sunnuntaina, tammikuuta 28, 2007

Rakas, paska kaupunni


Tämä on kuitenkin minun kaupunkini...

... Niin kuin minulle monen vuoden takaa niin rakas Zen cafékin laulaa. Ettepä tiedäkään mitä minä tein tänään. Kävin tietenkin ottamassa vähän valokuvia kun oli niin kaunis ilma. Ja kyllä sitä tuli vähän muutakin puuhasteltua että saisi taas elämäänsä vähän eteenpäin.

Kuvassa näkyy yksi varmaan eniten valokuvattuja kohteita Oulussa (heti toripolliisin jälkeen) eli iki-ihana Pikisaari, jonne vannoin lapsena muuttavani kunhan kasvan isoksi. Ja niin on tainnut vannoa moni muukin, sillä Pikisaari on kovaa vauhtia modernisoitunut sitten lapsuuteni (mikä ei ole suurikaan ihme. Asunhan Oulussa ja täällä ei tunnetusti säälitä säilyttämisenkään arvoisia kohteita). Pikisaari on kuitenkin edelleen kaunis ja miettikää; välissä on vain yksi pikkuinen silta ja onkin saapunut kirjastolle ja teatterille (niistä en ottanut kuvaa. Oululaiset tietävät miksi). Ja sen jälkeen alkaakin kaupungin keskusta. Olen monesti kävellyt tuolla alueella ja siellä on paikoin ihan täysi maalaiskyläfiilis päällä.

Kamera on näköjään huomaamatta alkanut ulkoiluttaa minua jopa talvisäällä. Harmi kun räpsy meinaa koko ajan jäätyä...

Jälleen kerran yksi ihana päivä takana. Näitä monta jonoon niin siitä tulee hyvä elämä.

T:llä on ilmennyt voimakasta kaverinkaipuuta. Surettaa hänen puolestaan kun kaikki melkein kaikki kaverit asuvat toisella paikkakunnalla. Mistähän sille keksisi kaverin?

Jaa

4 kommenttia:

sivuaskel kirjoitti...

Kaunis väri ja valo kuvassa! Entisenä oululaisena tiedän miksi et kuvannut teatteria jne... Pikisaaren idylli: onkohan se modernisoitunut liikaa? Tori on kyllä muuttunut edukseen kun vanhat kauniit makasiinit on otettu käyttöön..kunhan eivät liiaksi pilaa maisemaa mainosvaloilla ja muovisilla olutlaseilla. Kohta minäkin lähden uuden kamerani ulkoiluttamana kierroksille kunhan ensin opin perustekniikan. Eilen illalla pääsin opinnoissani jo suht' pitkälle.

allyalias kirjoitti...

Sivuaskel, minustakin on kiva ettei tori ole enää niin autio. Se on kiva paikka kesällä. Valitettavasti kehitys näyttää menevän juuri mainitsemaasi suuntaan... Eikä tosiaan se Pikisaarikaan ole enää entisensä - paitsi paikoittain.

Onnea kamerakierroksille. Toivottavasti niitä ilmestyy sitten myös blogiisi.

Muikku kirjoitti...

Olitpas poiminut kuvaasi Oulua kauneimmillaan. Melkein kuin matkailumainoksesta. Pikisaari on kyllä ihana...toisenlaista kuvaa saisi vaikkapa Rajakylästä tai Itä-Tuirasta..

allyalias kirjoitti...

Kiitos kehuista, Muikku. Sattui juuri sopivasti aurinko ottamaan. Tosiaan, tästä kaupungista löytyy se toinenkin puoli. Ehkäpä sitäkin olisi hyvä kuvata vähän kuin vastapainoksi.