lauantaina, kesäkuuta 14, 2008

Kuusi unelmaa

On sentään hyviäkin puolia siinä, että ei ole saanut lähellekään kaikkea sitä, mistä lapsena haaveili. Onpahan helppo löytää kuusi toivetta tällaista meemiä varten. Haasteen otin Susupetalin Inglissistä, kun hän kerran heitti tämän vapaaseen poimintaan.

Toivon, että paikkani löytyisi jonain päivänä myös maailmasta. Ulkopuolisuuden tunne ja ontto yksinäisyys on hyppelehtinyt keijukaisenkeveänä rinnallani halki moninaisten elämäntilanteiden. Ja tuo kepeä lepatus saa minut tuntemaan oloni toisinaan hyvin painavaksi. Epäilen, että ulkopuolisuuden tuntu on jokin aivotoiminnan vinksahdus. En sentään ole yksin, sillä monella tuntuu esiintyvän vastaavaa. Jos ei kaikilla.

Toivon riittäväni. Olen lakannut uskomasta, että voin tulla täydelliseksi ihmiseksi kunhan vain yritän parhaani (ja nykyinen epätäydellisyyteni on vain laiskuutta/tyhmyyttä/yrityksen puutetta). Sen sijaan toivon, että kaiken kuonan keskellä on sen verran hyviäkin puolia, että minua voi sietää ja että minusta voi olla iloa ympäristölleni.

Toivon minun toivovan itselleni hyvää. Ostin eilen valkosuklaa-mustikkajäätelön ihan yksin, ihan itselleni. Söin tuon jäätelön ihanasta auringosta nautiskellen ja tyytyväisenä. En tuntenut syyllisyyttä hukkaan heitetystä rahasta tai jäätelöstä. Toivon, että sama jatkuu tulevaisuudessakin.

Toivon töitä. Haluan tehdä työtä, jota en vihaa jokaisena hereilläoloni sekuntina. Työn ei tarvitse olla hyvin palkattua, arvostettua, kevyttä jne. Jotain inhimillistä vain.

Toivon olevani kotoisa. Olisi kiva ajatella, että lapsilla tulee turvallinen olo minun läsnäollessani. Että he ajattelisivat minun auttavan heitä pulassa ja rakastavan heitä.

Toivon, että paras elokuva on vielä katsomatta ja paras kirja lukematta.

Haastan kaikki halukkaat! Jaa

15 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Tuo ulkopuolisuuden tunne on tuttu, mutta ei siinä mitään -leijaillaan ulkopuolella; siellä on tilaa.
(paitsi jos tuo ulkopuolisuuden tunne alkaa olla liian tavanomaista, silloin tulee ahdasta)

celia kirjoitti...

Melkein kuin minun ajatuksiani. :)

Isopeikko kirjoitti...

Toivominen on hyvästä. Se muuttuu helposti tahtomiseksi ja kun tahtoo, tekee joka päivä pieniä valintoja, jotka johtavat perille. Ja niin toiveet toteutuvat.

SusuPetal kirjoitti...

Juuri noin, Isopeikko. Noin minäkin ajattelen.
Siksi on niin vaikea ajatella, että ne edes ovat unelmia.

Hansu kirjoitti...

Toive, ehkä kuiskaus tulevaisuudesta. Hyvä, että on kokemattomia asioita ja ajatuksia. Täydellisyys ei johda mihinkään. (muuhun kuin siihen, että pissi nousee päähän)

Allyalias kirjoitti...

Susu, ehkä nämä ulkopuolisuuden ympyrät alkavat sitten tuntua vähän ahtailta. Kenties tavoittelen erikoisuutta siirtymällä sisäpiireihin. Liekö siellä enää ketään...?

Celia, sukulaissieluni!! <3

Peikko, apua nyt mää tiedän kuka sinä olet! Luulin sua karvaisemmaksi jos totta puhutaan. Mutta kuten kaikki tietävät, olen Dr.Philin ystävä... Siis kumarrus sinulle.

Puhut muuten asiaa kuomaseni!

Hansu, olisi tosiaan tylsää, jos tässä vaiheessa kaikki unelmat olisivat toteutuneet ja kaikki mahdollinen käsien ulottuvilla. Tai sitten se olisi ihanaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuusi unelmaani hmm...1.Olen ystävä. 2.saan ystäviä. 3.elän sovussa. 4.teen hyvää. 5.parannan maailmaa. 6.annan ja saan.

Hallatar kirjoitti...

Ihan varmasti olet lämmin ja ihana.

Allyalias kirjoitti...

Anonyymi, siinäpä unelmia. Onneksi monet noista ovat ihan toteutettaviakin. Pieniä tekoja vain, niin maailma pelastuu!!! :)

Hallatar, tiiä nyt siitä.... läheisenihän eivät näe minusta kuin takaraivon ja näytön valossa sädekehänä hehkuvat hiukset...

Hallatar kirjoitti...

Oo!
Enkeli!

Mää arvasin! =)

Liisa kirjoitti...

Unelmasi ovat arvokkaita. Puhallan täältä tuulta alle niiden toteutumiseksi. Hyvää juhannusta, Ally!

Allyalias kirjoitti...

Hallatar, kaukana siitä!

Liisa, ystäväni! Hyvää juhannusta sinullekin ja kiitos myötätuulesta!

Almamaria kirjoitti...

Olen käynyt katsomassa listaasi monta kertaa ja joka kerta se sykäyttää, vääntää jotain täällä rinnassa. Niin paljon samaa. Mietin jopa, onko minun mieltä tehdä omaa listaa :) Täytynee kuitenkin yrittää!

Oldghost kirjoitti...

Täällä taisi olla juuret Henrinkin tarinaan! Voi sinnuu, Ally.... "että minusta voi olla iloa ympäristölleni". Tuotit juuri ilon toteamalla "Epäilen, että ulkopuolisuuden tuntu on jokin aivotoiminnan vinksahdus". Se selittää kaiken!!! Olen lohdutettu!

Allyalias kirjoitti...

Almamaria, tee ihmeessä oma lista. Ehkä saamme molemmat kaksitoista toivettamme esille :) Sukulaissielu...

Oldghost, katsoin joskus dokumentin, jossa pohdittiin voisiko taipumus uskonnollisuuteen olla periytyvä, aivotoimintaan liittyvä ominaisuus. Silloin tuli mieleeni, että ehkä krooninen ulkopuolisuuden tunne voisi olla myös sellainen. Mene ja tiedä...