maanantaina, tammikuuta 07, 2008

Minuuttipakina (60 sekuntia asian vierestä)

Huolena hyvinvointivaltion tulevaisuus

Tuloerojen kasvu, rasismi, laitossurmat, väkivalta, sosiaalitapaukset. By-hy-hyy! Pullamössömassan valitusta!

Kerronko teille mitä on todellinen riisto? Se on sitä, kun laitetaan ihminen kävelemään kahden painavan kepakon kanssa kukkulalle ja siellä pannaan hänet risun nokkaan nauloilla kiinni. Sitten nostetaan kaiken kansan nähtäväksi, ivataan ja pilkataan. Annetaan lihan kuivua siihen kepin mutkaan ja nauretaan, kun ihminen alkaa lopulta hourailla. Itse vaan juodaan rajan takaa tuotua, halpaa viinaa ja syljeskellään nuotioon, perkele. Ei anneta toiselle mitään, vaikka hän on rikkonut selkänsä tätä maata rakentaessaan.

Se on oikeaa riistoa, kun yhteiskunta antaa matojen ja suolinkaisten kalvaa tavallisen ihmisen sairasta lihaa, kun plösöt ja insinöörit ja homohumanistihiiret vain juhlivat ja syövät herrain pöydästä. Sosiaaliluukku vain taputtaa päähän, vaikka meikäläiset eivät saa edes potkukelkkaa kunnanisän rahakirstusta. Vammaiset ja hullut ja kaikenmaailman maahanmuuttajat saavat kyllä kinkkua leivän päälle ja televisiovastaanottimet kaupungin puolesta. Ne saavat jokaikisen tuen ja häkkyrän ja muun apuväkkyrän, kun me oikeat ihmiset saamme syödä palttoosta napit ja lämmittää talvella korvamme orjantappurakruunuilla.


Pakinaperjantai. Jaa

24 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Minäkin haluaisin apuväkkyrän...:((

Allyalias kirjoitti...

Niin, Susu. On se maailma vaan epäreilu paikka ;)

Hansu kirjoitti...

Kuulin vasta kaveriltani, että sossu tosiaan avustaa tvn ja digiboksinkin ostossa! Jo on jumalauta on (anteeksi kiroilu) omituista. Kuulemma kansalaisen perusoikeus nähdä tv! Varmaan ostavat laajakaistat ja koneetkin siihen samaan syssyyn. Se, joka luukun saa auki sille se ei sulkeudukaan.

Allyalias kirjoitti...

Hansu, entisenä sossun asiakkaana muistelen tosiaan, että heiltä olisi ollut mahdollisuus saada erillisellä hakemuksella harkinnanvaraista tukea välttämättömiin kodin laitteisiin ja esim. vaatteisiin. Minä sain aika runsaskätisen muuttoavustuksen, kun muutin tänne Ouluun opiskelemaan (olivat varmaan niin onnellisia, kun saivat minut piiristään)

Minusta sosiaaliluukulla asioinnista sai maksaa aika ison hinnan. He nimittäin ottivat ihmisarvon tehokkaalla keräysmenetelmällä haltuunsa. En tiedä, milloin palauttavat.

Sen muistan, että telkkari oli ihmisten huulilla jo silloin yli kymmenen vuotta sitten :)

Olli kirjoitti...

Kyllä mää sanon, että saunan taakse vaan kaikki vaivaset ja muut köyhät..

Paju kirjoitti...

Nyt alkoi päivä hyvin. Luin uudestaan muotiblogikirjoituksesi (ihana), puin päälleni komerosta sen mikä ensimmäiseksi hamutessani sormiini osui; sehän on Ylen Itsevaltiaiden Paavo Lippos -paituli, jossa teksti:"Syökää hipit pullaa" ja hivuttauduin ylemmäksi lukemaan minuuttipakinaasi. Täyttä asiaa. Hyvinvointivaltio-sanaa ei saa käyttää suomen kielessä, ennen kuin jokaikinen tarvitsija saa potkukelkan, kun luntakin jo on. Hyvinvointi lähtee, kun tarjotaan oikeita hankkeita oikeille ihmisille.

Minuutti meni pakinaa lukiessa, mutta sen vaikutus kestää, kestää eikä jätä rauhaan. Hyväksi onneksi.

Isopeikko kirjoitti...

Peikko laittaakin nappikaupan, niin riittää syötävää niillekin joilla ei ole edes palttoota.

Maaria kirjoitti...

Tarveharkinta johtaa toisinaan mielenkiintoisiin tulkintoihin.

Kaverilla myöhästyi aikoinaan työkkärin tekemän virheen takia työttömyyskorvauksen maksu kahdella kuukaudella. Koska tuonakin aikana piti syödä ja maksaa vuokra, hän meni sossuun. Siellä tutkittiin tuloja ja omaisuutta. Kaverini omistaa muutaman hehtaarin pläntin rakennuskiellossa olevaa maata suojelualueella. Sossusta sanottiin, että sinullahan on verotettava omaisuutta, myy maapläntti ja osta rahoilla ruokaa... Onneksi hänellä oli ystäviä ja sukulaisia, jotka vippasivat rahaa.

Tiesittekö, että jos perheenjäsen kuolee, sossu ei kaikissa kunnissa maksa hautajaiskuluja?

Kristiina kirjoitti...

Heh Ally! Hulvatonta. En kyllä tiedä mitä ajatella.. no ajattelen tarpeeksi pitkään niin tulen johonkin johtopäätökseen, jos tulen.. Sanonta " ei tiedä mitä ajatella" on muuten aika mielenkiintoinen. Huomasinpa just vasta..

Allyalias kirjoitti...

Olli, näin on. Mitä vähemmän meitä on jakamassa pottia, sitä enemmän kukin saa. Ja tarpeeksihan ei ole koskaan läheskään riittävästi! Se vahvimman laki, se vahvemman laki!

Paju, on se helevetti, jos ei rehti Suomen kansalainen pysy potkureissa (etenkin kun potkureiden myynti on romahtanut)

Isopeikko, kannattaa laittaa myyntiin myös napinreikiä niille, joilla ei ole varaa nappeihin.

Maaria, luulen että onneksi nykyään sossu saattaa myöntää tukea omaisuudesta huolimatta. Onneksi ystäväsi ei tarvinnut sentään kuolla nälkään tai turvautua äärimmäisiin ratkaisuihin.

Tuo hautajaisjuttu oli ihan uutta. Mitäs niille ruumiille sitten pitäisi tehdä? Heittää roskiin vai?

Kristiina, hämmennys on tarinan kuvaaman ajattelumallin edessä aika normaalia. Minua ei ainakaan ole koskaan lakannut ihmetyttämästä ihmisluonnon taipumus kaikennielevään kateuteen...

Alastalo kirjoitti...

Tämän kirjoituksen jälkeen sulla oli varmasti hyvä ja kevyt olo. Oli vaan niin turkasen tuhti manaus.

Miunki olo keveni tätä lukiessa ja tuo apuväkkyrä sopisi miullekin.

Liisa kirjoitti...

Apuväkkyrän puutteessa olen minäkin. Exelien piikit ovat kuluneet liukkaiksi ja tuli tuo lumi ja jää, jota tosin jo kaivattiinkin.

Tehokas tiivistelmä ja symboliikkaa löytyy. :) En vielä kuitenkaan saunan taakse... :(

Uukka kirjoitti...

Veitpäs taas sanat suusta. Tällä hetkellä itsestäkin tuntuu, että jospas ois se suurempi herra niin yhteiskuntakin tukisi enemmän. Mutta, kun on tälläinen tavallinen pulliainen. Tasan ei mene onnen lahjat...

Kliivia kirjoitti...

Se on välillä semmoinen olo itselläkin, että "mitä ne nuo muut valittaa, kun niillä on kaikki hyvin".

Mieheni kävi taannoin sairaalassa ja siellä oli eräs nilkkanyrjähdys potilas isoon ääneen valittanut, kun joku pääsee jonon ohi. Miehenikin meni neurologille...(odottamatta) Siihen oli kuulemma eräs ihminen vastannut (siihen valitukseen), että "mistäs sinä tiedät, miksi ihmiset pääsevät edelle. et itse näytä ainakaan kuolemassa olevan, kun jaksat noin valittaakin."

Pitäisi varmaan itsekunkin muistaa, että mistäpä me tiedämme miksi kukakin jonon ohi pääsee. Sitä paitsi kateus vie kalatkin vedestä : )

Allyalias kirjoitti...

Alastalo, pitäähän se välillä manailla. Ja minäkin haluan apuväkkyrän. En kyllä vielä tiedä millaisen...

Liisa, minä voisin jo lähteäkin. Joutaishan tuota... talvi ja kaikki.

Uukka, joskus sitä tuntuu, että kaikki seinät kaatuvat päälle yhtä aikaa joka suunnasta. Yhteiskunnastahan harvoin on apua silloin, kun apua todella kaipaisi.

Kliivia, niin vaan saa usein huomata ison osan ihmisistä ajattelevan, että muiden ongelmat eivät ole mitään omiin verrattuna, että kaikki muut saavat apunsa ilman mitään "ansiota", vääryydellä. Pitäisi yrittää muistaa, että toisen onni ja hyvinvointi ei ole itseltä pois.

Mk kirjoitti...

Minullapas onkin jo se potkukelkka!
Eli tarvittava elintaso on siis saavutettu. Pienistä ruosteista ja maalivaurioista huolimatta kulkee hyvin.
Oliskos tuossa hautausavustusjutussa käynyt pieni väärinkäsitys.
Kunnan on lain mukaan varattomalle kustannettava hautaus, mutta vain perusjutut ja vain halvimman mahdollisen vaihtoehdon mukaan.
Esim. varattoman vanhemman hautausta ei lasten tarvitse maksaa, eikä toisinpäin.
Varattomuuskin on suhteellinen käsite, monen mielestä.

Oh-show-tah hoi-ne-ne kirjoitti...

Apuväkkyrä on pyörillä tai ilman oleva potkuri tai parempiosaisilla jopa rollaattori.

Se on nykysin polulla ja kadulla liki pakollinen. Sitä tarvii kaikki jotka haluaa tunnistaa maholliset tyttö- eli poikaystävät arkisen harmaasta massasta.

PS.
Niile jotka purnasivat jonottamisesta, niin kerrottakaan, että niistä pääsee helpoiten ohittamalla. On kokeiltu. TOIMII!

Kari kirjoitti...

Tämä oli hauska pläjäys Blogistaniaan pienen tauon jälkeen palatessani :)

Kutis kirjoitti...

Kukin aika valitsee sijaiskärsijänsä, syntipukkiteema on iätön ja kateus harvinaisen sitkeähenkinen. Tämän voi lukea monella tavalla, mikä on hyvän tarinan merkki.

Mymskä kirjoitti...

Mutta kyllä se vaan on niin, että se orjantappurakruunu lämmittää niin mukavasti talvipakkasilla... ;)

Mainio pakina.

Allyalias kirjoitti...

Mk, olen ollut samassa käsityksessä sinun kanssasi, mutta kokemus on osoittanut, että monta kummallista päätöstä mahtuu näihin kuvioihin. Olisipa kiva kuulla lisää kokemuksia aiheesta.

Oh-Show-Tah Hoi-Ne-Ne, sinullahan on justiinsa se sopiva asenne! Eikäku ohi vaan! Ja astutaan varpaille mennessämme!

Kari, tervetuloa takaisin! Toivottaavasti löysin reissultasi hienon rusketuksen ja kivoja kokemuksia!

Kutis, on hyvän lukijan merkki osata lukea useammallakin tavalla. Kumarrus siis sinun suuntaasi. Jälleen kerran :)

Mymskä, sitten kun vielä laittaa marttyyrinviitan sen kruununsa kanssa, niin pärjää vaikka kuinka jäisessä viimassa. Eikä tuu hiki lämpimässäkään!

Anonyymi kirjoitti...

Sellaisilla ihmisillä on oikeus saada sosiaalivirastosta rahaa. Esm: Sairaat,vammaiset,ja pieni tuloset.
mutta Rahaa saa nykyään alkoholistit linnankundit ja romaanit, pakolaiset..Ihmettelen vain kuinka esm. Romaaneilla voi olla työttömänä varaa hienoihin asusteihin, koruihin, uuteen autoon ja kännyköihin. Entäs nämä pakolaiset. kulkevat muotivaatteissa..En halua olla rasisti.Mutta ihmettelen vaan.

Allyalias kirjoitti...

Anonyymi, onneksi ei ole minun tehtäväni päättää, kuka saa rahaa ja kuka jää ilman. Minä hentomielinen antaisin kaikille avuntarvitsijoille!

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoituksesi oli jälleen mahtava ja ajankohtainenkin, itsekkin varmaan joudun palaamaan sossun luukulle. Ajattelin et otan sen apuväkkyrän messiin nii alakaa tulleen sitä rahhaa ja sitä paitsi sossusta saa enemmän rassua ku työkkäristä.
Oon mä taas niin ylpee susta isosisko =)Teevee.Niksu