertoo olleensa varma että oli nähnyt minut siellä ja täällä, meinannut mennä jo takaapäin säilyttämäänkin kunnes on huomannut että eihän se ollutkaan minä. Vuosi sitten etelänmatkallaankin oli huudellut minua parvekkeeltaan kun oli ollut varma että olin sattumalta lomalla samassa kohteessa... :) Että ei tässä mitenkään ainutlaatuisia olla. Maan matosia vain. :)

allyalias kirjoitti...

Huomenet teille obeesia, tanssiva harmaa pantteri ja sivuaskel. Näköjään tämä kaksoisoleminen ei olekaan niin harvinaista kuin luulin... Onneksi ei olla jouduttu mihinkään todellisiin ongelmiin noiden olentojen kanssa. :)

Paju kirjoitti...

Eräs lääkäri tuhersi väitöskirjaansa vuositolkulla, vihdoin sai sen valmiiksi ja odotti jännittyneenä asiantuntijalausuntoja.

Se viipyi... kunnes tuli puhelinsoitto samannimiseltä kollegalta, joka oli avannut "omalla nimellään" kirjekuoren ja huomannut, että on tietämättään kirjoittanut väitöskirjan.

Joskus myös ko. kollegoiden pankkitilit ovat menneet sekaisin (ei sentään vaimot vaihtoon;).

allyalias kirjoitti...

Hauskoja tapauksia, Paju (tosin ei varmaan asianosaisille). Onneksi noita vaimon tai miehen vaihtumisia saamme seurata lähinnä Kauniissa ja Rohkeissa. Tietenkin tarkoituksellista vaihtamista saattaa esiintyä myös luonnossa...

Sulfidi kirjoitti...

En ole kuullut tai tiedä että minulla olisi kaksoisolentoa, samannimisiä tiedän että on mut siihen se jää. Oudon tuntuista ajatella et kävelis samannäköinen jossain vastaan..

Marko F kirjoitti...

Keskiviikkoa Allyalias :)
minä sain jokin aika sitten tietää että Suomessa on minun lisäkseni yksi toinenkin Marko F :)
tuntui kyllä hassulta.
Juttu selvisi kun aloin löytää oman nimeni useammaltakin urheilusivulta. Kaveri on melko kuuluisa jääkiekkoilija jossain päin Suomea.

allyalias kirjoitti...

Heippa marko f. Siinä vaiheessa sitä huomaa että omaan nimeensä on liittänyt kappaleen persoonallisuuttaan ja identiteettiään kun joku toinen on "varastanut" nimesi. Ja varsinkin jos tämä kaima onkin sitten joku aivan erilainen ihminen.

Turparulla kirjoitti...

Sinut on haastettu!

allyalias kirjoitti...

Turparulla, otan haasteesi vastaan.

Salka kirjoitti...

Mulla on niin samannäköinen kaksoisolento Vaimon kotipaikkakunnalla että useampikin sukulainen on käynyt taputtelemassa häntä olkapäälle hämmästyen ja nolostuen huomattuaan olleensa väärässä:))