tiistaina, marraskuuta 07, 2006

Tilanteet joista traumat syntyvät

Tänään oli kauan odotettu M:n lastenlääkäripäivä, jonka tuoksinassa kävi ilmi että M kehittyy aivan normaalisti, käyrät vain etsivät omaa osoitettaan. Siitä huolimatta asia varmistettiin verikokeiden avulla. Menimme laboratorioon, jossa M ilahdutti läsnäolollaan iäkkäämpiä odottajia. Nuo vanhemmat ihmiset tuntuvat aidosti pitävän lapsista. Elävätköhän lapsista pitävät pidempään vai muuttuvatkohan asenteet iän myötä? Odotusaulassa oli melkein samanlainen piano kuin minulla oli pienenä. Olisi tehnyt mieli soittaa, mutta ei kehdannut.

Verikokeen ottaminen oli silkkaa helvettiä. M ei suostunut luopumaan vapaaehtoisesti pisarastakaan vaan itki ja taisteli kaikin voimin vastaan. T piti M:ää sylissä naama kauhusta valkoisena ja näytti siltä että saattaa pyörtyä hetkellä millä hyvänsä. Näytteenottaja tökki ja tökki kumpaankin käsivarteen ja toimitus venyi venymistään. Lopulta lapsesta saatiin nyhdettyä sen verran verta näytteiden ottamista varten. Vasta siinä vaiheessa sitä verta sitten alkoi tulemaan enemmän, oli kai raukka ollut niin säikähtänytkin ettei sitä verta tullut.

Kotimatkalla tyttö oli nukahtamisen partaalla. Koko homma oli ottanut hänellä todella voimille. Sitten kun lähdettiin uudelleen liikenteeseen, M ei uskaltanutkaan vaan kysyi tätiä. Sitten kun selitin että emme ole menossa katsomaan tätiä vaan kauppaan, hän rentoutui silminnähden. Toivottavasti hänestä ei tarvitse ottaa verta enää pitkään aikaan.

Kävin näöntarkastuksessa ja tuomio oli että tarvitsen lukulasit. Kävin ostamassa sellaiset halvat kaupasta. Ja kyllähän näillä näkee paremmin ainakin. Harmi vaan kun kaupassa ei ole sellaisia laseja joissa olisi eri vahvuus kummallekin silmälle, mutta ehkäpä nämäkin helpottavat silmätilannettani. Optikko sanoi että tällaista näön huonontumista on aivan yleisesti nykyään kun ihmiset tölläävät tietokoneen ruutuja aamusta iltaan. Vanhan ihmisen näkövaivoja alle kolmikymppisillä. Jaa

5 kommenttia:

Teemu kirjoitti...

Ikävä kokemus M.llä. Harmi. Nyt teillä on hauskaa aina ku pitää lääkäriin... Selittämistä kovasti vain.

Jos ne halpalasit on oikeesti halpoja niin osta kahdet ja vaihda toinen linssi?

Sulfidi kirjoitti...

Ei ollut tämän päivän vierailussa todellakaan hurraamista! Mikään ei ole kiduttavampaa kuin antaa oman lapsen kitua etkä tee mitn. Vaikkakin se on hänen parhaakseen vain.. Toivoa sopii ettei tästä jäänyt kammoa M:lle.

Allyalias kirjoitti...

Niin, t.offset ja sulfidi, paska päivä pikku M:n kannalta. Minä ainakin uskon että sillä jäi kammo, mutta toivottavasti se hellittää vähitellen.

T, harkitsin juuri tuota noiden lasien suhteen, mutta ei löytynyt toisen silmän vahvuutta kaupasta. Mutta jos sattuu kohdalle, ostan taatusti kerralla kahdet.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla ollut lasit nuoresta asti, taisin olla 12 v. kun jo sain. Toisessa silmässä tosi huono näkö, toinen vähän parempi. Lukea onneksi näen hyvin, mutta ei tämä tietsikan tuijottelu silmille hyväksi ole, kyllä sen huomaa.

Allyalias kirjoitti...

Heippa markof. Joo, mulla koneella möllöttäminen on ollut viimeinen tikki näille silmille. Varmaan koko aparaatti on ahneiden optikoiden salajuoni :)