lauantaina, marraskuuta 11, 2006

Herkkä katsoja

L 12-v tunnustautui juuri herkäksi katsojaksi. Hän ei ole (yllätyksekseni) katsonut vielä yhtään kauhuelokuvaa. Olin luullut että pojat eivät saa tunnustaa tuollaista. Minä olin ala-asteen kolmannella tai neljännellä luokalla kun näin elämäni ensimmäisen kauhuelokuvan, laatuleffan nimeltä Zombien verikosto, jonka katsoin aamupäivällä, vietettyäni yön ystäväni K:n luona. Sen katsottuamme menimme joen varteen onkimaan ilman koukkua (sen virkaa ajoi joku naula tai rautalanka), kohoa ja matoa. Muistan että kotini vieritse kulkeva hiekkatie oli sateesta märkä ja minä en uskaltanut kunnolla ajatella koko elokuvaa, sillä minua alkoi heti pelottaa. Samoihin aikoihin katsoimme myös elokuvan Koston enkeli (nyt kun etsin sen netistä, todella ihmettelen kuinka olemme saaneet sen käsiimme), jossa näytettiin raiskauskohtaus, joka jäi kummittelemaan mieleemme ja sai meidät keksimään sen pohjalta huumoripitoisen laulunkin. Muistelen että katsoimme myös jossain vaiheessa öisin näytettyjä kevyehköjä pornoleffoja pikakelauksella (tai siis kelasimme ne "juoniosat").

Minäkin oli herkkä katsoja, mutta en antanut sen häiritä harrastustani. Silloin tällöin huvittelin syömällä karkkeja ja lukemalla yöjuttuja (joiden olemassaolosta olin myös kuullut K:n kautta). Tv-sarja V tuli siinä myös jossain vaiheessa. Kävin katsomassa sitä salaa naapurin pojan kotona, sillä äitini oli natsi, joka ei antanut minun katsoa edes Ritari Ässää. Oli melkoinen yllätys katsoa sitä nyt aikuisena, erikoistehosteet eivät olleet "aivan" niin aitoja kuin olin muistellut. Olisipa kiva nähdä tuo Zombien verikostokin uudestaan.

Huomenna suuntaamme koko perheen voimin kohti Tamperetta ja Iron Maidenia. L:n pitää opetella vielä introbiisin sanat ulkoa. Yritämme väsätä hänen kanssaan kaikkia miellyttävän matkalevyn. Olen korviani myöten kyllästynyt niihin muutamaan biisiin joita radiosta nykyään tulee. Huomenna on se isänpäiväkin. Partakone on ostettu ja pakastimessa on jäätelöä. Käymme sitten Tampereella jossain ravintolassa syömässä. Kiva päästä pitkästä aikaa jonnekin.

T:n veli on meillä saunomassa. En tiedä onko se jo sallittua mutta pelkään koko ajan että tuolta kuuluu kopsahdus ja meitä syytetään vastuuttomuudesta kun olemme päästäneet toisen, syyntakeettoman, saunaamme itseään surmaamaan.


Jaa

1 kommentti:

Teemu kirjoitti...

Mukavaa reissua!