torstaina, marraskuuta 16, 2006

Naisten tökötit ja baby shower

Espanjalaisessa marketissa näimme nolon lihaskimpun ostamassa naisten ihokarvanpoistoainetta. Ei siinä muuten mitään, mutta noloudesta tuli mieleen että hän oli ostamassa sitä itselleen. Eikä siinäkään ole mitään pahaa, saahan mieskin siistiä karvoitustaan (erityisesti selkäkarvoituksen siistiminen on jopa muotia). Mutta kyllä karvanpoistoa pidetään enemmän naisten juttuna. Toinen samanlainen asia on hiusväri, vaikka sitäkin miehet käyttävät koko ajan sujuvammin.

Minullakin on tällä hetkellä hiustökötti päässä. Tunnen suunnatonta vastenmielisyyttä hiusten värjäämistä kohtaan, varsinkin jos tukkani on venähtänyt puolta selkää hipomaan niin kuin nyt. Se on sottaista puuhaa ja väriä menee kaksi kallista purkkia. Lisäksi tökötin poispeseminen on ikuisuusprojekti, jonka päätteeksi tyynynpäälliset ja pyyhkeet ovat kuitenkin täynnä tummahkoja töhryjä. Sitä paitsi värjäyksen jälkeen tukka haisee pahalle ja sen koostumus on kummallinen. Yleensä värjään hiukseni vasta sitten kun juurikasvun (joka on onneksi tummanruskea sekin) aiheuttama vastenmielisyys kasvaa suuremmaksi kuin se jota tunnen värjäystä kohtaan.

Sain tänään vähän vihiä siitä että amerikkalainen baby shower- kulttuuri on leviämässä Suomeen. En ottanut tätä uutista mitenkään ilolla vastaan. Taas uusi pakollisen lahjan ja pakollisen riemuitsemisen juhlapäivä... blääh. En oikein jaksaisi noita jo olemassa oleviakaan. Voi tätä kulutusjuhlan kulta-aikaa. No, varmaan lama taas niittää kaikki tarpeettomat ja kulttuuriimme sopimattomat rituaalit. Siinä se baby showerkin lopulta testataan. Voihan olla että ihmisten valtaosan mielestä sille on olemassa joku tilaus, jota minä en vain satu ymmärtämään. Sitä paitsi monet suorastaan nauttivat juhlista ja ovat osallistumassa pää kolmantena jalkana. Kyllähän minäkin tavallaan, mutta baby shower ei kuulosta kovin railakkaalta ryyppybileeltä... Voihan olla että kokemus osoittaa ennakkoluuloni vääräksi, vaikka vähän epäilen. Jaa

1 kommentti:

Sulfidi kirjoitti...

Ne hiusjutut ainakin on pistävän hajuisia. Baby shower jutut voivat tulla tai olla tulematta minun puolestani, onhan siinä puolensakin. Saavat naiset viettää aikaa enemmän "tietenkin saa ilman syytäkin" yhdessä/juhlia tosin ilman alkoholia joka on vähän niinkuin elokuvailta? Eli selväjärkistä höpötystä eikä sitä 3 promillen "vähänkö sä oot mahtava tyyppi" ylistystä jolla ei ole sanapainoa seuraavana päivänä. ?