perjantaina, joulukuuta 08, 2006

Piirakka vs. Cifonet

Valmistin tänään kylmäsavulohipiirakan viimeisillä voimillani. Ensin olin paimentanut tytärtäni sekä riehuvaa yökyläläistä ja yrittänyt siivoilla heidän jälkiään, jotta anopin olisi huomenna riemullista pistäytyä vierailulle. Piirakan paloiksi leikkaaminen on vakavaa ja tarkkaa puuhaa ja se tulee suorittaa oikeilla työvälineillä (kuten varmaan kaikki minua lukuunottamatta tietävät). Onneksi mieheni oli valmis opastamaan minua piirakan leikkuun saloihin näsäviisaimmalla mahdollisella äänellä. En hennonnut sanoa, että siinä puhuu mies, joka pyyhki hetkeä aikaisemmin jogurttia tyttärensä hiuksista keittiöräsyllä. Siis keittiöräsyllä, sillä keltaisella pikkureikäisellä Cifonetilla, jolla pyyhitään hellat, keittiön pöytä, tiskipöytä, jääkaapin ovi jne. Selitykseksi moiselle toiminnalle hän tarjosi vain sen että hän ottaa vain enimmät. Hmm... Sehän tekee asiasta loogisen, eikö totta?

No minäpä tarjoan anopille röpiä kylmäsavulohipiirakkaa (hehhehehhehe).

En muista että olisin lapsuusaikojen jälkeen piirtänyt vahingossa tussilla paperin läpi pöytään, mutta tuossa pari yötä sitten "villiinnyin" piirtelemään, ensin tässä tietokonepöydällä, sitten tuhrin vielä keittiönpöydänkin (tuo kuulostaa tuhmemmalta kuin se onkaan). Nyt pitäisi keksiä miten lähtee tussi, mutta ei lakka. Aion laittaa tuhrut kysyttäessä lasten syyksi. Jos ei toimi, syytän miestä sillä niistähän lähtee aina öljyä ja muuta likaa, miksipä ei siis tussiakin.

Nyt nukkumaan että jaksaa herätä viiden jälkeen näyttämään Teletappeja videolta ja istumaan sormi kahvikupissa, että pysyisi hereillä. (Tuon linkin takaa löytyy "hauskoja" pelejä. Jos tämän sattuu joku lukemaan, suosittelen kokeilemaan) Jaa

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tarkoittaa röpiä??

Allyalias kirjoitti...

Röpi onpi minun sanastossa ruma. Sopi hyvin kuvaamaan sitä miltä piirakka näytti huonosti leikattuna.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan uusi sana minulle. Mitä murretta se on?

Allyalias kirjoitti...

Enpä osaa sanoa. Kotona sitä on käytetty jonkun verran ja kai sitä käytetään kavereidenkin kesken. Mutta sanan alkuperä on minullekin hämärän peitossa. Nyt pitäisi olla joku murresanakirja käsillä :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihmesieni auttaa tussijälkiin. Sillä lähti muutaman vuoden takaiset mustekynäjäljetkin muovimatosta. Taiteellisten perheiden väline numero yksi ;)

Allyalias kirjoitti...

Kiitokset vinkistä, turparulla. Pitääpä tutustua ilmiöön ja hankkia moinen kapistus meidänkin perheeseemme.