Elämme tasa-arvon aikoja ja se näkyy - jos ei vielä muussa niin ainakin suomalaisessa juhlakulttuurissa. Kevään kohokohta monelle äidille on, kun saa edes kerran vuodessa herätä tuoreen kahvin tuoksuun ja pian mies ja punaposkiset lapset kirmaavat tuomaan höyryävän kupposen ja nopeasti kyhätyt voileivät kaatumaan sanomalehden päälle, kun niitä yrittää hankalasti levitellä pehmeälle ja möykkyiselle alustalle hymyn hetkeksikään hyytymättä.
Isät tarkkailevat juhlamenoja aikansa ja huomaavat pian kokevansa puutetta ja epätasa-arvoista kohtelua. Onhan jo tutkimuksessakin huomattu että isillä on perheessä merkitystä. Niinpä he toteavat yhteen ääneen että hekin haluavat oman äitienpäivän itselleen. Mainostajat ja muut kauppamiehet lisäävät pökköä junan lailla etenevän kuningasidean pesään. Mitä jos tämä miesten äitienpäivä järjestettäisiin joulun alla, ennen kuin veronpalautukset tulevat niin saadaan kaikki rahat sukan varresta kiertoon ja isänmaamme taloutta nostattamaan?
Lopulta, monien inkutusten ja markkinatutkimusten jälkeen syntyy päivä isälle, joka nimetään mielikuvituksellisesti isänpäiväksi. Sen lähestymisen tunnistaa siitä, että lehdissä ja televisiossa näkyy paljon kalsarpäällisiä miehiä ja tsilettemainoksia, isät alkavat viedä roskia pyytämättä ja auttaa omalla hellyttävällä tavallaan sipulin pilkkomisessa juuri niihin kriittisiin aikoihin kun sormi eksyy osoittamaan uudempaa mallia matkapuhelinliikkeen ikkunassa. Ja voi sitä kirkasotsaisen riemun määrää kun isänpäivän ja tasa-arvon nimissä isäkin saa aamukahvit päällensä ja voi kerrankin lukea vettynyttä sanomalehteä aivan rauhassa. Hän ovat totta vieköön ansainnut sen!
Tsekkaa Pakinaperjantai!
Jaa
14 kommenttia:
Pirteä ja napakka pakina.
Kiitos osallistumisestasi jälleen pakinablogiin.
Hyvin oli kiteytetty tämän juhlapäivän syvin olemus ! ; )
Pisti naurattamaan. :) Erityisen paljon tykkäsin tuosta loppupuolen käytöskuvauksesta, kun isät valmistuvat lähestyvään isänpäivään - sehän oli aivan kuin joulun odotus lapsella (ja tämä taisi olla tarkoituskin).
Hauska tarina, siinä on isänpäivä pähkinänkuoressa :) - Olli -
Kiitos leelia, muikku, aaltoneito ja olli. Miehille on helppo nauraa, mutta olisi kiva nähdä peilistä oman naamansa punaisuusaste jos joku (mies) alkaisi kyseenalaistaa äitienpäivän merkitystä.
Erinomaisen mahtava pakina, kiitos siitä!
Kiitos itsellesi Salka!
Nasevaa tekstiä ja tuoreesti sanailtuja ilmaisuja seassa...
Jopas sitä nyt "paneteltiin" meitä isejä.. ;) Hauskasti kirjoitettua "mekin tahdomme".
Kiitos kutuharju ja sulfidi. Isien kannattaa pyytää kahvinsa maidon kanssa, sillä huomenna lämmönsietokyky taas testataan.
Pätkän (Masa Niemi) sanoja lainatakseni ja soveltaakseni: "Asiahan ei kyllä minulle kuulu, mutta..." luulen että niin kauan kun tiedetään mitä sana tasa-arvo merkitsee, oikeaa tasa-arvoa ei ole olemassa. Surullista.
Sitäpaitsi luulen, että mies ei kaipaa yhtään tavaroita. Pikemminkin välittämistä ja sen osoittamista. Mies tosin itse kömpelyyttään ilmaisee välittämisensä usein tavaroiden ja näytösluontoisten tekojen kautta. Tietty voin puhua vain omasta puolestani.
Oikea lainaus: "Asiahan ei tietysti minulle kuulu, mutta..."
Aivan oikein Isopeikko. Itse asiassa harva TODELLA tarvitsee sitä tavaraa. Se on vain jonkun muun korvike. Mutta eiköhän vaan ole niin että isänpäivää vietetään juuri siksi että saataisiin kalsareita ja partavehkeitä menemään normaalia enemmän.
Nykyään kai äitienpäivän kanssa on sama juttu kun miehetkin ovat oppineet enemmän arvostamaan naisen panosta. Silloin ennen sillä taisi olla enemmän merkitystä.
Tuosta tasa-arvosta et olisi voinut sanoa paremmin. Hatunnosto sinulle siitä:)
Hyvä! Hyvää isänpäivää!
Lähetä kommentti