torstaina, toukokuuta 31, 2007

Runotorstai

Moniavioinen


Outo-Oliver hyi-hyi-hyi,
kukkakedolla pelästyi.
Siellä se koriinsa kukkia raksi
kun lähelle tulikin tyttöjä kaksi.


Pian jo alkoi tuo teerenpeli,
tytöt kun kedolla keikisteli.
Oliver kätki kasvonsa kukkaan,
tytöt sai tyytyä niskatukkaan.


Tyttöset kurkkivat aivan salaa,
jo silmät viistivät alamahaa.
Vaan liitingist pojan pilkisti kukka,
siis heitä toivosi tyttörukka!Runotorstaissa aiheena seuraava teksti:

"Oliverille kukat ovat aina olleet paitsi rakkauden, myös elämän ruokaa. Kukat joita voi katsella ja haistella, joiden kanssa voi elää niiden lyhyen elinkaaren ajan, ne ovat oma nautinnon lähteensä, loputtoman antoisa. Hän ei ymmärrä ihmisiä, jotka eivät rakasta kukkia tai pitävät niitä vain somisteina, kuten koristetyynyä tai jotain Hummelin posliinihahmoa. Hän ei ymmärrä ihmisiä, jotka pahoinpitelevät kukkia saadakseen uutetta jota sitten hierovat ihoonsa kuin sotasaalista ja jättävät jälkeensä teurastettujen kukintojen raatoja. Hän tietää että nämä ovat äärimmiäisiä, dramaattisia näkemyksiä eikä siksi puhu niistä kovin usein, mutta häntä ihmetyttää, että maailmassa jossa mielihyvä on niin vähissä, ihmiset eivät näe kukkia osana ratkaisua, eivät tajua että oppimatta jäänyt läksy niiden ihanuudesta erottaa ihmiset toisistaan, ihmiset ja maan toisistaan, ihmiset ja iankaikkisen toisistaan."Jaa

25 kommenttia:

Hanhensulka kirjoitti...

Hahhaa, tyttörukka. Hauska tarina, salatulla sisällöllä ja keikkuvalla vanh.aik. tahdilla. Kukat puhuu enemmän kuin sata sanaa:)

paju kirjoitti...

Suussa pyörii kieli moniavioisen Oliverin tarinan tahdissa. Eipä tökötä (poskessa) jäykkänä, ei. On tämä mualima ihmeellinen paikka, kun on tyttöjä ja poikia ja kukkia ;)

Rodrigo kirjoitti...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

allyalias kirjoitti...

Hanhensulka, kukat voivat tosiaan tuoda vaikka minkälaista viestiä :) Sano se kukkasin!

Paju, kun on tyttöjä, poikia ja kukkia, ei muuta sitten tarvitakaan. Tai no ehkä mehiläisiä aina silloin tällöin.

Rodrigo, <3 (Palolaitokseltako tässä jo lemmenlurituksia lähetellään)

Hallatar kirjoitti...

Aivan valloittava runo! =)

Otus kirjoitti...

Hauska riimitys, runo vei mennessään. Hyvin onnistunut riimitys. Ja idea on hauska.

Stina kirjoitti...

Miksi minulle tuli flashback eiliseen "Homo vai ei"-ohjelmaan, jossa sinkkutytön piti arvata, kuka kolmesta miehestä on homo, kuka hetero ja kuka varattu (hetero).

Älytöntä kesäviihdettä, tehdä pika-analyysi puolessa tunnissa uimahousujen mallin ja auton takakontin sisällön perusteella.

HeidiR kirjoitti...

Yo yo, mama, yo!

Tämähän on selvää räppiä! Jeeee...

Hyvä. :)

allyalias kirjoitti...

Hallatar, kiitokset :)

Otus, en ole mikään riimien ystävä, mutta tällä viikolla ei oikein irronnut mitään kovin raskasta. Aurinkokin paistaa ja sydän on kepeä!

Stina, voi ei sitä sarjaa!!! Kaikkea sitä keksitäänkin. Sitä katsellessa ei riitä, että jättää aivot narikkaan, ne pitää myös vetää vessanpöntöstä alas. :)

HeidiR jou jou vaan sullekin! ;)

SusuPetal kirjoitti...

Tyttörukka!

hauskaa!

allyalias kirjoitti...

Voi tyttörukkaa, eihän silloo edes kukkaa. Kiitos käynnistä, Susunkainen :)

Polgara kirjoitti...

Mä en voi mitään, mutta miellän Oliverin kissaksi! Ihan heti! Näen sen silmissäni - tyylipuhtaan hoikan keekoilijan. Voi minua, en enää pysty edes ajattelemaan miehiä! Vain kissoja... alas ei ole enää kovin pitkä matka, taitaa olla aika lähellä...

Rita kirjoitti...

Kivan onnistuneet ja hauskat riimit :)

Minulle tuli ekaksi assosiaatioksi Hanhiemon loru Georgie Porgie, pudding and pie, kissed the girls and made them cry... kun näin nimen Outo-Oliver. Ja sitten kun luin Polgaran kommentin, alkoi päähän ilmestyä tämä loru: Ding dong bell, pussy's in the well... Joku pojanviikari siinäkin oli. Ei lainkaan ujoa mallistoa kuten sinun Oliverisi. Pojat ja tytöt ja kissat tässä nyt pyörivät mielessäni kun itse pyörähdän ja taakse poistun.

allyalias kirjoitti...

Polgara, nyt taitaa olla korkea aika käyttää suhteita ja lähettää muutama miehisyyttä uhkuva palomies asuntoosi miehen malliksi :)

Rita, nämäkin lorut olivat mielessäni, kun väsäsin tätä runoa. Eipä siis ihme että mielleyhtymiä tulee..

katriina kirjoitti...

Vekkuli runo Oliverista. Tosi hauskaa oli kuulla piiitkästä aikaa housunliitingeistä! Käytetäänköhän sitä sanaa muualla kuin Pohjois-Pohjanmaalla?

allyalias kirjoitti...

Jaa-a Katriina... Nyt heitit kyllä pahan, sillä olin luullut housunliitingin olevan yleissuomalainen sana. Mutta näillä alueilla kasvaneena en tietenkään tiedä muusta maailmasta :)

teltta keskellä merta kirjoitti...

Runo on hauskan humoristinen ja hyvin paljon erilainen kuin useimmat tuon tekstin innoittamat runot. Juuri se tekee runosta mielenkiintoisen. Runo on myös tapahtumarikas ja rönsyilee mukavasti.

allyalias kirjoitti...

Telttis, kiitoksen sanoistasi. Ei tehnyt yhtään mieli kirjoittaa mitään kovin vakavaa. Onhan tässä kesäkin ja kaikkea :)

Tuima kirjoitti...

Aah, että oli hauska. Mutta ne liitingit. Ei ole kyllä yleiskieltä, mitä ne ovat? Voin kuvitella pariakin housun kohtaa, mutta mikä mikä on oikea? Tärkeää tulkinnan kannalta :)

allyalias kirjoitti...

Tuima, kyse on litseistä (nyt tuli kyllä kamala epävarmuus siitä, onko sekään ihan oikeaa suomea :))

genoveeva kirjoitti...

Hieno runo, upeaa riimitystä. Tietsikka rikki, voi surua....en pääse juurikaan bloggailemaan,

Tuima kirjoitti...

Minä nyt en tiedä edes mitä litsit ovat. Olen lukenut niistä jostain, mutta merkitys jäi hämäräksi. Mutta ei sanan hämäryys runoa haittaa, tarina on silti hauskasti runoiltu ja lukijahan voi tulkita sanan omalla tavallaan :)

allyalias kirjoitti...

Genoveeva, toivottavasti kestät erakoitumista ja löydät jossain vaiheessa keinon päästä ehyiden yhteyksien päähän.

Tuima, sepalus! Arvaa, kestikö kauan kelata synonyymejä päässään. Pitää varmaan ilmoittautua jollekin suomen kielen kertauskurssille :)

mehtäsielu kirjoitti...

Tästä tuli melkein mieleen yksi ajankohtainen VesaK, muttei sillä tainnut olla kukkaa siellä. Tää siun runo Ally oli tuhat kertaa hauskempi kuin tapaus VK.

Allyalias kirjoitti...

Mehtis, en tunnusta, enkä tule koskaan tunnustamaan kirjoittavani yhtään runoa tai ihan pelkkää riviäkään kyseisestä henkilöstä.

Jos joku väittää minun kirjoittaneen tämän kommentin, kiistän senkin hamaan loppuuni saakaa!