lauantaina, huhtikuuta 09, 2011

Päivä 26 - Pelkään

Kukapa ei pelästyisi nähdessään hämähäkin laskeutuvan katosta, tai hiljaisen metsän yllättäen risahtaessa. Pelkään kunnollisesti kerrottuja kummitusjuttuja ja toisinaan myös ajatellessani wc-istuimen alla lymyilevää käärmettä.

Arkielämässä pelkään ehkä eniten läpimäräksi kastumista. Saatan nähdä painajaisia sateesta, joka sattuu mitä epäsopivimmassa paikassa ja joka tulee niin yllättäen, ettei siihen ehdi valmistautua.

Näen painajaisia myös hitaan hivuttavasti lähestyvästä vesisateesta, kun olen juuri hetkeä aikaisemmin huomannut hukanneeni käsilaukkuni (jossa myös sadesuojani on). Näen pilvien lähestyvän ja painaudun puuta, tai jotain muuta hyvin huteraa suojaa vasten. Tunnen ensimmäisten pisaroiden osuvan ja uppoavan.

Olen huomannut, että pelkään silti vähemmän hitaasti saapuvaa sadetta kuin kertarysäystä. Jotenkin sitä, unessakin, ehtii käydä läpi pelon, vihan ja pakokauhun, lannistumisen ja lopulta hyväksymisen tien.

Jaa

1 kommentti:

isopeikko kirjoitti...

Sade on pelottava, koko pilven päällä läikkyvä järvi saattaa rojahtaa kerralla alas ja siitä on silloin oksat pois isommastakin puusta.