torstaina, syyskuuta 13, 2007

Kiltti setä syksyisessä puistossa

Mä en ole pedofiili
enkä koskaan luokse hiivi,
suppusuiden sulokaisten,
viettelijäkeijukaisten.

Minä pidän lapsosista,
tyttösistä nauravista.
Pienet sievät naisenalut,
viattomat leikkikalut.

Mitä mulla päässä liikkuu
kun nuo pikkutytöt kiikkuu,
mieleen kätken muistot upeet,
mulla illoin palaa kupeet!

Se ei vielä rikkeeks riitä,
jos on pari kuvaa siitä,
kun nuo hennot raajat heiluu,
kohti korkeutta keinuu!Runotorstain aihe on tällä kertaa vapaa, kunhan se tulee ulos riimillisenä. Jaa

40 kommenttia:

Natalia kirjoitti...

Auts. Tämmöinen sattuu. Nuoren äidin on hirveän vaikea löytää itsestään ymmärrystä tätä ihmisryhmää kohtaan, mutta ihailen kykyäsi kuvailla ihmistä, jota moni muu ei kestä ajatellakaan. Olemme tottuneet yhdistämään riimit lapsekkuuteen ja se antaa tälle runolle opettavaisen poljennon: jos tunnet seksuaalista vetoa lapsiin, toimi näin!

Uusimpien tutkimusten mukaan ihmisestä ei tule pedofiilia, ellei hän ole itse ollut pedofiilin uhri, mikä on vaikuttanut traumatisoivasti omaan seksuaalisuuteen.

Allyalias kirjoitti...

Natalia, sama täällä! Pienen tyttären ja murrosikäisen pojan äitinä on mahdoton ymmärtää (ja aivan yhtä mahdoton edes haluta ymmärtää). Ja siltikin ymmärtäminen on niitä harvoja juttuja joilla ihminen voi toteuttaa ihmisolemustaan.

Minua ihan tosissaan pelotti kirjoittaa aiheesta niin, ettei tuomitseminen ei ole jutun pääasia. Toivoin lähinnä herättäväni ajatuksia/tunteita/keskustelua. Tuli tunne, ettei tällaista saa kirjoittaa tai muuten hyväksyy pedofiilit.

No tietenkin siksi heti kirjoitin :)

Opetusruno pedofiileille :D

Elegia kirjoitti...

Vaikka minulla ei ole lapsia, niin en minultakaan löysy symppausta pedoja kohtaan. Minusta onnistuit hyvin lapsen kielellä tuomaan esiin sen raakuudeen.

Olen itse pentuna törmännyt ns. namusetään. Se seisoskeli eräällä kalliolla Helsingissä ja tarjosi rahaa, että olisin vetänyt sitä käteen. Juoksin karkuun. Oli järsyä nähdä, kun se toinen hiplaili itseään.

hopola kirjoitti...

Taitavasti olet tallentanut tämän sairaan asian. Jopa kauniisti. Niinhän se setä ajattellee, ettei siinä ole mitään väärää, kaunista vain, nuorta lihaa. Sitä viattomuutta, jota hän itse ei ehkä saanut kokea, kun joutui hyväksikäytetyksi tai jäi ilman rakkautta, että olisi voinut kehittyä ikäisensä tasolle seksuaalisesti. Ehkä.

Mutta, todella taitavasti tuotu esiin asia.

Jussi kirjoitti...

Kirjoitit hyvin vaikeasta aiheesta. Pedofilia on järkyttävimpiä ihmisten kieroutumista. Siinä käytetään hyväksi puolustuskyvyttömiä ja pahimmat vielä väittävät lasten sitä haluavan. Yäks. Mutta toki on hyvä yrittää nähdä ihminen perversionsa takana, varmaan sellainenkin useimmista löytyy.

Allyalias kirjoitti...

Elegia, olenpa itsekin törmännyt muutamaan namusetään nuoruudessani. Pahin taisi olla erään kerran leikkikentällä (olimme pikkusiskon kanssa silloin jo tosin lähes murkkuja). Olimme keinumassa, kun pikkusisko osoitti äijää ja sanoi: "Hyi, kato! Tuo ukko kusee!"
Minä katsoin tyyppiä ja totesin ällöttyneenä, ettei se kussut.
Mies oli selin meihin päin ja tölläsi olkansa yli. Käsi kävi tietenkin niin vimmatusti.

Hopola, minustakin tuntuu, että pedofiilit näkevät asiansa kovin eri tavalla kuin ympäristö. Ja vaikka yrittäisi ymmärtää erilaisen ihmisen ajatusmaailmaa, ei se tarkoita, että hyväksyy kaikki mahdolliset teot.

Minusta ketään ihmistä - ei lasta eikä aikuista - saa käyttää millään tavalla hyväksi!

Jussi, olen mielenkiinnolla seurannut uutta sarjaa nimeltä Dexter, jonka päähenkilö on "hyvis" , mutta kuitenkin sarjamurhaaja. Mitenhän maailma suhtautuisi sellaiseen Dexteriin, joka olisi pedis???

Aika paha kieroutuma meinaan on tuo sarjamurhailukin...

Tuima kirjoitti...

Kamalasta aiheesta soiva runo. Vaatii taitoa. Kauniilla sanoilla kerrotaan hirveitä asioita.

pastillinjauhaja kirjoitti...

Hmm. Aika rankka runo, kepeästi esitettynä. Outoa on tosiaan tuo pedofilia, ei käsitä. Ja nyt oon viimeaikoina nähnyt ympärillä semmosia parin muodostuksia ettei käsitä. Jos mies on syntyny 50-luvun alussa ja hänen TYTTÖkaveri 80-luvulla , niin en näe sitä aivan terveen ja kukoistavan parisuhteen lähtökohtana. Yhen illan juttuna vähän paremmin käsittää, mutta pitempi suhde... En ymmärrä. Mutta aikuset tekee mitä tekee keskenään. Ei se silti aivooni sovi jos ikäero on yli puolet toisen osapuolen iästä.

Almamaria kirjoitti...

Komppaan tähän vain sen, minkä jo kirjoitit kommentissasi: "Ja siltikin ymmärtäminen on niitä harvoja juttuja joilla ihminen voi toteuttaa ihmisolemustaan." Niin juuri se on, hyväksyä ei tarvitse eikä saa, mutta sairauttahan tuo on ja apua olisi saatava.

SusuPetal kirjoitti...

Hyvä runo hyvässä muodossa.

Serenitas kirjoitti...

Hyvä kontrasti; kepeitä sanoja raskaasta aiheesta.

Allyalias kirjoitti...

Tuima, sanoilla on merkitystä. Niillä voi muokata tapahtumia, muuttaa niiden sisältöä, salatakin.

Pastilli, ikäero voi olla suuri ihan laillisissa suhteissa. Mutta mielestäni raja on vedettävä lapsen ja aikuisen välille. Se on kuitenkin eri juttu, kuin vaikka viiskymppisen ja kakskymmpisen suhteessa.

Almamaria, jotkut pitävät ymmärtämistä vaarallisempana juttuna, kuin vaikka minä (tai sinä mitä ilmeisemmin). Toisaalta ymmärrän senkin. Ymmärtäminenhän vaatii jonkinlaista hetkellistä samaistumispyrkimystä kuitenkin.

Susu, kiitoksia. Riimit eivät ole meikäläisen juttu!

Serenitas, kiitos. Sitä tässä vähän haettiin :)

Hallatar kirjoitti...

Ohos! =)

Oh-show-tah hoi-ne-ne kirjoitti...

Toimii-toimii!
Toimii varmankin myös asiansa takia. Tuossa on otetta
käsitellä asiaa eri näkökulmasta.

Hyvä aihe tuosta olisi kirjoittaa muutenkin. Ei pelkästään
pedofiiliasta, myös muistakin "poikkeavuuksista".
Vaikkapa niiden PAHUUS/INHOTUS-järjestyksestä.

Millekkähän sijalle heterous niissä sijoittuisi?
Olisikkohan homous korkeammalla arvoasteikossa
kuin lesbous?
Entä nekrofiilia? Varmaan alhaisimmalla, koska ruumiit
haiseekin jo pahalle.


Riimit löytyy ja siitähän tässä alunpitäin kyse oli.

Hansu kirjoitti...

Mitä oikeasti tapahtuu kun vanha setä ihailee pikkuisia lapsukaisia, jokin kromosomi on mennyt mutkalle.

Ywia kirjoitti...

Hieman huolestuttava. Mutta hyvin vedit riimit.

Allyalias kirjoitti...

Hallatar, aika hupsista vaan...

Oh-show-tah hoi-ne-ne, tässä olisi kyllä kirjoittamisen aihetta (ja keskustelun) ihan muutenkin. Tuo lista voisi muodostua mielenkiintoiseksi. Minusta esim. nekrofilia ei ole niin paha kuin vaikka eläimiin sekaantuminen, sillä ruumista ei varmaan enää haittaa... Tosin omaisia voi haitata sitäkin enemmän.

Hansu, niin se varmaan on. Tai sitten se on suoristunut :)

Ywia, hyvä että riimit sentään. Jokohan joku inkvisitio tulee kohta kotiovelle kolkuttelemaan...

helanes kirjoitti...

Vapaa on myös kommenttini. Se kuuluu: http://helanes.blogit.kauppalehti.fi/2007/07/24/pedofiilit-kaantaneet-anevirran

Little Sister Araneida kirjoitti...

Ompas Allykäs ja tehokas runo! Oletko lukenut Lolitan? Tämähän on kuin Humbert Humbert.

Ymmärtäminen ja hyväksyminen ovat ihan eri asioita. Ikävä kyllä, pedofilia taitaa olla aika vaikeasti parannettava sairaus.

Laura kirjoitti...

Hyvin kirjoitettu (taas) vaikka aihe oli ensi lukemalta aivan järkyttävä.

Sitten toisella lukemalla jäin miettimään, mitä olen joskus aikaisemminkin miettinyt, että nykyinen länsimainen kauneusihanne on suunnilleen 12-15-vuotias tyttö. Tämä on provosoiva väite, tiedän. Mutta kun katsoo lehtiä, siltä näyttää. Minusta monet lehtien "kaunottarista" ovat vasta lapsia, tikkujalkoineen ja pyöreine kasvoineen.

HeidiR kirjoitti...

Hyvin kirjoitettu kaunis runo rumasta ja vaikeasta aiheesta.

10 pistettä sinulle jälleen.

Ristiriitaisia tunteita.

Allyalias kirjoitti...

Helanes, eipä ole monesti vastattu runooni noin hienolla kommentilla. Mitä mestari edellä, sitä amatööri perässä :) Kuljen jalanjäljissänne, hyvä Helanes!

Little sister Araneida, Lolita on tietenkin luettu. Humbert Humbert on kieltämättä aika mielenkiintoinen henkilöhahmo. Ja kirja oli sinänsä aika jännä lukea. Herätti ristiriitaisia tunteita.

Laura, tuota olen minäkin miettinyt! En tiedä onko kulttuurimme "pedofiilistynyt", vai olemmeko vain oppineet naamioimaan aina maailmassa ollutta tabua (vaikka se nyt ei varmaan ole aina ollut tabu). Kumpi on sairaampaa? Äijä, joka tykkää pikkutytöistä vai aikuinen akka, joka yrittää näyttää ikuisesti teinitytöltä jopa leikkauksia hyväksikäyttäen. Sairas maailma!

HeidiR, kiitos pisteistä! Äitinä näitä asioita on vaikea ajatella ja ymmärtää. Valitettavasti kaikkea pahaa ei voi poistaa maailmasta.

genoveeva kirjoitti...

Kärsiikös eläimet enemmän kuin ruumiit tai ruumiiden omaiset? Tokko toi lehmä mitään välittää.....
Meitä yritti namusetä houkutella pikkuipanoina, syötiin karkit ja naurettiin päälle, setä jäi karkitta ja ilman muutakin. Mutta itsensäpaljastajat ovat kumminkin aika vaarattomia.
Kaikkia ilmiöitä minusta on hyvä ymmärtää, hyväksyä ei silti tartte.

HeidiR kirjoitti...

Onkos tämäkään kovin tervettä?

Seuraavassa linkissä esitellään Reborn-nukkeja, jotka näyttävät aidoilta (joistakin jopa kuolleilta vauvoilta). Niitä tehdään ja keräillään. Ne voivat maksaa tuhansia euroja. Jotkut aikuiset naiset jopa hoitavat niitä. Ne eivät siis ole leluja..

http://www.rebornnuket.com/nukke.html

Isopeikko kirjoitti...

Peikolta papukaija lainaksi, merkit on ihan lopussa.

Almamaria kirjoitti...

Minusta nuo reborn-nuket ovat pelottavia ja jotenkin kammottavia. Kovin kaukaiselta tuntuu ajatus siitä, että ostaisin hoivattavakseni tuollaisen nuken - kun ne sivujen mukaan ovat tosiaan aikuisille. Huh.

Lurker kirjoitti...

Laki kohta määrää että munat pois
tällaisilta ketkuilta ottaa vois',
setä käy lääkärissä ja piikin saa,
ja heips',
halut ja himot raukeaa.

OldGhost kirjoitti...

Heitit taas napakympin, Ally! Aiheesta (ammatillisestikin) ollut paljon pohdintaa ja tieto, että pedofilia kulkee sukupolvelta toiselle "sukusalaisuutena"! Miten noin kauhistuttavan jatkumon katkaisee; viedäänkö ladontaa ja lopetetaan, koko sakki???

Laura kirjoitti...

Kävin katsomassa näitä reborn-nukkeja ja minusta niissä ei kylläkään ollut mitään karmivaa, vaikka ne olivatkin hämmästyttävästi oikean vauvan näköisiä. En itse laittaisi lasteni näköisiä vauvanukkeja istumaan hyllylle, mutta makuja on niin erilaisia.

hopola kirjoitti...

Aihetta olen joutunut pohtimaan ja vetämään rajoja ihan omien tyttöjeni kanssa. Japanilaisessa kulttuurissa ja tännekin levinneessä manga/anime-tyylissä esiintyy lolita-pukeutumista saparoineen ja mekossa keimailuineen. Minusta se on irvokasta ja olen joutunut siitä lapsilleni puhumaan. Varsinkin, kun Japanissa tähän liittyy myös pedofiilisiä piirteitä ja pornoa. Tällaista on varmaan aina ollut, mutta piilossa ja nykyisen median välityksellä enemmän silmillämme. Hyvä niin, jos se auttaa lasten hyväksikäyttöä tulemaan näkyväksi, muttei kuitenkaan niin, että se muuttuisi hyväksytyksi. Kaipa joku moraali kuitenkin pysyy samana, vaikka maailma muuttuukin.

Takaisin Kallioon kirjoitti...

...ja tähän väliin voisi provosoivasti todeta, että mikä ero on loppujen lopuksi seksuaalisella suuntautumisella ja sairaudella? Pedofiliahan on seksuaalista kiinnostusta seksuaalisesti kehittymättömiin ihmisiin.

Homoseksuaalisuuskin oli virallisesti sairaus vielä 1980-luvun alussa, mutta nykyään ihmiset suhtautuvat paljon avoimemmin asiaan. Pedofiliahan on tuomittavaa lähinnä siksi, että sitä ei pysty kunnolla harjoittamaan törkeästi vielä kehittymättömän lapsen ihmisyyttä loukkaamatta. Pedofiili, joka ei koskaan tee pahaa kenellekään on ihan yhtä hyvä ihminen kuin kuka tahansa muukin. Ei pelkkä seksuaalinen suuntautuminen tee ihmisestä lähtökohtaisesti huonompaa.

Yleensä japanilaiset koulutytöt ovat tosiaan nuoria, mutta jo seksuaalisesti kehittyneitä (rinnat kehittyneet) elikkä pedofiliasta ei ole tällöin enää kyse. Efebofilia on sitten taas kiinnostusta nuoriin, mutta seksuaalisesti kehittyneisiin henkilöihin. Ihan vaan ettei menisi termit sekaisin. :)

Allyalias kirjoitti...

Genoveeva, onpa kiva kuulla, kuinka nokkelia lapsia olette olleet. Nuo paljastelijat vaikuttavat tosiaan aika vaarattomalta porukalta. Saunakulttuurissamme pippelin näkeminen ei ole järin shokeeraava kokemus :)

HeidiR, olipa vaan taitavasti osattu tehdä aidon näköisiä nukkeja! Pakko tunnustaa, etten minä ottaisi sentään tuollaista suin surmin omakseni. En ottaisi kyllä aivan aikuisen näköistäkään nukkea.... Tästä tuli mieleeni... Oletteko naiset koskaan ihmetelleet kiinnostusta mahdollisimman aidon näköisiin tekopimppeihin? Minusta nekin ovat aika karmivia - kuin joku olisi irrottanut kappaleen naisesta ja siihen olisi sitten tarkoitus yhtyä... Sama juttu aidon näköisten dildojenkin kanssa. En totta tosiaan haluaisi sellaista!

Isopeikko, KIITOS!!!! Pidän siitä aivan hirmu hyvää huolta!

Almamaria, joku noissa nukeissa tosiaan on sellaista, että ne tuntuvat luotaantyöntäviltä. Ehkä niistä kuitenkin tulee kuollut vauva mieleen.

Lurker, katoavatkohan ne halut sitten, vai lakkaako vain kikkeli toimimasta? Fiilata ja höylätähän voi niin monella tavalla...

Oldghost, pelottava ajatus tuo "sukusalaisuuden" mahdollisuus. Jotain olisi tehtävä, mutta mitä? Ajatus ladontakaisesta toiminnasta olisi sekin kyllä ihan yhtä karmea.

Laura, hämmästyttävän aitoja tosiaan olivat. Mutta minä en voinut estää pientä kammotusta, kuten tuossa edellä mainitsin. Ehkä parempi pysytellä vain erossa reborneista...

Hopola, minun tyttöni on vielä niin pieni, ettei ole tullut ongelmia (pojillahan tuo on vähän toinen juttu). Olen kyllä sitä mieltä, että lapsen pitäisi saada juoksennella vaikka alasti jos siltä tuntuu. En minä ainakaan kiihottuisi jos näkisin nuoren pojan "viettelevissä" vaatteissa.

Takaisin kallioon, olen kanssasi samaa mieltä siitä, että pelkkä suuntautuminen ei ole mitenkään tuomittavaa.

Sairaus ja terveys (moraalikin) on meidän yhteisöllinen sopimuksemme. Meillä on säännöt siitä mikä on oikein tai totta ja hän, joka ei sovi malliin, on sairas.

Olemme havainneet turvallisemmaksi, että yritämme yhteisin sopimuksin estää lajitovereidemme vahingoittamisen. Näin ei tarvitsisi välttämättä olla. Olisimme voineet tulla siihenkin tulokseen, että jokainen ajakoon omaa etuaan muista välittämättä. Esim. pedofilia olisi silloin tähän malliin sopiva vietti, eikä sitä varmaan tällöin pidettäisi mitenkään kummallisena.

Vastaavasti olemme sopineet muitakin asioita. Olemme sopineet, että se ihminen joka näkee eri hallusinaatioita kuin muut, on sairas (psykoottinen, skitsofreenikko), vaikka meillä kaikilla on vain teorioita todellisuuden olemuksesta (ja muokkaamme kaikki "todellisuutta" omista lähtökohdistamme käsin).

Kiitokset termien tarkennuksista ja mielenkiintoisesta kommentista yleensäkin! Huh, tulipa pitkä vastaus...

Rita kirjoitti...

Pahat asiat on puhuttava julki, informoitava, varoitettava, selitettävä. Selän kääntäminen, silmien ummistaminen ja häpeän salaaminen vievät väärälle tielle.

Muutsi taas sinulle :)

Hilkka kirjoitti...

Vakava ja tärkeä asia jota ei pitäisi vaieta olemattomiin. Hyvä runo.

Salka kirjoitti...

Suloisilla sanoilla surullisesta asiasta...

Allyalias kirjoitti...

Rita, asiat eivät tosiaan katoa vain sillä, että silmän puristetaan kiinni. Onneksi meillä on sitä varten Arkiterapeutti Kops, joka kopaisee meitä niin kauan, että uskallamme avata silmämme :)

Hilkka, kyllä tämä asia tosiaan vakavaksi vetää. Lapsia on suojeltava. Toisaalta pedofiilikin (kuten näissäkin kommenteissa on mainittu) saattaa olla joskus ollut hyväksikäytetty lapsi ja tavallaan siis hänkin on tarinan uhri.

Salka, pakko tehdä näin. Rumilla sanoilla surullisesta asiasta voisi olla vähän liikaa näin syksyllä.

Polgara kirjoitti...

HIPPA! KTS. BLOGIANI =D

Allyalias kirjoitti...

Polga, otinpahan vastaan!

Riuku kirjoitti...

Hyvin kirjoitettu runo! Komppaan taas muita, eli tähän riimit käyvät erinomaisesti. Inha aihe, mutta ei pitäisi olla sellaisia aiheita, joista ei voi kirjoittaa. (tabuiksikin kutsuvat...)

Allyalias kirjoitti...

Riuku, vaikeneminen ei tosiaan vie asiaa pois maailmasta, eikä se tee siitä yhtään vaarattomampaa. Asioihin saa valtaa vain pukemalla ne sanoiksi.