perjantaina, tammikuuta 05, 2007

Pakinaperjantaissa liikutaan rakkausasioissa

Akvaariorakkautta


Ovat hakeneet sitä kaikkialta. Rakkautta nimittäin. Eivät kaikki tietenkään, pelkästään ne jotka sitä haluavat, mutta eivät saa. Sanovat että sitä ei voi rahalla ostaa joten eipä auta paljonkaan että tekee työtä niin paljon kuin mahdollista, sen suomalainen kyllä osaa. Eikä auta vaikka vaihtaa tuulipuvun suoriin housuihin tai hameeseen ja hankkii tanssitaidon. Eivät ne tule kotiovelta hakemaan, sanotaan. Onko siinä ihmisellä enää muuta vaihtoehtoa kuin hankkiutua televisioon?

Ensin meillä oli Napakymppi jonne "sisko" ilmoitti ja jossa oltiin liikkeellä "seikkailumielellä". Uskottavuus karisi viimeistään siinä vaiheessa kun matkakumppani paljastui. Monesti näki naamasta että rakkautta sitä oltiin oltu hakemassa. Ja ihan itse oltiin laitettu se postikortti menemään taas yhden yksinäisen yön jälkeen. Ja nyt sitä sitten istuttaisiin kilisevien ruokailuvälineiden keskellä syömässä melkeen satasen hernekeittoa Takahikiän ainoassa hotellissa jonkun sellaisen kanssa jonka olisi voinut hyvin löytää ja torjua ihan omassa kantakuppilassaankin.

Napakympin jälkeen on tultu siihen tulokseen että telkkarissakin pitää saada valita kumppani naaman perusteella. Nykyään yksi onnellinen saa tiputtaa lauman ihmisiä takaisin kotiin itkemään ja sonnustautumaan tanssikenkiin asuntonsa hiljaisuudessa. Kun pari viimein löytää toisensa, heille tarjotaan yleensä jotain kivaa matkaa, vähän kuin tribuuttina edesmenneelle Napakympille ja suoraa linjaa lööppi- ja seiskajulkisuuteen. On itseasiassa tv-historian suurimpia epäkohtia etteivät Matti ja Mervikin tavanneet juuri tällaisessa deitti-ohjelmassa. Onneksi meille tulee koko ajan uusia pariskuntia joiden saikkausta ja eripuraa uimahalleissa ja muissa julkisissa paikoissa saamme seurata lähes yhtä suurella mielenkiinnolla. Ennen niin yksinäinen ja rakkaudenkipeä ihminen voi löytää televisiosta kumppanin ja vieläkin enemmän. Hän voi saada osakseen meidän kaikkien huomion ja rakkauden. Hänestä voi tulla viihdettä.Pakinaperjantaihin Jaa

24 kommenttia:

Leelia kirjoitti...

Hienoa ja kiitos vuoden ensimmäisen haasteaiheen kirjoituksesta!

allyalias kirjoitti...

Kiitokset Leelia. Tästä se uusi vuosi lähti liikkeelle :)

Salka kirjoitti...

Jopas oli ajankohtainen pakina! Ja aiheen käsittely mielenkiintoinen, tänks;)

allyalias kirjoitti...

Tänks itsellesi Salka. Mitähän Kari Salmelaiselle kuuluu nykyään?

Paju kirjoitti...

Miltä tuntuisi jäädä paritusohjelmassa pudotuspelin jälkeen viimeiseksi. Tulisiko elinikäinen haava vai kasvaisiko suojaava arpi. Osallistujat ovat kai vahvaitsetuntoista väkeä -vai ovatko?

Kiitos, Ally, tästä ;)

penjami kirjoitti...

Hyvä aihe. Ja näkökulmana tuo Napakympin valinta muun kuin ulkonäön perusteella herätti ajatuksia. Nykyisissä paritusohjelmissa ulkonäkö vaikuttaa varmasti merkitsevästi. Tosin Napakympin kysymykset olivat aina sitä luokkaa, että tuskin niillä kukaan itselleen sielunkumppania löysi...

allyalias kirjoitti...

Paju, minulla tulee noista pudotuspeleistä mieleen kouluajat ja se, kun pakotettiin valitsemaan pelijoukkueet yksi kerrallaan niin että joku tuli aina valituksi viimeiseksi. En voi sanoa että olisin ollut yleensä se viimeinen, mutta se tuntui minusta kuitenkin kamalalta.

Penjami, olen samaa mieltä kanssasi. Vaikka nykyisten ohjelmien ulkonäkökeskeisyys harmittaa, ei Napakympin pari kysymystä tyyliin "Oletko aamun virkku vai illan torkku" varmaankaan auttaneet Sen Oikean löytämisessä.

Oh-show-tah hoi-ne-ne kirjoitti...

Totta puhut Pikku Puna-hilkka !
Sermin takaa voi paljastua Iso Paha Susi

allyalias kirjoitti...

IIIIKKKhihhihihehheheIIIIKhihhii!

Hansu kirjoitti...

Hyvä näkökulma rakkauteen! Minusta ei kyllä olisi parisuhdeohjelmiin... Ei sitä oikeaa voi löytää telkkarista. Elleivät nämä Maajussit nyt sitten ole poikkeus, ovathan sika-Harri ja Susanna jo naimisissa!!

SusuPetal kirjoitti...

Nykyajan karja- ja orjamarkkinoita...(ei sen puoleen, samanlaista kaupankäyntiähän käydeään kapakoissakin...)

Hyvä pakina.

allyalias kirjoitti...

Hansu, ehkä Harri ja Susanna saivat kuin saivatkin toisensa... ja koko kansan silmät selkäänsä. Mutta enpä minäkään kyllä pistäisi onneani tv-ohjelman varaan :)

Susupetal, onkohan parisuhteilu muuttumassa samanlaiseksi kaupankäynniksi kuin se oli ennen vanhaan? Vai onko se pohjimmiltaan koskaan muuttunutkaan miksikään muuksi?

Rita kirjoitti...

Muistan Napakympin. Sain sen käsityksen että osallistujat oli jo valittu siten että he sopivat erinäisin perustein toisilleen, ja parhaiten sopi esitutkimusten mukaan toisilleen se pari jolle oli annettu paras matka. Eli jos matka osui nappiin, herra tai neiti X oli valinnut "oikein". Yllätin itseni ja mieheni arvaamalla joka hemmetin kerta kuka oli oikea valinta! Hahaha! Se oli hauskaa. Joskus X valitsi väärin ja kymppimatka löytyi sen kilpailijan kääröstä jonka minä olin ruudun ääressä nimennyt mielestäni sopivimmaksi :D

allyalias kirjoitti...

Rita, sinulla on ollut kyllä hyvä vaisto. Katselin ohjelmaa aina äidin kanssa ja pari kertaa muistan että olimme ihan "äimänä" koko perhe kun paljastui kuka oli kenenkin napakymppipari.

Et ole ajatellut parisuhdevälittäjäksi ryhtymistä?

Liisa kirjoitti...

Kertauskurssi rakkauden etsinnästä. Tätähän tuo TV on täynnä. Ihan muuten eilen etoi katsoa maikkarilta Idolsia, kun tuomarit nauraa rätkättivät sille yhdelle tytölle. Ja sitä piti pyörittää ainakin neljästi.

Menin tässä nyt asiasta kolmanteen, siis hyvä pakina. Ja vakava aihe.

allyalias kirjoitti...

Liisa, minullakin teki pahaa tuo kohta Idolsissa. Yleensä olen tykännyt hekotella niille huonoille laulajille, vaikka välillä on tullut paha mieli mielestäni liian rankasta kritiikistä.

On kuitenkin sitten vielä askel pahempaan nauraa asiallisen (vaikkakin negatiivisen) palautteen sijaan. On kuitenkin varmaan monessa tapauksessa kyse hyvin vakavista toiveista ja unelmista.

Sulfidi kirjoitti...

Kiitokset viihdyttävästä pakinasta. Se miten todella se yks Idols tuomari toimi sen yhden tytön kohdalla oli todella ala-arvoista ja se "anteeksipyyntö" ei mielestäni ollut naurun tasolla! :( Ja se vielä että sillä tapauksella piti oikein herkutella useamman kerran, olisivat nyt sitten herkutelleet sillä "anteeksipyynnöllä" samallalailla!

allyalias kirjoitti...

Sulfi, kiitti. Olen kanssasi aivan samaa mieltä tuosta Idols-jutusta. Toisaalta ne osallistujat kai tietävät kuitenkin että tässä formaatissa on nolatuksi tulemisen mahdollisuus. Ei oikein osaa kuitenkaan suhtautua tuohon sillä Kikkelis kokkelis, mitäs läksit - tyylillä.

Sulfidi kirjoitti...

Pitää se kuiten joku roti kaikissa asioissa olla!

allyalias kirjoitti...

Totta turiset :)

Laurier Rose kirjoitti...

Asiaa! Kolminkertainen eläköön karjamarkkinoille! :p

Tähän on vaikea sanoa muuta kuin. Niin-PÄ.

allyalias kirjoitti...

Eläköön, eläköön, ELÄKÖH-ÖH-ÖH-ÖÖN. Kiitokset käynnistä Lauriel Rose :)

M.A. Lindroos kirjoitti...

Tuli tuosta Napakympistä mieleen, että valtaosa niistä äijistä taisi olla siinä kisassa äitinsä valtakirjalla?
Hyvä pakina.

allyalias kirjoitti...

M.A.Lindroos, luuletko että niiden miesten äidit olisivat antaneet valtakirjaa? Eivät ikinä! Taisivat saada tietää poikansa humputuksista vasta tv-lähetyksen nähdessään :)