tiistaina, helmikuuta 13, 2007

I spit on your grave

Tällä en suinkaan tarkoita halventaa teitä murhattuja blogikumppaneita, vaan haluan saattaa tietoon että meillä oli vihdoin aikaa katsoa lapsuudessa nähty I spit on your grave - koston enkeli. Elokuva yllätti minut täysin. Olin odottanut raakaa ja typerää eksploitaatioelokuvaa huonoine näyttelijäsuorituksineen ja ylenmääräisellä väkivallalla mässäilyineen. Elokuva olikin kaikkea edellä mainittua, vain vielä paljon pahempi kuin olin kuvitellut.

On sanottu että jos miljoona apinaa laitetaan hakkaamaan kirjoituskonetta miljoonaksi vuodeksi, yksi niistä tulee ennen pitkää hakanneeksi Shakespearen kootut teokset. Luulen että samalla todennäköisyydellä joku saisi aikaan Koston enkelin käsikirjoituksen. Olen katsellut opiskelujen puolesta aika paljon vastaavia filmejä ja huomannut, kuten varmaan moni muukin, että kun elokuva alkaa olla tarpeeksi huono, siitä tulee hauska. Tämä elokuva oli mennyt sen hauskuuden rajankin yli ja siitä oli tullut vain turha ja tympeä. Rimanalitus kaikilla asteikoilla ajatellen.

Uskon että elokuvan katsominen on ollut traumaattista ala-asteikäisille (ja hauskasti minulla palautuikin monia vastenmielisimpiä kohtauksia mieleen juuri ennen kuin ne esitettiin elokuvassa). Aivan yhtä vastenmielistä ja traumaattista oli katsoa elokuvaa aikuisena. En kerta kaikkiaan ymmärrä miten joku on kyennyt tekemään niin turhan ja paskan elokuvan!

Tätä elokuvaa en suosittele kenellekään. En edes sellaiselle jolla on huono elokuvamaku.

Seuraa ilmoitusluontoista asiaa: Pajun blogi oli ainakin vielä vähän aikaa sitten mennyt salasanan taakse. En hyväksy asiaa ollenkaan. Siispä perustan blogiini vetoomuslistan PP 07 (Pelastakaa Paju -07) jonka tavoitteena on auttaa Pajua korjaamaan oma kotinsa tai hankkimaan uusi. Vetoomukset kommenttilaatikkoon! Jaa

15 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Paju kävi blogissani kommentoimassa ja aikonee vaihtaa laillani sivupohjansa Vuodatuksen perussivupohjaan, jotka pelittävät normaaliin tapaan. Nythän ongelmia on Herkun sivupohjissa, joissa on käytetty kuvia, jotka sijaitsevat eri ilmaispalvelimilla ja kun niiltä palvelimilta käytetään kuvia(ladataan) liian paljon, palvelin laittaa hanat kiinni vähäksi aikaa(yrittää saada maksavia asiakkaita). Ongelma korjautuu uuden (ilmaisen)tilikauden alkaessa.

Hmm, oliko sekavaa...? No, Herkun sivupohjat ovat siis suosittuja, tästä johtuu ongelma.

Paju kirjoitti...

Taikaa, taikaa, Susun idean mukaan kokeilin erilaisia sivupohjia ja jo tärppäsi, kun ikäiseninäköisen valitsin. Ei pitäisi näytellä nuorempaa kuin on.

allyalias kirjoitti...

Susupetal, eipä ollut yhtään sekavaa. Nyt ymmärränkin miksi teillä on ollut ongelmaa. Ja kiva että asia on suht helposti korjattavissa...

Paju, tarkoittaako tämä sitä, että sinulla on taas koti? Kylläpä nämä vetoomusasiat etenevät nopeasti...

Paju kirjoitti...

Juu, on mulla koti. Kiitos sinun. Taidat olla aika noita ;) Unohdit vissiin häiriköintini vuoksi bileesikin ;)

Juu, mut en mä tahallani pistänyt luukkua auki ja kiinni ja johdatellut ajatuksiasi muualle. Tosissani olin hyvyyttä (omatunto käskee) harjoittamassa ja ihmisten aikaa ja vaivaa säästämässä.

allyalias kirjoitti...

Paju, kiva kun olet taas olemassa. Hienot ovat uudet pohjasi!

Muikku kirjoitti...

Oliko se nyt tosiaan se, mikä oli katsottu? Minunkin täytyy nähdä se aikuisena, jotenka elä pistä hukkaan!

allyalias kirjoitti...

Muikku, se oli JUSTIINSA se! Minä sain sen B:ltä joululahjaksi, joten tuolla se hyllyssä odottaa myös sinua. Eivät oikein sanat riittäneet kuvaamaan...

Ja se En pysty keskittymään-ukko! Se oli kyllä maailman huonoin näyttelijä!

tanssiva harmaa pantteri kirjoitti...

Ainakin nyt Pajun pohja näkyi ja uutena, hienona versiona. Kiitos Susupetalille tuosta tiedosta. Minullakin on Herkun pohja, mutta ei se vielä ole lopettanut toimintaansta.

allyalias kirjoitti...

Pantteri, ainaskin minun selaimella (Tulikettu)tuo sinunkin pohjasi näkyy huonona...
Toivottavasti hänkin korjaantuu pikapuoliin :)

Susupetal se vasta onkin melkoinen nettivelho. Näyttää hänen kotinsa kovin paljaalta ja avaralta tällä hetkellä, mutta onneksi nätit kuvat piristävät...

Siren kirjoitti...

Hii. Olen hypistellyt kyseistä leffaa useammankin kerran marketin alekorissa, mutta enpä ole ainakaan vielä hankkinut. Arvostelusi on hyvin kannustava! Tuli mieleen ihastuttavan "feministinen" leffa Pane mua, joka on myös aivan helvetin huono.

allyalias kirjoitti...

Siren, olen seurannut sinua ja luulen että saattaisit saada elokuvasta paljon "materiaalia" irti. Tosin se kaikki on kyllä heitetty siinä määrin silmille että ei kyllä haasta analysoimaan ihan vakavissaan.

Sulfidi kirjoitti...

Tämä leffa olis kyllä pokannu kuulkaa Emmyt, Grammyt ja Lemmyt.. ÖRK, mikä leffa!

allyalias kirjoitti...

Sulfi, tehdäänköhän kakasta Oscareita?

Sulfidi kirjoitti...

Joskus kakkakin on silattu kullalla.. :) Vai oliko se toisinpäin??? :O

allyalias kirjoitti...

Sehän on molemmin päin... Luulisin. Moni kakka päältä kaunis ;)