sunnuntaina, syyskuuta 09, 2007

Yrittäjänä kadulla

"Nojoonojoonojoo, kyllä mä ymmärrän mikä ongelma ihmisillä voi joskus olla tämän mun duunini kanssa. Kato, hyvännäköiset naiset eivät sais muka olla kadulla lainkaan. Ei ainakaan työkseen, kato. Jotkut luulee, että mä myyn rahasta pillua, mut mä, kato... mullon kato hei varaa olla välittämättä tuosta paskasta. Mä olin täällä jo kaheksankytluvulla, nuorena tyttönä, kato. Se, kuka on täällä joku, tietää, että mä olen kato artist, siis mjyysissön kato.

Emmä siis halua mihinkään showbisnekseen mukaan... eheieheiehei... kato siis, onhan mua monesti pyydetty. Siis pyydettiin... Dänin taustalaulajaksikin. Just joo... perkele (rrhehhehhehheee)! No joo, mut emmä haluu mihinkään oravanpyörään, tiedäks... kahdeksasta neljään -elämä ei ole mua varten. Joo, mä olen kato houbou, siis semmonen drifter tai tälleen. Mä kuljen tuulen mukana... tai mä voin kulkea, jos haluisin. Kato, tää on paras paikka tähän asti. Ei ole vielä ollut syytä vaihtaa kaupunkia. Mut kyl mä ehkä lähden vielä Stokikseen tai Köpikseen, en tiedä... joo.

Kyl mä tähän aina tuun, kun tarviin rahaa. Juuh... Et sä kato kysy tuolta vaatekaupan horatsultakaan, käykse tuolla puljussaan joka vitun päivä! Yrittäjän on pakko yrittää! Mä soitan tätä kitaraa ja laulan, jos lähtee ääntä... on niin kähee joskus aamuisin. Ois ihana saada pan-huilu... Joo, kato sattu tällanen huippu juttu, kun otettiin kerran yhden mjuusissön-porukan kanssa vähän ryynejä ja jammailtiin aikamme kuluksi. Mä vedin huilulla niin, että porukka hiljeni ihan... En vittu ollut ennen kokeillutkaan.

Ai talvella... kyl mä silloin aina revaa myyn. Revaa, kato! Etsä nyt jumalauta tiedä mikä se on? Voi vittu mitä pellejä... Mut en koskaan kadulla, tajuutsä. EN KOSKAAN KADULLA, kato. Se on se pointti. Mä en ole kato mikään amatöör, saatana! Kyllä vanha kettu osaa, katsos. Annas kun mä vielä kerron yhden tapauksen..."


Tarinamaanantain aihe on Katu. Jaa

29 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Loistavaa!
Erittäin taidokas kirjoitus. :)

Sulfidi kirjoitti...

Olipa jotensakin raju mut kuitenkin säälittävä tapaus toi henkilö pätemisen tarpeineen ja näyttämisen haluineen, vastuuttomuksineen jne.

Laura kirjoitti...

Joo, erittäin. Helmi!

Obeesia kirjoitti...

Raju ja realistinen?

Joka tapauksessa taas kerran loistat kirjoittajan taidoillasi!

HeidiR kirjoitti...

Ihan muuta asiaa...

Ihan pakko antaa sinullekin
Schmooze-palkinto, vaikka sitä oletkin jo aika successful. Sinä nimittäin olet erittäin lämmin ja ystävällinen bloggari! :D

Polga kirjoitti...

Mitä shä tuut sotkee mun bisniksii tääll Lokistaniaski, helvetti! Tartteeks toi nyt kaikill kertoo, mitä mä oikee myyn? Täh? Kato, tätä voi lukee hei petskatki ja sitt säki, leidi, oot kuule kuses tonn tuulipukus kans. Mite sitt sanotaa? Hei vähä respektii nyt!

Allyalias kirjoitti...

Mymskä, heipä hei! Ja kiitoksia...

Sulfi, rajuus ja säälittävyys kulkevat yllättävänkin usein käsi kädessä.

Laura, vilkutuksia sinulle. Tässähän punastuu ihan muusta kuin raikkaasta ulkoilmasta :)

Obeesia, kiitos... Realistisuudesta en tiedä. Veikkaan, että tämäkin tyyppi löytyisi suhteellisen helposti kaivamalla jostain kuppilasta.

HeidiR, kiitokset kunniasta! Olen mitä nöyrimmin otettu (kuulostikohan tuo nyt vähän pornolta). Eniveis, tiedät mitä tarkoitan :)

Polga, eipä tarvinnut kauan kaivaa, että tyyppi löytyi :D

tienpäällä kirjoitti...

Niin no tuota, eikö ne valtakunnan päättäjätkin sitä yksityisyrittäjyyttä ja sen tärkeyttä nyky-yhteiskunnnan työllistämiskonstina rummuta?
Jotenkin minä kyllä luulen, ettei tämän tarinan artistin taksat liene (enää) huippuluokkaa...

Polgara kirjoitti...

Voipi olla, että tänään jopa artisti maksaa *virn*!

Almamaria kirjoitti...

Toivon, että nainen on juuri niin ärjäkkä kuin pitää olla kaduilla pärjätäkseen. Siinä on kuitenkin joutunut luopumaan ihan hirveän paljosta, kun on tuohon lähtenyt. Jos on liian kiltti siellä, joutuu luopumaan vielä paljosta muustakin.
Huilu-juttu kyllä nauratti hillittömästi, pan-huilulla jammailua en oikeasti voisi katsoa edes turvallisen välimatkan päästä nauramatta!

hopsula kirjoitti...

Realismia parhaasta päästä. Rispektii sulle *tekee aaltoa*

Allyalias kirjoitti...

Tienpäällä, minäkin luulen, että tuo rahapuoli on kääntynyt vuosien saatossa vähän heikommalle tasolle. Mutta kyllähän sitä vähemmälläkin tulee toimeen. Joskus ihan ilmankin...

Polgara, :DDD

Almamaria, minä voisin kuvitella jamittelevani koko illan pan-huilulla, jos sellaisen kanssa sattuisin yksiin. Muistan jamitelleeni sähköuruilla, kitaralla, rummuilla ja tinapillillä, sekä yhtenä juhannuksena trumpetilla. Ja tietty ilman soittotaitoja.

Hopsula, kiitti aallon aloittamisesta. Ei kai haittaa, jos meikäläinenkin alkaa heilumaan täällä. Ei ees haittaa vaikka joku luuleepi muslimiksi.

Isopeikko kirjoitti...

Peikko on taas sanaton ja kyvytön sanomaan mitään peikkoista Allylle. Peikko ottaakin taskustaan mustankiiltävän sulan (Reetan pyrstöstä) ja antaa sen Allylle hattuun laitettavaksi.

tanssiva harmaa pantteri kirjoitti...

Itsetietoinen vanha artisti! Enhän mää kadulla... vaik jo kaheksakytluvulla. Taidokas teksti.

Allyalias kirjoitti...

Isopeikko, toivottavasti olet sanaton ja kyvytön vain tässä... Olisi kamalaa, jos menettäisit sanasi ja... no... kykysi. Mutta sulan otan kiitollisena vastaan ja laitan sen kiinni pipooni. Mikä arvokas aarre!

Ei kai Pantteri vain sattumoisin löytänyt pikkuisen itseään? :) Ei kadulla sentään, eikä revaa...

Olli kirjoitti...

Uhhhh.. toi kottarainen ei kuulu mun palveluntarjoajiin. Ei kun ihan oikeesti ei kuulu. Tunnen kyllä tapauksen.. kaksikin.. Ja mä vaan ihmettelen, että mistä se asiakaskunta tulee..

Loistava kirjoitus! :-)

Elegia kirjoitti...

Hitsi tämä oli loistava! Voin ihan kuvitella, kuinka naisen viskibasso soi.

Siis kyl mä vittu oisin voinu tehä vaikka mitä, mut tiäksä mitä, mä valitsin näin. Tää on mun oma valintaja vittu mua ei kukaa komentele.

pikku sue kirjoitti...

Ei vitsit! Yrittäjyys se on kannattavaa ihan vuoden ympäri... Sain taas hyvät naurut! :D

Allyalias kirjoitti...

Olli, kyllä palveluille löytyy kysyntää, kunhan hinta-laatu-suhde on kohdallaan....

Elegia, hienoa! Juuri viskibasso tässä pitää kuullakin, vaikkei sitä erikseen mainita.. No, kai se on ihan itsestäänselvyys :)

Pikkis, mietipä kuinka moni yritys pysyy pystyssä kahdeksankyt-luvusta lähtien. Moni kaatuu elon tiellä, mutta tämä mimmi senkun porskuttaa!

genoveeva kirjoitti...

Vaik johan tossa pitäs eläkkeelle päästä, niitä työkaluja kun ei voi uusia......Upea kirjoitus.

OldGhost kirjoitti...

kaikki superlatiivit on jo edellä käytetty Ally. Voin vaan lisätä, et on se vitun hyvä,kato... ettei tartte kesällä, eikä koskaan kadulla!niih!

Paju kirjoitti...

Luin tätä tarinaa itsekseni ääneen ja äkkiä vaistosin, etten ole yksin. Mies seisoi takanani ja kysyi, mitä ihmettä teen.

Lu.. eiku laulan. Ja nauroimme niin.

Nyt painumme nauraen pehkuihin, on mukavaa yhdessä. Kiitos ;)

Rita kirjoitti...

Minäkin annoin sinulle scmooze-merkin sunnuntaina, mutta en ole ehtinyt kertoa... :)

Rita kirjoitti...

Ups, siis oikeinkirjoitus schmooze... (On tosiaankin liikaa kiirettä)

Allyalias kirjoitti...

Genoveeva, vaikka onhan niihin työkaluihinkin nykyään leikkauksia... Ja niinhän sitä toisaalta sanotaan, että kun hampaat vähenee niin pidot paranee. En kyllä tiedä miten pitää paikkansa :)

Oldghost, se on tosiaan vitun hyvä. Tai kyllähän sitä kesällä... Mutta ei kadulla!

Paju, onpa kiva, että teillä on mukavaa yhdessä ja naurattaa. Vaikka siihen ei taida paljon tarinoita tarvita...

Rita, minähän tuon äkkiä suomensin, ettei tarvitse miettiä kirjoitusasua. Kiitos kaunis merkistä. Otan sen vastaan ilosta hihkuen!

Hansu kirjoitti...

Mainio kirjoitus. Suoraan kadulta!

Salka kirjoitti...

Raaka ammatti kadunmiehellä/-naisella. Iski taas vyön alle...

Little Sister Araneida kirjoitti...

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Allyalias kirjoitti...

Hansu, kato mä olen kato vittu katujen kasvatti (varmaan!).

Salka, kyllä se aina toimistohommat voittaa!!!

Systerströömin untuva-Araneida, älä noin kovasti hekota! Se tarttuu!!!