perjantaina, joulukuuta 15, 2006

Pakinaperjantai, aiheena saapas

Hyvä pakinaperjantai,

Olemme täällä ylikaksimielisyyksienvalvontajärjestössä saaneet lukuisia huolestuneita yhteydenottoja useilta eri tahoilta siitä kuinka järjestämänne vapaa-ajantoiminta, jota kutsutte nimellä pakinaperjantai, ei määrittele tarpeeksi selkeästi niin sanottuja tehtävänantojaan, vaan osallistujilla tulee mieleen moniakin eri asioita antamistanne sana-aiheista. Tämänkertainen aiheenne nimeltä saapas on melkeinpä pahin mahdollinen sudenkuoppa, johon myös useat vakiosallistujat ovat kompastuneet kipeästi, melkeinpä jalkansa murtaen.

(Heräsin aamulla tyytyväisenä tietäen, että uusi pakinaperjantain haaste odottaa. Viattomana avasin tietokoneen, innokkaana näkemään uusimman haasteen. Yksi vilkaisu tietokoneelle ja en ole voinut lopettaa itkemistä sen jälkeen. Terveisin Allyalias).

Aiheen ongelmana on se, että sanalla on enemmän kuin kaksi merkitystä. Suomalainen kulttuuri perustuu kahtiajakoihin, on olemassa hyvä ja paha, ei hyvä, paha ja siltä väliltä. Niinpä sana saapas aiheuttaa tilan jota kutsumme nimellä aivolukko ja joka pahimmilleen äityneenä voi vaatia jopa sairaalahoitoa.

(En ole voinut hengittää kunnolla sen jälkeen kun näin pakinaperjantain tämän viikon haasteen. Olen yrittänyt miettiä amerikkalaista oikeusjärjestelmää, kuten ohjeissa sanotaan, mutta yhä uudelleen mieleeni nousee sana saapas liian monine merkityksineen. Terveisin "Aliasally").

Tiesittekö että eräs nimeltämainitsematon vakiosallistuja kirjoitti ensin pakinaa nahkaisesta kengästä, sen jälkeen hän sekosi ja alkoi kirjoittaa tulista julistusta miehestään, sekä eräästä palveluammatissa olevasta henkilöstä. Kun hänet löydettiin tietokoneelta pahassa aivolukossa makaamasta, tietokoneella oli sekavia lauseita lasten saapas-eipäs saa - kinasteluista.

Me täällä ylikaksimielisyyksienvalvontajärjestössä olemme ymmärtäväistä väkeä ja olemme valmiita antamaan asian olla tällä erää. Ehkäpä ette ole tienneet mitä ylikaksimielinen sana voi aiheuttaa harjaantumattomissa mielissä. Toivomme että muokkaatte toimintaanne vähemmän vahingolliseksi, toimittehan esimerkkinä monille nuorille ihmisille, joiden ajattelumallit ovat muokkautumassa.

Siispä vetoamme teihin: Välttäkää vaarallisia sanoja ja muistakaa että kolmas merkitys voi olla piiloutunut sanan syväkerroksiin ja olla vaikeasti havaittavissa.

Ystävällisin terveisin,
Ylikaksimielisyyksienvalvontajärjestö
PakinaperjantaihinJaa

16 kommenttia:

Paju kirjoitti...

;)
osuva "kielipoliittinen" pakina
;)

Hansu kirjoitti...

Kiva pakina! Olen myös haastanut sinut tarinameemiin! Oma tarinani ja haaste löytyy blogistani: http://therightandwrong.blogspot.com/

allyalias kirjoitti...

Kiitokset paju ja hansu. Koen asiakseni nostaa vakavia mutta vaiettuja asioita esiin.

Hansu, olen jo vastannut tarinameemiin kaksi kertaa tällä viikolla, joten jätän tällä kertaa väliin, kiitokset vaan :)

Leelia kirjoitti...

Hahaa!
Hauska idea!
Kiitoksia. =D

allyalias kirjoitti...

Mutta Leelia, etkö ottanut ylikaksimielisyyksienvalvontajärjestön palautetta vakavasti ;) Kiitos kehuista...

SusuPetal kirjoitti...

Sanan syväkerrokset ovat upottavia, niihin voi hukkua. Tai sitten ne ovat kyyneleet, jotka hukuttavat.
Hauskaa!

Salka kirjoitti...

Vaikean tai monimielisen aiheen pariin sukeltaminen kyllä tarvitsee vähintäänkin kumisaappaita...

allyalias kirjoitti...

Hei susu ja salka. Sanoissa tulee saapasteltua välillä niin että jalat menee solmuun.

Hallatar kirjoitti...

Joko olet pyyhkinyt kyyneleet ja henki kulkee?

Hauska kirjootus... ;D

allyalias kirjoitti...

Hallatar, kyllä tämä tästä, kunhan vaan ei ajattele... no niin, nyt se saapas tuli taas mieleen piih ja nyyh :(

Tekosyy kirjoitti...

Kyllä huumori on parasta lääkettä. Tämä kirjoitus piristi minua, kiitos!

allyalias kirjoitti...

Kiitos käynnistä, Tekosyy ja kiva kun piristyit.

Kutuharju kirjoitti...

Mahtava juttu! Kun eilen illalla luin tämän irrottelun, inspiroiduin yksimielisyyslautakunnan uhkaava nuijankuva verkkokalvollani selaamaan sanakirjaa mitä se saappaasta sanoo. Ja herttinen sentään, mitä kaksimielisyyttä, suorastaan villiä monimielisyyttä, mokomaan kenkärahjuun liittyy -- eikö enää yksinkertaisia asioitakaan kutsuta oikeilla nimillä. 'Call spade a spade' sanoi joku vanha kalkkinen brittikin...
;)

allyalias kirjoitti...

On kiva huomata että ihmiset alkavat huomata aiheen vakavuuden. Tulemme pitämään sinua silmällä, kutuharju. Kenties jonain päivänä sinusta tulee yksi meistä.

Terveisin ylikaksimielisyyksienvalvontajärjestö

Liisa kirjoitti...

Voiko tähän neuvostoon liittyä vai kutsutaanko siihen sopiviksi katsotut salaisissa neuvotteluhuoneissa pyöreiden pöytien ympärillä?

allyalias kirjoitti...

Liisa, varmaan ottavat mielellään uusia jäseniä. Luulen ettei kyseessä ole mikään kovin suuri järjestö :)