perjantaina, toukokuuta 15, 2009

On se kamalaa! Koirien kohtalo eduskunnan käsissä!

Äänestävät siitä homo- ja lesboparien perheensisäisestä adoptio-oikeudesta. Minä olen kyllä tällaisena telaketjueläinaktivistina jyrkästi asiaa vastaan. Voin sanoa, että olen tilannut jo 13-vuotiaana Animalian esitteitä (ja se olikin työläämpää, sillä silloin ei ollut internetiä) ja harkinnut joskus humalassa liittymistä Greenpeacen riveihin. Eläimet on sellainen asia, että niitä pitää minun mielestä suojella ihmisten irvokkailta kourilta. Ihmiset käyttävät eläimiä hyväkseen, ne syövät niitä ja käyttävät eläinkokeissa.

Tarzanelokuvissa oli se apina, Cheetah. Siitä näki että se kärsi, eikö vaan. Ja arvatkaa mikä sen nimi oli siviilissä? Se oli sielläkin Cheetah. Ihan kamalaa riistoa. Miettikää jos sen Tarzanin esittäjän nimi olisi ollut siviilissä Tarzan? Hänelle oli varmaan tärkeää, että kaikki sanoivat häntä Tarzanin esittäjäksi (eihän kukaan muista tyypin oikeaa nimeä kun se on niin hankala).

On ihan kamalaa seurata tuota eduskunnan työtä homo- ja lesboparien asioiden hoitamisen suhteen. Siellä käsitellään koko kysymystä hyvin vähäpätöisten näkökulmien valossa "Kuka kirjoittaa syntymäpäiväkortin, jos lapsella on kaksi isää? Sittenhän perheessä kenelläkään ei ole kaunista käsialaa!" tai "Jos perheessä on kaksi äitiä, lapsi oppii, että on naisen tehtävä viedä roskat. Vaikka meidän kulttuurissamme se on miesten tehtävä!" Bu-huu, sanon minä! Eivät ole tainneet eduskunnassa vierailla keskivertosuomalaisessa perheessä ikinä. Jokaisessa perheessä asioita hoidetaan eri tavalla kuin muissa ja harva elää enää sillä tavoin niin kuin meillä Suomessa eletään. Sori vaan, eduskunta. Sitä paitsi kaikki lapset häpeävät teini-iässä vanhempiaan ja pitävät niiden seksielämää epänormaalina asiana.

Tässä on nyt vähän suuremmistakin huolista kysymys. Jos tällainen jumalaton meno jatkuu, alkavat ihmiset adoptoida pian koiria! Se ei kyllä ole oikein! Ajatelkaa nyt jotain vanhaa, lässyttävää mummelia pukemassa takkia koiransa päälle. Pian koiria kuskataan mukana kaikkialla. Niitä viedään juhlille ja vaikka ulkomaillekin! Jos tämä adoptiokäytäntö lisääntyy, rakennetaan eläimille kohta hoitoloita, joissa ne voivat olla vanhempiensa poissaollessa. Pian niille on kokonaan omat lääkäritkin, jotka hoitavat niitä kalliilla rahalla. Ja kaupasta ostetaan kalliita "lastenruokia", jossa on omalle pikku sesselle kaikki tarvittavat ravinteet. Missään vaiheessa kukaan ei kysy avuttomalta ja puhekyvyttömältä koiralta, haluaako se ylipäätään tulla adoptoiduksi. Onko kukaan tullut ajatelleeksi, miltä koirasta tuntuu eläintarhassa, jossa muilla eläimillä on vanhempinaan saman lajin edustaja ja itse se kulkee ihmisten parissa ihmisten shampoolle haisten?

Minä olen eläinten kohtalosta aidosti huolissani. Voi olla, että tällä kertaa en tyydy pelkästään taivastelemaan, vaan tartun aktiiviseen toimintaan. Olen ajatellut, että sitten kun tulee oikein nätti ilma, kahlitsen itseni painavin ketjuin tuonne meidän parvekkeelle ja olen siellä syömälakossa, eläen pelkän jääteen voimalla, aina seuraavaan kusihätään saakka. Se voi olla vaarallista, mutta älkää minusta huoliko. Tällaista on aktivistin elämä!

Pakinaperjantaissa lemmikki Jaa

14 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Kylä näino. Oivan pakinan pukkas tulemaan.

Eilissä päivänä luin Turun Sanomista Osku-koirasta, joka on ihan piruuttaan jo kuusi vuotta kulkenut kahdella jalalla. Ja ihmiset vaan nauraa. Törkeää. Aika on tullut.

http://www.turunsanomat.fi/ajassa
/?ts=1,3:1007:0:0,4:7:0:1:2009-05-13,
104:7:610377,1:0:0:0:0:0

tienpäällä kirjoitti...

Bravo Ally! Lähden tästä heti paikalliseen terveyskeskukseen pöllimään vuodeosastolta alusastian, ja laitan sen sinulle pikarahtina - näin et joudu keskeyttämään urheaa mielenilmaisuasi suotta vessaan poistumista varten.
Lisäksi tilaan SETA:n t-paidan, ja median.

Sillä kyllähän soon niin, että jos kerran saa itsekkäästi pitää lemmikkieläimiä, niin miksei sitten sallittaisi lapselle edes rakastavaa vanhempaa sukupuoleen katsomatta.

arleena kirjoitti...

Mutta eikös koirat ole jo adoptoitu. Ei tarvitse kuin kaksi askelta ottaa ulkona niin mamma tulee mäyräkoiran kanssa vastaan.
Ilohan tallaista on katsella.
Pitäisi säätää koiriensuojelulaki samantien ja tietysti adoptiolaki, että koiran perintöasiat ovat kunnossa eivätkä lapset tule perunkirjoituksissa riitelemään pöytähopeista ja kristallikruunuista.

Jaahas oliko se homoadoptiokin esillä, mitäs siitä lakeja säätämään. Eikös ihmiset saa adoptoida tiukan seulan läpi lapsia nytkin. Ei siihen voi sukupuolinen suuntatuminen vaikuttaa eikös siinä adoptiossa ole aiva toiset kriteerit ja ennenkaikkea lapsen etu.

Allyalias kirjoitti...

Saara, merkit ovat siis jo ilmassa!!! Ja minäkin muuten olen joskus vetänyt neljällä koivella...

Tienpäällä, kivaa, että tällä tavoin otat osaa aktivistitekooni. Sitä en edes uskalla miettiä, miltä mahtaakaan tuntua yksinhuoltajavanhemman lemmikistä. Kuinka hylätyksi se mahtaakaan itsensä tuntea.

Arleena, näyttää että tähän adoptioasiaan yritetään ympätä kaikkea enemmän tai vähemmän merkityksetöntä oheishärpäkettä, vaikka kyse on pelkästään lapsen edun toteutumisesta. Onhan Suomessa jo olemassa samaa sukupuolta olevien lapsia pilvin pimein ja on oikein heitä kohtaan, että he saavat laillisen oikeuden molempiin vanhempiinsa.

Jos minulta kysyttäisiin (mitä harvoin tehdään) sallisin oikopäätä perheen ulkopuolisen adoption sateenkaariperheiksi aikoville. Ainakin itse antaisin lapseni mielihyvin samaa sukupuolta olevien kasvatettavaksi, jos siihen tilanteeseen joskus päädyttäisiin. Se, että Päivi Räsäsellä on edes teoreettiset mahdollisuudet päätyä lapseni adoptioäidiksi on vain yksi syy minulle yrittää selvitä hengissä mahdollisimman pitkään.

--KATA-- kirjoitti...

Jep jep Ally. Komeasti kirjoitit (kuten aina).

Pahoitteluni muuten näin jälkikäteen menetettyjen kirjojen ja vastoinkäymisten takia. Toivon että asiat kääntyvät pian parempaan!

Ja sitten suuret halipusut Saaralle, ihanaa nähdä pitkästä aikaa jossain tuo siivekäs lehmä! Sitä onkin ollut jo ikävä.

Saara kirjoitti...

(Ei me saada Kata täällä... puspus.)

SusuPetal kirjoitti...

Nonnii, nyt noi Saara ja Kata haluaa kohta adoptoida lehmän. Höh.

Tervetuloa taas maisemiin, Ally, yhtä hauskana, terävänä ja sanavalmiina kuin ennenkin.

Akkapaha kirjoitti...

Tyttö, sinnoot tähti! Ja viel sen pääle haastat täyttä assiita parraas muuos. Että pittää olla viksu.

Kirsi Marttila kirjoitti...

Kannustan sinua suorassa toiminnassasi! : )

utukka kirjoitti...

Olen luultavasti vähän vajaa-tietoinen tässä koirien adoptoinnissa. Jos ottaa koiran, ei kai sille nimeänsä tarvitse antaa! Mutta jos ottaa lemmikikseen eli ilokseen, niin hoidettava se on.
Ja mikä himpsatin vimma joillakin on adoptoida? Muutaman kuukauden päästä sitä pientä ei edes tunnusteta omaksi, ellei se satukaan olemaan täydellinen. Adoptiolapsesta tulee pariskunnan puutteiden paikkalappu. Me ei tehdä lapsia, mutta meillä kuitenkin niitä on. Motiivit saattavat olla ihan hakoteillä. . . ainakin monissa tapauksissa.

Allyalias kirjoitti...

Kata ja Saara, kuherrelkaahan ihan rauhassa... Niin kauan kun minä saan katsella ja ottaa parhaissa kohdissa kuviakin :)

Susu, ärsyttävää, kun normaalielämä haittaa todellista elämää. Pohjoisessa oli kyllä hauskaa. Kylmää, mutta hauskaa.

Akka, todellisia tähtiä löytyy sieltä eduskunnasta, kun antavat noin hyviä kirjoittamisen aiheita :)

Kirsi, tuutko mukaan mielenosoitukseen?

Utukka, näitä asioita tulisi punnita vakavasti ihan virkamiestasolla. Ja ensimmäisenä miettiä, missä menee "ihmisen" ja "eläimen" raja. Kun monetkin ihmiset osaavat olla melkoisia sikoja.

Mk kirjoitti...

No siis mitä?
Olenko minä muka vanha ja lässyttävä mummeli kun puen mäyräkoiralle toppaloimea talvisen metsäreissun jälkeen päälle?
En takuulla lässytä enempää kuin nykyäidit ottaessaan selvää suostuuko pienokainen ylipäätään pukeutumaan ja jos niin mihin vaatteisiin.
Aika epäilyttävä kirjoitus, totta tosiaan!
Vaikka tietenkin myös hyvin huolestuttava, ainakin koirien kannalta, jos kansanedustajatkin sekaantuvat niihin.

aimarii kirjoitti...

Joko olet ollut eläinten puolesta kettingeillä sidottuna ja syömälakossa?
Ai et, ehkei ole ollut vielä tarpeeksi lämmintä ilmaa.


Maukkaan pakinan pistit tulemaan

Allyalias kirjoitti...

Mk, yleensä kansanedustajien sekaantuessa johonkuhun, on luvassa rumaa jälkeä. Jos tätä menoa jatkuu Salkkareiden ja Kaunareiden katsojaluvut romahtavat ja ihmiset alkavat lukea uutisia :(

Aimarii, ei ole jääteetä. Eikä vielä kunnollista tuolia parvekkeella. Pitäähän tämä mielenosoitus tehdä sentään mahdollisimman mukavasti.