lauantaina, huhtikuuta 10, 2010

Täällä on kirjoitusvirhe. Se on TUIRA!

Tämän pääsiäisen aika muistettakoon iäti löhkönhajuisen ja vetelän mämmin, tahmeiden ja auton hansikaslokerossa lillahtaneiden suklaamunien ja ahneiden pikku torahampaiden (jotka haluavat vaihtaa yhden risun nokassa roikkuvan höyhenen vitoseen) lisäksi tuosta huudahduksesta, joka on aaltona kaikunut läpi oululaiskotien lähes aina kun sanomalehden kulma on aamiaispöydässä rapissut.

(**Välihuomautuksena toivomus, että ne jotka eivät kuolleet nälkään lukiessaan ylipitkää avausvirkettäni, antaisivat minulle tällaisen tuhmuuden jalosti anteeksi. **)

Niin... asiaan siis. Ehkä maailmanhistorian suurimpia säälejä on se, että Oulun kuuluisa kaupunginosa Tuira, joka ainakin minun mielestäni on onnistunut jossain määrin karistamaan hivenen epämääräistä mainettaan, on tällä tavoin vääryydellä tullut sekoitetuksi poliittisiin juonipaljastuksiin vastoin omaa pahaa aiettaan.
Kun otsikko on toitottanut: "Tiura vastaa iltapäivällä syytöksiin" on oululaiskodeissa kajahtanut "Heeeeei! Täällä on kirjoitusvirhe. Se on TUIRA!!!" Toki tästä herää perusteltu olettamus, että oululaisten mielestä Tuiralla olisi jokin syy vastata jonkinlaisiin syytöksiin ja että se on mahdollisesti ollut joskus osallisena salakähmään.

Tuira on ottanut kaupunkilaisten riveistä kajahtaneet huudot hyvin vakavasti. Lakimiestensä kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta se on valmis lausumaan seuraavaa:
Tuira on syntynyt kaupunkilaiskaupunginosaksi, eikä sillä ole aikomustakaan alkaa raivata kerrostaloja viljelysmaiden tieltä. Se myöntää, että joskus seitkytluvulla alueen liepeillä on vielä kasvatettu lehmäkarjaa, mutta muistuttaa, että noihin aikoihin lähes kaikki intoutuivat poliittisiin kannanottoihin, joita eivät ole sittemmin halunneet muistella.
Tuira ilmaisee myös tässä vaiheessa syvän pettymyksensä siihen, kuinka se on välillisesti leimattu mediassa epäluotettavien todistajien ja huhupuheiden voimin. Vaikka huhut osoittautuisivat perättömiksi, on Tuiran maine vakaana kaupunginosana kokenut raskaan kolauksen.

Tuira haluaa tehdä tässä yhteydessä tiettäväksi, että sillä on valvontakameramateriaalia seuraavien väitteidensä tueksi ja että se on valmis julkistamaan tämän materiaalin tarpeen vaatiessa.

Tuira ja keskustan johto eivät ole koskaan, eivätkä missään tilanteessa tavanneet virallisesti ja/tai käyneet minkäänlaiseen loikkimiseen/pomppimiseen/hyppimiseen liittyvää keskustelua.

*Tuira tyrmää täysin väitteen, että pääministeri Matti Vanhanen olisi käynyt neuvotteluja Tuiran edustajan ballerina-Ekin kanssa tuiralaisessa ravitsemusliikkeessä. Valvontakameroiden nauhat todistavat, että jos Vanhanen oli paikalla kyseisenä lauantai-aamuna, oli hänen seuranaan eräs jo osittain unohdettu naisihminen, joka on sittemmin tullut tunnetuksi muistelmateoksen kannen kirjoittamisesta. Sekä ballerina-Ekillä, että ko. naisella oli sinä aamuna yllään turkoosi angoratoppi ja punaiset lateksihousut, joten silminnäkijöiden harhahavainto on ymmärrettävä.

*Jos kuitenkin osoitetaan, että pääministeri Matti Vanhanen oli tuona aamuna Tuirassa ja että hänen seuranaan oli sittenkin ballerina-Eki, Tuira toteaa, ettei viralliseksi keskusteluksi voida lukea yhteislauluna laulettuja "Mä maalaispoika oon", "Kumipallona luokses pompin taas" tai "kuinka saisin rikki kookkomuspähkinän".

*Tuira toteaa edelleen, että ballerina-Eki on riippumaton Tuiran asukas, joka muodostaa itse omat poliittiset mielipiteensä ja lausuu ne omana kantanaan. Tuira toteaa, etteivät sen asukkaiden mielipiteet välttämättä edusta sen omaa poliittista näkemystä.

Tuira on päättänyt Oulun mainetta suojellakseen astua alas kaupunginosien joukosta tällä päivämäärällä. Se julistaa olevansa itsenäinen, demokratiaan pettynyt valtio, jossa aletaan elää jatkossa darwinististen vahvimman lakien mukaan. Se toivottaa kaikki oululaiset tervetulleiksi varastamaan kaiken mitä koru- ja laukkuliikkeistä vielä irtoaa.
Edelleen Tuira ilmoittaa, että on valmis perumaan alasastumispäätöksensä, jos Marja Tiura vaihtaa nimensä Marja Kaakuriksi tai Marja Puolivälinknagaaksi. Jos näin tapahtuu, nousee Tuira ylös anarkiasta, astuu ylös kaupunginosien joukkoon ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Niinistön, Kataisen ja viiden muun pienen kääpiön nimeen tikstaks kirjankannet kiinni, lukkoon ja avvaimet hukkoon aamen!
Tuira vetoaa YK:hon ja Julkisen sanan neuvostoon, jotta kukaan ei mediakritisoisi sen anarkiaan syöksymistä oikea-aikaiseksi. Jaa

8 kommenttia:

HeidiR kirjoitti...

Tää on niin hyvä! :D

Tietenkin Tuira! Mutta sinä sanoit sen ekana ääneen.

isopeikko kirjoitti...

Allyn leuat ja kynä on taas kuin rasvattu ja tuottavat tekstiä ja mielipiteitä niin että sitä on ilo kuunnella lukiessaan noita sanoja. Miten hellävaroen Ally nostaakaan esiin hienoviritteisiä nyansseja, joista peikolla ei ollut aavistustakaan. Mutta sen miälestä on aina vaan niin hianoa lukea Allya. Pöö vaan. :)

Una kirjoitti...

Ihana hupsu ♥ Ally ♥ . =D

Allyalias kirjoitti...

HeidiR, minä olen aina tykännyt Tuirasta ja käynyt siellä mielelläni pienillä kävelyretkillä. Puolustan Tuiran mainetta henkeen ja vereen.

Peikko, onneksi Tuirassa ei ole enää sitä Merijalin tehdasta. Se kun sekaantuu näihin politiikan asioihin niin ruumiita tuntuu tulevan :)... Tai jos se ei ollut Merijal niin joku saman kuuloinen vähän niin kuin...

Allyalias kirjoitti...

Una, älä solvaa! En ole lainkaan hupsu, vaan erittäin vakavasti otettava.

Amalia kirjoitti...

Mutta entäs jos tässä onkin kysymyksessä jonkun asteinen muistin menetys? Sitäkin on ollut liikkeelä mm. Matti Vanhasen taholla. Miten on Tuiran laita voiko sen sanaan luottaa?

Kirsi Marttila kirjoitti...

Hauska juttu!

Joskus on muuten ollut (tai on vieläkin?) semmoinen liike tuolla keskustassa kuin Tiura-uistin tai joku semmoinen. Oletko pannut merkille?

Allyalias kirjoitti...

Amalia, näissä tilanteissa muistinmenetys on mahdollinen ja jopa todennäköinen vaihtoehto. Minä ainakin luotan Tuiran sanaan kaikessa!

Kirsi, "Heeei! Tosa on kirjoitusvirhe. Sehän on Tuira-uistin!"
Vai oiskohan se Tiuran vaalitoimisto, jossa on ääntenkalastusvälineitä, ääniharavia ja sen sellaista?