keskiviikkona, maaliskuuta 18, 2009

Suomuttomin silmin näkee paremmin

Oikeestaan se oli yks mun hyvä kaveri, joka sano kerran, että mun pitäs ottaa silmät pois omasta perseestä ja alkaa katseleen maailmaa tolleen vähän laajemminkin. Mä olin kai just valittanu, ku mutsi ostaa kaupasta aina jotain ihme valmismakaroonilaatikkoo eikä sellasii parempii mössöjä. Sit ku mä syön sitä makaroonii niin mä saan ihan sikana hiilihydraattii, eikä mulla mahdu housut kii ja oon muutenki ihan sika.

Okei, mä oisin voinu suuttuu tuosta kommentista, mut kaverilla on ollu vähä vaikeeta; isä hakkaa sitä ja äiti on linnassa. Siksi sen kai täytyy joskus purkaa pahaa mieltänsä syyttömiin. En mä sit viittiny suuttua, katoin vaan sitä pahasti ja sanoin, et senkin pitäs kattoo vähä tarkemmin mitä paskaa pistää suuhunsa. Tiiän, et se ei tykkää tollasista kommenteista, kun se on ollut joskus aika läski.

Mut joka tapauksessa mä päätin kattoo vähän tarkemmin ympärilleni. Ja se kyllä ihan oikeesti kannattaa. Monetkin luulee, että oikeestaan vaan oma ite on tärkeetä, mut tää on iso maailma ja täällä on ihan helvetisti ihmisii. Ja niistä monilla on niin paljon huonommin kuin sulla.

Esimerkiksi meidän naapurissa se perhe, joka joutuu asumaan just siinä pyörätien vieressä. Mä rupesin kelaamaan, et vähänkö ois hirveetä olla niiden tilanteessa. Porukka vaan mulkkaa sisään ikkunoista ohimennessään! Ajatella vaikka, jos sattuu just olemassa vaatteiden vaihdossa. Ja etenkin niitten perheelle se on paha, kun ne on niin rumia. Jos ne ois paremman näkösii niin ne vois ottaa sen mulkkaamisen kohteliaisuutena.

Sit on kaikki vanhukset. Niillä on varmaan ihan hirveetä, kun niiden kaikki karvat menee harmaiksi. Siis KAIKKI karvat! Kuin sitä kehtais mennä ees kenenkään kans sänkyyn? Sit ne ei voi ees laittaa mitään siistejä kampauksia, kun niillä ei oo niin paljon hiuksia kuin vaikka mulla. Yhellä meidän koululaisella oli tosi ohuet hiukset ja se sano, ettei niihin saa paljon mitään siistejä kampauksia. Onneksi ne saa olla vanhainkodissa, eikä niiden tarvi mennä kaupungille, jos ne ei halua.

Sit vaikka jos olis sota, niin se olis ihan kamalaa. Mäkään en varmaan sais asua täällä kaupungissa vaan pitäis lähtee jonnekin korpeen pakoon. Eikä ne varmaan viitsis ees näyttää telkkarista mitään sodan aikana. Ois ihan järkyttävää olla jossain korvessa ilman mitään tekemistä. Mä varmaan vaan tekstaisin Jossun ja Sussun kanssa tai sit mä tekisin itsarin. Ja sit jos ois kaupungissa ja tulis pommitus, niin arvatkaa vaan kellä ei oo kellaria lähimainkaan! Meidän pitäis mennä varmaan johonkin pulsupommisuojaan. Sit mä AINAKIN tekisin itsarin. Se ois ainaki helppoo kun vois mennä vaan kadulle ja odottaa että joku pommittais.

Mut siitä mä olen kiitollinen noille sotaveteraaneille ja muille, että ne on puolustanut meidän maata kaikkia vihollisia vastaan. Mä nimittäin mietin pikkusen tätä maailmaa, missä mä elän ja huomasin kuin paljon huonommin muualla on. Jos vertaa vaikka Afrikkaan tai jonnekin Englantiinki. Siis niillä on niin paljon vaikeempi päästä Big Brotheriin kuin täällä Suomessa. Siellä on varmaan miljoonia hakijoita Suomea enemmän ja silti niitä pääsee sisään just saman verran kuin Suomessa. Sitä paitsi täällä Big Brother on tullut ehkä niin vähän aikaa, et se voi olla vielä käynnissä sit ku mäkin voin hakee sinne. Mut ois se toisaalta aika mahdotonta, et systeemi ois kaikkialla yhtä reilu. Muuten jossain Afrikassakin niitä talon asukkaita ois aluksi tyyliin 150 tai sit täällä Suomessa vaan joku yks ääliö. Siis ei kukaan jaksais katsoo sellasta. Mut niin se on et maailma ei vaan oo reilu paikka. Niin sen kuuluu mennä.

Mä ainakin syön vaiks seitsemän vuotta pelkkää makaroonilaatikkoo, ennenku asuisin jossain, missei ois mitään mahkuja päästä Big Brotheriin. Eli oli se kaveri ehkä oikeessa, mut ois se voinu esittää sen asiansa pikkuisen kiltimmin, eiks vaan?


Pakinaperjantai ja suomusilmä Jaa

17 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Iiih, ihana juttu! Mä haluun kans kattoo maailma tolleen vähän laajemmin niinku et sit vois niinku tajut miten ei kannata tehä itsaria niinku vaikka hiukset tulis harmaiks ku sitähän voi olla siellä vanhainkodissa piilos niinku.


Ollos ylistetty, Ally! Suomut putosivat silmiltäni :)

Arjaanneli kirjoitti...

Kuulosti ihan aidolta pissikseltä... niiku:)

Pellon pientareella kirjoitti...

Hah haa, kiitos päivän pelastuksesta! Nauratti ihan hemmetisti:). Samalla tuossa on se surullinen puoli - joillekin maailma on enemmän tai vähemmän tämännäköinen, aikuisten oikeesti.

Olet kyllä todella taitava kirjoittaja.

Sirokko kirjoitti...

Se on rankkaa kun jo noin nuorena putoo suomut silmiltä.Yritän täältä vanhanikodin nurkasta nyt nähdä laajemmin ja ymmärtäväisemmin, siis on se rankkaa ja aika surkuhupaisaa, onneks omat suomut on jo kasvanut takaisin.
Mutta Ally se osaa taitavasti tunkeutua kenen tahansa älliin.

Amalia kirjoitti...

Mitäs siit jos karvat harmaantuu, mut kun mun äiti 88v soitti mulle, et hänel ei oo pilhus karvoi enää! Eikä tiedä milloin on viimei pudonnu!! Aattele sitä! Olen harkinnut, että täytyiskö nyt ottaa itteltä taltee ja laittaa kirjekuoreen, niinkun ensimmäiset kiharat. Ois lapsenlapsil muisto mummusta ;)

Isopeikko kirjoitti...

Peikoltakin kehuja kopallinen. Ne saa järjestää vaikka kukkaruukuksi.

Lastu kirjoitti...

Suomuttomat silmät näkevät totuuden. Inhokki-makaronilaatikkokin muuttuu tuuminkikierroksen jälkeen syötävänmakuiseksi, kun vertaa kaikkiin kauhukuviin miten voisi olla jos pahoin voisi. Ja kävisi.

Allyalias kirjoitti...

Susu, mullaki on jo ihan hirveenä harmait, mut onnex mä voin vielä nyppii ne ja silti mä saan ihan siistin kampauksen!

Arjaanneli, mitäs muuta aito pissis voisi kirjoittaa?

Pellon pientareella, surullista, mutta lohduttavaakin. Ne jotka murehtivat makaronilaatikkoa, eivät yleisesti ottaen ehdi/viitsi tehdä kovin suuria pahuuksia.

Sirokko, nuoruus on siitä karua aikaa, että silloin tämä maailman kovuus tulee kunnolla tietoisuuteen. Ja silloin ymmärtää kuinka pitkään jotkut joutuvat kärsimään vaikka Idolsiin jonottaessa.

Amalia, tuostahan olisi moni kateellinen. Säästyypähän kalliilta ja kivuliaalta alaloosterin vahaukselta...

Isopeikko, kiitos vinkistä, mutta taidan järjestää ne kuitenkin eteiseen matoksi. Sellainen nimittäin puuttuu vielä.

Lastu, vaikka jos ihan realistisesti ajatellaan, jotkut meistä saavat asua näkösuojassa, Suomessa ja vieläpä syödä hyvää ruokaa. Niin, että aina voi mennä paremminkin!

tienpäällä kirjoitti...

Niin, kävimmekin tässä äskettäin siskojeni kanssa vasta mielenkiintoisen keskustelun siitä, missä ihmeen välissä vähän jokaisen huusholliin on alkanut ilmestyä jotain niinku ihme vanhoja äijiä. Siis just sellasia, joiden karvat on ihan harmaat, jos niillä ylipäätään jossain enää on niitä karvoja. Muualla kuin nenässä ja korvissa ja varpaissa.

Toisaalta kun kerran pitää ajatella positiivisesti kuulemma, niin tarttee kai vaan ruveta itse vanhetessaan katselemaan vielä vanhempia? Eli niin vanhoja, että niille on itse vielä nuori - ja jos on kunnon kaihisuomut silmissä, kauniskin.
Tosin voihan se jossain 80 jälkeen vähän vaikeaksi käydä, enää tarpeeksi vanhoja löytää. Siinä iässä ainakin miljönäärit tykkää jo enempi vaan jostain parikymppisistä barbieblondeista.

No, minulle opetettiin jo nuorena, että mies on pitkä, ja kun on pimeätä se on komeakin.
Eikä se pituuskaan niin tarkkaa ole. Kunhan on tarpeeksi pimeää vaan.

aimarii kirjoitti...

Kyllä lähti juttu rullamaan makeasti. Olet lyömätön tekstinikkari.
Tiputin kaa suomuja silmiltä ja kattelin vähän laajemmin.
Jos olisin nyt kirjoituksen minän haalareissa, niin paras olis kait se itsari tehä.
Mut parempi repiä ne suomut takaisin ja olla onnellinen.

Kutuharju kirjoitti...

No hitsit miten sujuvasti näkökulma vaihtuu ja kielikin kuin oma suussa, eikä pakinaan lainattua. Hienoa!

Pissiksen ainoo pelastus on tosiaan kasvattaa ne suomut kiireesti takaisin.

Pikku Sue kirjoitti...

Voi vitsit miten alkoi tehdä mieli makaronilaatikkoa. Nam! Mä en ainakaan haluis asua missään maassa missä ei sais makaronilaatikkoo, kert se vasta ois niinku ihan syvältä... :D

Sulfidi kirjoitti...

Aina yhtä laatuisaa!!! Hienoa, ei voi muuta sanoa.. :D

Alastalo kirjoitti...

Tästä tarinasta tykkäsin niinku ihan sikana. Suomut putos ihan silmiltä. Mistähän ne sais takasin?

Hallatar kirjoitti...

Jo ensimmäinen lauseesi on painavaa asiaa.

Se on uusi kansanlausahdusviisaus
-ihan kohta. =)

Olli kirjoitti...

Vittu nii.. ja miten mulle tätä lukiessa sellainen olo, että olen jo kamalan aikuinen.. pöh.

Celia kirjoitti...

Joo, kamalaa, kun jotku kaverit luulee, ett niiden niinku velvollisuus on kertoa totuuksii meist muist. Ja nii raakal tavalki vielä.

Siis kun iha oikeesti mikää ei ole niin tärkeetä kuin Bik prother ja sinne pääsemine. Mää ainaki olen päättäny, ett minusta tulee julkkis, kun mä kasvan isoksi. Sit mä olen julkkis, eikä minun tarvitse tehdä mitään oikeeta työtä, kun kaikki maksaa siitä, ett ne saa nähdä mut telkas ja lehdis. Vaatteet päällä ja ilman vaatteit. Jei, eiks olekki iha ihquu!
Terkkui Pissis-celialt toiselle pissiksell.

Loistava kirjoitus! Juuri tuollaisia ajatuksia voisi liikkua tyttöjen päässä, täydellisten kampausten alla.