tiistaina, kesäkuuta 10, 2008

Lämmin torttu ja kerrankin ajankohtaista asiaa

Olen tässä blogiroolissani onnistunut olemaan kommentoimatta ajankohtaisia uutisia kiitettävän hyvin. Yleensä minut saa barrikadeille korkeintaan siinä vaiheessa, kun porukkaa ammuskellaan tai räjäytellään vallitsevaan ympäristöön nähden huomattavan paljon. Ai niin... kirjoitinhan kerran sen yhden runon Oulun raiskausaallosta.

Kun kerran loihakan mittainen munakin pääsi ylittämään informaatioarvollaan tämän turhaa jaarittelevan blogini uutiskynnyksen, villiinnyn nyt jatkamaan samalla linjalla. Olihan Iltalehdessä juttua kanssajaarittelijastamme, Teppo M:stä.

Oikeastaan nuo kootut iskuvinkit sinänsä eivät siivitä minua sen kummempaan kiihtymyksen tilaan. Sen sijaan haluan kiittää Teppoa lämpimästi lauhkeammista parisuhdesäistä. On olemassa asioita, joita olen yrittänyt kertoa kanssani elävälle vastakkaisen sukupuolen edustajalle pimeinä ja hivuttavan pitkinä iltayön tunteina. Teppo tekee sen yhdellä lauseella:

"Vaimo saapuu helmikuisena iltana kylmissään kotiin normaalia myöhemmin ja kertoo joutuneensa kävelemään, sillä auto juuttui kinokseen kolme kilometriä ennen kotiovea. Mitä miehen pitäisi tehdä ylläpitääkseen rauhaa ja parantaakseen mahdollisuuksiaan saada myöhemmin illalla lämmintä torttua?

a) Selittää kuinka auton olisi saanut penkasta ”heijaamalla” kaasulla ja kytkimellä ja kuinka vetävien pyörien pitoa voi yrittää parantaa laittamalla renkaan alle auton jalkatilan kumimaton. Jos nainen ei vaikuta ymmärtävän kunnolla, mies voi havainnollistaa asiaa lyijykynäpiiroksella.

b) Kuunnella naista niin kauan, että hän vaikuttaa rauhoittuneen Tämä vaihe sisältää auton aiheuttaman turhauman purkamisen lisäksi yleensä tarinan siitä, mitä taloushallinnon noita-akka oli tänään sanonut ja kenelle ja mitä se sillä oikeasti oli tarkoittanut. Jos mahdollista, mies tarjoaa naiselle suklaata ja punaviiniä. Myöhemmin illalla vaimon jo unohdettua asian mies käy hakemassa auton kotiin." (Täältä)

Se yksi lause löytyy edellisen lainauksen seasta lihavoituna. Tänäänkin mies oli alkamassa puhua vääriä asioita väärässä paikassa, mutta vaikeni kesken lauseen. Kun Teppo kerran oli häntä ohjeistanut.

Ps. Onko tuo ilmaus "lämmin torttu" kenenkään muun mielestä ihan kammottava? Jaa

13 kommenttia:

Almamaria kirjoitti...

Torttuja väännetään, ei anneta. Minusta sitävastoin "pillu" on mukava ja reipas sana, heti tulee sellainen iloinen mieli kun ajattelee pillun antamista. Vaan että lämmintä torttua? Yäk.

SusuPetal kirjoitti...

Lämmin torttu tai piirakka -mikä ettei, jos on nälkä.
Onko tämä ruokablogi? Cool!
Eikun hot!

Miksi muuten saa aina lyijykynäpiirroksen ja luennon, kun ihmettelee jotain yksinkertaista?

Kari kirjoitti...

Kammottava on ehkä tässä turhan jyrkkä sana, vaikka torttu ei olekaan suurinta herkkuani vaan mieluummin nautin piirakkaa. ;) Mutta kukin makunsa mukaan.

Isopeikko kirjoitti...

Miehetkin ymmärtävät kun jaksaa selittää. Lyijykynäpiirroksista voi olla apua ymmärryksen rakentamisessa miehen mieleen. Mies kyllä toimii aina ymmärryksensä mukaan vaikka se voikin olla hatara miehen muisti lyhyt.

Biologian vanhapiikaopettaja opetti, että miehet antavat ja naiset saavat. Pitäisi varmaan joskus koittaa antaa torttuakin. Sitä varmaan saa joululeipomosta?

Kaura kirjoitti...

Tiedättekö mitä tarkoittaa tortun vääntäminen? No paskannusta tietty. Lämmin torttu on vissiin tuorettä sitä ihtiään.

Allyalias kirjoitti...

Almamaria, minullakin on kanssasi aivan sama käsitys tortusta. Ja olen myös pillun kannattaja.

Tuon tortun lisäksi on muutama muukin ällö nimitys. Esim. tötterö, tuutti, toosa, loota jne.

Susu, voihan sitä tulla nälkä vaikkei kysymys olisikaan ruokablogista. Mutta myönnetään: tämä on mennyt aika lailla ruokaisalle linjalle viime aikoina.

Ihmettelisin muuten itsekin samaa, mutta pelkään miehen ilmestyvän jostain varjoista kaavioidensa kanssa :)

Kari, tiedän yhden herrkullisen kylmäsavulohipiirasohjeen. Kai sinä sentään pidät piirakastasi kalan tuoksuisena???

Peikko, mitään piirroksia ei enää tarvita. Riittää kun kertoo, että jos mies käy mukisematta kaupassa, kasvaa mahdollisuus lämpimän tortun nauttimiseen. Sama siivouksen, ystävällisten sanojen ja ruuanlaiton suhteen.

Mutta nainenhan ei voi sanoa näin ilman, että mies tulkitsee sanottua kiristykseksi. Ei suinkaan! Sen sijaan toinen mies voi kertoa asian "ase"veljilleen. Ja tästä kuilut ylittävästä informaatioteosta olen iäti kiitollinen Teppo M:lle.

Kaura, tuo mielikuva minullakin on aina ollut. Siksi kai karvat nousevat pystyyn, kun kuulen tuota ilmausta käytettävän. Tulee mieleen sellaisia kuvia, joita ei muuten mielellään tarvitsisi tulla.

Kliivia kirjoitti...

Lämmin torttu tarkoittaa kyllä minunkin sanastossani tuoretta paskaa, ei pillua. Tietenkinhän on mahdollista, että tämä Teppo M. on näitä kaviaarimiehiä ja toivoo saavansa juuri kakkaa.

Ja vähän sivuunsa luisuvana kommenttina on sanottava, että minua vituttaa, kun naisten ajotaitoa aina vähätellään.Minulle ei ainakaan yhdenkään miehen tarvitse tulla sanomaan, miten auto lähtee lumipenkasta tms.Neuvoja kyllä voin heille antaa vaikkapa taskuparkkeerauksesta : )

Mymskä kirjoitti...

Tämä sinun blogisi alkaa olla jo ihan pornoa... Silkkaa munaa ja torttua.
Vai kuuluvatko ne sittenkin muun leivonnan piiriin kuin pari-/ihmissuhteiden?

Muiden lailla ihmettelen tätä miehen syvää kiintymystä lämpimään torttuun. Sitä muuten kutsutaan koprofiliaksi.

Obeesia kirjoitti...

Torttu kuvaa ihan muuta, mutta näköjään täällä ovat monet sen jo kertoneet.

Antamisesta ja saamisesta en sano mitään.

Jos itse olisin kyseinen nainen, arvostaisin sitä, että mies ottaa syliinsä ja lohduttaa, pukeutuu sitten lämpimästi ja taivaltaa auton luo, saa sen jollain tavalla (vaikkapa naapurin traktorin avulla) pois hangesta ja ajaa kotiin.

Kokemusta on, tällaisestakin.

Allyalias kirjoitti...

Kliivia, eihän kyse toki ole ajotaidosta. Miehet osaavat vain kiistatta hilata auton sieltä lumipenkasta meitä naisia paremmin siksi, että he liirautuvat sinne penkan puolelle huomattavasti meitä useammin. Kyllähän siinä väkisinkin oppii konstit auton irrottamiseksi, kun on samassa penkassa harva se viikko!

Kaviaarimiehiä... tämä alkaa todella mennä todella kuvottavaksi ruokabloggaukseksi...

Mymskä, oli pakko kuuklettaa ja tarkistaa onko koprofilia paskaan vai ruokaan sekaantumista. Olen taas hieman viisaampi. Ensi kerran, kun tulen yllätetyksi vessasta (alan melkein toivoa, että tämä tapahtuisi vielä jonain päivänä), aion näytellä koprofiilia muiden ihmisten karkottamiseksi!

Obeesia, olen yllättynyt, että tässä oletetaan miesten ehtivän neuvoa naista auton irroittamisessa. Minun mieheni olisi varmaan tuossa tilanteessa syöksynyt sukkasillaan pakkaseen hellimään todellista rakastaan, autoa. Mikä filia on muuten sairasta autokiinnostusta?

noeijoo kirjoitti...

autopilifilia?

Polga kirjoitti...

Lämmin torttuhan on just väännetty megapaska! Nih kerta!

--KATA-- kirjoitti...

Yäk!