keskiviikkona, joulukuuta 17, 2008

Aatetta ja Indiana Jones

Pienten pioneerien kerhokokoontumiset järjestettiin nuorisotalon tiloissa. Kokoukset tuoksuivat siis samalle kuin liikuntatunnit ja elokuvanäytökset; painimatolle ja eteisaulan kuluneelle ja purkkatahraiselle kumisuojalle.

Kaikki neljä lasta (kaksi kerhon vetäjän omaa ja toiset kaksi kavereita samalta pihalta) tuhersivat kuluneilla tusseilla valmiiksi leikattuja, paperisia junanvaunuja. Niihin piirrettiin sisään iloisia ihmisiä. Kaikkien maiden pioneerit tuhersivat noita vaunuja, jotka lopulta liitettäisiin yhteen.

-Ja mitä sitten tapahtuisi? joku lapsista kysyi.

Siihen ei kerhon vetäjäkään osannut vastata.
Niihin aikoihin nuorisotalon seinää koristi Indiana Jones-juliste. Isot kuuntelivat Juliet Jonesin sydäntä ja Leevi and the Leavingsia. Lapset piirsivät salaa Indiana Jonesin junanvaunuun. Naamioivat sen kukkahattutädiksi. Ehkä joku maailman lapsi tunnistaisi Indianan ja saisi siitä iloa.

-Mitä sitten huudetaan vappukulkueessa? vetäjä kysyi.
-SKDL hei, hei, hei, joku mumisee vastauksen.

-Saatanan Kamala... mikä alkaa deellä?
-Vitsit kun dee ja äl olis toisin päin. Vois laittaa vaan kaks aata väliin ja tulis Lada. Saatanan Kamala LaDa.
-Sitte huutais SKLD hei, hei, hei.

Lapsilla ei ollut vielä pioneereille kuuluvaa huivia, mutta siitä huolimatta he matkustaisivat taas leirille tapaamaan suurten kaupunkien pioneereja. Siellä piireissä Indianakin oli jo varmasti vanha juttu.
Leirillä haisi laitosruualle ja luonnolle. Paitsi aamulla siellä haisi aikuisten pissalle ("ei kannata mennä siihen vessaan, kamala aamupissan haju!"). Siellä mentiin metsään tai uimaan (sai uida niin kauan että tuli siniseksi), siellä patikoitiin umpimetsässä ja itkettiin märässä teltassa. Vihattiin jokaista hetkeä. Lähtiessä sitten itkettiin taas ja halattiin sitä rumaa vauvaakin, joka aina oksensi helteisen kuumaan bussiin.
Sillä kertaa leirille tulisivat kaikki Suomen pioneerit ja siksi tapahtuma järjestettäisiin suuressa kaupungissa. Sellaista leiriä odotti, sillä vetäjät eivät voineet vahtia niin suurta laumaa. Sai valvoa ja kokeilla poikajuttuja. Isoilta saattoi saada tupakkaa ja viinalantrinkia limsapullosta. Kaikki siellä lauloivat Juliet Jonesin sydäntä ja Leevi and the Leavingsia.
-Sovitaan niin että pietään kaikki toisia käjestä siellä Miljoonasatteen keikalla.
Oli puhuttu, että kaikki halukkaat pääsisivät ihan ilmatteeksi katsomaan Miljoonasadetta. Kukaan ei tiennyt millainen hame sopisi Miljoonasateen konserttiin. Sokkarilla oli käyty katsomassa Miljoonasateen kasetin kantta, mutta ei haluttu vielä leuhkia kaikille jos luvattu vaikka peruttaisiinkin.
-Vähä jännä ku tullee se kommunistiki puhumaan.
-Meinaakko kysyä jotaki jos sielä saa kysyä?
-En.
-Tiiäkkönää että kommunisti on vaan Neuvostoliitossa? Arvaa mikä kommunisti on ameriikaksi?
-No?
-Astronautti.


Tarinamaanantain aihe on punainen Jaa

8 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Ööömm. Voi olla, että luin tai ymmärsin väärin... Mutta pioneereilla oli vihreä paita ja punainen huivi!

Allyalias kirjoitti...

Mymskä, aivan oikein! Olin ensin kirjoittanut, etteivät lapset olleet vielä saaneet sitä vihreää paitaa, mutta muutinkin sen sitten huiviksi (muistaakseni nämä kyseiset puolifiktiiviset pioneerit eivät tainneet edes unelmoida paitojen saamisesta) ja se vihreä jäi sinne roikkumaan.

"Paistaa aaaurinko aina, taivas kiiirkas on aina!"

Kirsi Marttila kirjoitti...

Oi, suloista lapsuuden aikaa!

: )

Veikkaan, että siellä nuokkarilla on edelleen ne samat paininuket (vai oliko niitä vaan yksi?)

Polga kirjoitti...

"Leeeeenin setä asuu Venäjäääällä, hän on viiiiiiiisaaaaampi kuin setä Ho Tsi Minh..." *hoilailee töiden lomassa, joku lähestyy....*
Minä olen pikkupioneeri!;D

Polga kirjoitti...

"Leeeeenin setä asuu Venäjäääällä, hän on viiiiiiiisaaaaampi kuin setä Ho Tsi Minh..." *hoilailee töiden lomassa, joku lähestyy....*
Minä olen pikkupioneeri!;D

Isopeikko kirjoitti...

Ja silti. Väkevä ja ankara on totuus. Peikkous syö ja kuluttaa antaa syyn juhlia ja sammaltaa. Älä enää epäröi.

Oh-show-tah hoi-ne-ne kirjoitti...

Kyyyyyllä tuosta punasen hokaa.

Allyalias kirjoitti...

Kirsi, mun ei tarvitse veikata. Olen nimittäin käynyt siellä viimeisen vuoden sisällä ja siellä ne (kaksi) ovat edelleen!

Polgara, tiesinhän, että olemme kuin kaksi marjaa!!! Voi rakas punainen siskoni elämän toveruudessa!

Isopeikko, maailmassa ei ole mitään totuutta väkevämpää ja ankarampaa. Onneksi maailmassa ei ole myöskään mitään harvinaisempaa.

Oh-show-tah hoi-ne-ne, tottahan toki! Joulu on kauniiden aatteiden aikaa ja kuusessa kukkii punapartainen Lenin-setä.