tiistaina, helmikuuta 05, 2008

Kansalaisopisto - sellaisena, kuin minä sen haluaisin.

Kutis, Olli, Hallatar ja Saara toivoivat minun ideoivan joitain käytännöllisiä kursseja Kansalaisopiston suppeahkoon tarjontaan. En aio esittää mitään kovin kaukaa haettua, vaan yritän enemmän hahmotella niitä aukkoja, joita koen tarjonnassa olleen pitkään. Siis vain oleellisimmat...

Ohjeet ovat tässä:
Here's what I have to do: Devise a list of 5-10 courses you would take to fix your life. It's more fun to be in classes with friends, so include one class from the person who tagged you that you'd also like to take. Tag five.

Siis ideoi 5-10 kurssia, joille haluaisit osallistua, ja haasta viisi muuta jatkamaan meemiä. Koska kurssille on kuulemma kivempaa osallistua kavereiden kanssa, ota omalle kurssilistallesi mukaan yksi haastajasi kursseista, jolle haluaisit myös osallistua.

1. Läskiperse rahoiksi - kurssi: Koko kevään kestävä kurssi sisältää verstas-osion, jossa ryhmäläiset rakentavat itse oman rasvaimulaitteensa viritetystä pölynimurin moottorista, puutarhaletkusta ja tavallisista keittiösaksista. Teoria-osiossa plastiikkakirurgian ammattilainen perehdyttää kurssilaiset rasvaimun saloihin havainnollisten kaavioiden avulla.
Voit auttaa itsesi ja lähipiirisi kesäkuntoon edullisesti! Hinta 100e + materiaalikustannukset (n.20e)

2. Tunnista nolot sairautesi ja hoida ne luontaistuottein - kurssi: Kolmen kurssiviikonlopun aikana tutustutaan Jorma Palon lääkärikirjaan yhdessä terveydenhuoltoalan ammattilaisen kanssa. Kurssilaiset saavat kattavan tietopaketin perinteisesti noloiksi koetuista sairauksista ja perusteellisen opastuksen luontaistuotteiden tehokkaaseen käyttöön. Huom! Voit ilmoittaa etukäteen sähköpostilla tai puhelimitse erityistoivomuksesi kurssilla käsiteltävien sairauksien suhteen, jotta voimme ottaa kaikkien tarpeet huomioon luottamuksellisesti.
Ei enää koskaan nolona lääkäriin! Kurssin hinta 45e + ateriat 5.50/pvä

3. Maikol Nait, kikkarapää - kurssi: Tällä koko kevään kurssilla palautetaan mieleen lapsuuden rallatukset, joita et löydä laulukirjoista. Oopperalaulaja Johanna Rusanen laulattaa kurssilaiset takaisin lapsuuden kultaisiin kesiin! Kurssin hinta 60e (sisältää lapsuuden vaietut laulut-nuottivihkon ja lyriikat)
Ps. Muistatko vielä, mikä nenässään Robin tuli perässä?

4. Kouluryhmille esiintymisen alkeet-kurssi: Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneet valistamaan koululaisryhmiä oman karun esimerkkinsä kautta. Esiintymiskursseilla opimme lukuisia tehokeinoja mm. klassiset yhtäkkinen kalpeneminen ja hyperventilaatiokohtaus. Hiomme yhdessä tarinasi ja ulkoasusi mahdollisimman valistavaan muotoon. Huom! Kurssille ovat tervetulleita myös ne osanottajat, jotka ovat kiinnostuneita valistustyöstä, mutta eivät ole vielä löytäneet omaa aihettaan. Keksitään se yhdessä! Kurssin hinta 10e menee lyhentämättömänä koululaisvalistustyön tukemiseen.

5. Päivä pissiksenä - kurssi: Tämän monipuolisen kurssin aikana valmistamme juuri sinulle sopivat, yksilölliset lantiofarkut ja topin. Opit tuntemaan kattavasti mm. Lissujen ja Fall Out Boyn tuotannon. Aidot pissikset opettavat sinulle, minkä Mäkkärin kulmalla on siistii notkua, unohtamatta oikeaa käyttäytymistä ja puhetyyliä. Opit myös varastamaan myymälästä juuri sinulle sopivan huulikiillon ja kynsilakan, sekä valehtelemaan nimesi ja henkilöturvatunnuksesi kiinni jäädessäsi. Ompelutaitoisille erityisopetusta syömishäiriön feikkaamisessa. Myös miehet tervetulleita mukaan joukkoon!
Kurssin hinta 30e+materiaalit.

Myöhemmin tulossa mielenkiintoisia kursseja, mm: Käyttöenglantia alkoholisteille, Ohitusleikkaus kotikonstein II, Kusilaatta ja muuta jäynää vihollisellesi, Keskeytetyn yhdynnän terveysvaikutukset, Huovuta itsellesi koti!, ja paljon paaaaljon muuta!

Tervetuloa mukaan! En keksi tähän hätään viittä haastettavaa, joten toivon niiden osallistuvan, joita ei ole vielä haastettu. Nyt on kiire! On lähdettävä Kutuharjun kanssa Ajatustenluku- ja elekielen tulkintakurssille!
Jaa

20 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Tuo nelonen on ehdoton, täälläkö voi ilmoittautua. Valistaminen on niin kivaa, kun on aina oikeassa!

Olli kirjoitti...

Olen aina halunnut varastaa huulikiillon. Siis ehdottomasti osallistun tuolle Pissis-kurssille!!

Hah-raah-hah-haa.. Ei pettänyt Ally lukijoitaan nytkään.. :D :D

Paju kirjoitti...

Ilmoittaudun lapsuuden rallatukset -kurssille, jos saan kylkiäiseksi vihellyskurssin. Häpeä tunnustaa: en ole oppinut viheltämään. Tahto on kova. Kyky heikko.

Sairaudet kiinnostavat aina. Palon lääkärikirjan motto "Ollakseen terve ei tarvitse olla terve" kiehtoo tutkimaan lisää matalaan tomumajaani liittyviä uhkakuvia. Siispä ilmoittaudun "tunnista nolot sairautesi" -kurssille myös. Minne voin maksaa?

Allyalias kirjoitti...

SusuPetal, valistamista voi harjoittaa ilman kurssia ja koululaisia. Lähipiirissä on aina sopivia valistettavia!

Olli, ihanaa! Joku mieskin uskaltaa pissis-kurssilleni. Pitääkin alkaa miettiä, mikä huulikiilto olisi just sulle ihq!

Paju, mikäpä olisi mukavampaa kuin lapsuuden rallit Johanna Rusasen virittelemänä.

Ja lääkärikirjaahan me kaikki luemme sairauksia etsien. Miksi emme siis kävisi oikein kurssiakin sitä varten!

Pilviharso kirjoitti...

Hei Ally,
Kun kurkkaat blogiini, siellä on sinulle haaste!

Little Sister Araneida kirjoitti...

Kyllä näillä kurseilla opitaan tärkeitä kansalaistaitoja!

Jos osallistuisin tuolle 3. kohdan kurssille joutuisin varmaan open silmätikuksi koska laulaisin "käkkäräpää, käkkäräpää, naisia metsästää" (enkä siis kikkarapää).

Isopeikko kirjoitti...

Peikko tulee ja esiintymiskurssille. Se on kuullut että peikkoja esiintyy nykyään vain saduissa.

Saara kirjoitti...

Ehhehhee... joo. Mihin voi ilmoittautua?

Kutuharju kirjoitti...

Nyt kun on ajatustenluku-kurssi sisäistetty kimpassa Allyn kanssa :) tahtoo äkkiä lisää! Tahtoo käythö enklantii alkoholisshhteille; tahtoo ohitusleikkauksen kotikonstein (lapsuuden lääkärileikit saavat viimein jatkoa!), Kusilaatta ja muuta jäynää vihollisellesi - tämä vaatii ehdottomasti petrausta, miten naamioida kusilaatta huomaamattomaksi! Keskeytetyn yhdynnän terveysvaikutukset - nyt on aika ruveta harrastamaan koitus inttiä, kun sille on vielä tarvetta! Ja olen aina tahtonut asua pehmustetussa sellissä, siispä: Huovuta itsellesi koti! -kurssi

Mutta ensin pääkursseille, nyt pää kainaloon ja tunnistamaan niitä noloja tauteja...!

Ja toisaalta, jos olisin mies, tunkisin tirkistelijäksi pissis-kurssille, enkä lähtisi sieltä kulumallakaan.

korpun kirjoitti...

Haluaisin ilmoittautua ennakkoon "Käyttöenglantia alkoholisteille" ja "Ohitusleikkaus kotikonstein II" kursseille. Pahus, taisin missata ykköskurssin...

Hallatar kirjoitti...

Osallistun heti ekaan kurssiin.
Vieläkö mahtuu mukaan?

*odottaa pölynimuri kainalossa*

Allyalias kirjoitti...

Pilviharso, kiitos haasteesta :) Osallistun tämän viikon aikana.

Little Sister Araneida, tervetuloa mukaan kurssille. Lauletaan positiivisessa hengessä, eikä välitetä tuollaisista pikku eroavaisuuksista :)

Isopeikko, voi kyllä olla, että aihetta on hankala keksiä. Voi olla hankala vakuuttaa koululaisia siitä, että peikoilla olisi muka karu elämä.

Saara, pistän sinut heti kaikille kursseille!

Kutuharju, nolojen tautien tunnistaminen kannattaa aina. Lopulta voi oppia tunnistamaan myös tuntemattomien vastaantulijoiden nolot taudit pelkästä askelten painosta.

Korpun, ohitusleikkausII on valitettavasti jo täynnä. Sinut täytyy siis laittaa jonoon... jollet sitten halua harkita yksityistä kurssia. Se on aika kallis, mutta jos rahaa löytyy, niin terveyskin säilyy.

Tervetuloa, Hallatar! Ei muuta, kuin pylly esiin ja rasvaa imemään!

Liisa kirjoitti...

Ilmoittautuisin vitoskurssille. Kertausmielessä tietenkin tällä iällä. Vieläkö mahtuu mukaan?

Lissut????

korpun kirjoitti...

*murinaa* kuulostaa ihan julkisen terveydenhuollon touhulta...

Mutta mä pääsen siis sille toiselle kurssille :)

Akkapaha kirjoitti...

Että siun kanssais!!! Pit Lissutkii kassoo, ja pojat. Mie kyl alottasin tuosta kolmosesta, ko en muista sitäkää mitä Ropinil sit oikei ol nenässää.

Allyalias kirjoitti...

Liisa, kertaus on aina hyväksi. Sinähän muuten sopisitkin Lissuihin nimesi puolesta... Piti kysyä pojalta, mitä pissikset nykyään kuuntelevat.

Korpun, siitäpä tulikin mieleen uusi kurssi JULKINEN TERVEYDENHUOLTO JA HENGISSÄJONOTTAMISEN TAITO!!! Sille voisi olla paljonkin kysyntää.

Akka, katuyleissivistyksesi on päässyt akkaantumisen saatossa rapistumaan. Ei se mitään! Kansalaisopistostani löydät avun kaikkiin vaivoihisi. (Noloihinkin sellaisiin...)

Kalmamaria kirjoitti...

Tri Kalmamaria vaatii päästä vierailevaksi operatööriksi teur- öh, tekemään ohitusleikkauksia!

Allyalias kirjoitti...

Kalmamaria, sinua tullaan kiittämään. Saatat jopa pelastaa ihmishenkiä!

Kalmamaria... :D

Kalmamaria kirjoitti...

Tämä sopiikin erinomaisesti, olen suunnitellut laajentavani klinikkaani tekemään myös kokeilevia elinsiirtoja. Esim. kolmas silmä etusormen päähän olisi kätevä juttu, vain yhden vaatimattoman esimerkin mainitakseni.

Allyalias kirjoitti...

Kalmamaria, minun kolmas silmäni puhkeaisi varmaan helposti, kun olen aina osoittelemassa. Ja mitähän silmä tykkäisi tietokoneella näpyttelemisestä.. :)